İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ali Haydar Kaytan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 11:54, 14 Ekim 2016 (UTC)

Ali Haydar Kaytan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD olmayan bir terorist. E4024 (mesaj) 13:32, 27 Eylül 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Üslubunuza dikkat edin! TBA'yı ihlal edemezsiniz!Pragdonmesaj 13:48, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde bir teroristi anlatiyor, gayet acik. Maddede teroriste terorist denmemis olmasi beni baglamaz. --E4024 (mesaj) 13:41, 27 Eylül 2016 (UTC)
Vikipedi'desiniz bağlamak ZORUNDA. Kurallar ve politikalarımız bu konuda net. Kişisel bloğunuzda değilsiniz. Politikalarımızı yeniden okuyun. --Pragdonmesaj 13:47, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yıllar önce Amerikan aktivist Rashida Strober'ın günlük bloğunda bu zatın eşcinsel olduğunu okumuştum ancak hakkında pek bir şey bulamamıştım. Bağımsız kaynaklarda adı geçmediği için oyumu bu şekilde basıyorum. --II. Niveles (mesaj) 14:21, 27 Eylül 2016 (UTC)
Soru Nerde o kaynak @II. Niveles? Varsa maddeye ekleyin, söyleminizdeki hedef gözetici sıfatı ve "blog olan bir kaynağı" bir kenara bırakırsak maddeye kaynak eklemiş olursunuz. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:39, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Google'ın haber, akademik ve kitap aramalarında adı bolca geçiyor. Kaynaklandırılmalı. Ek olarak PKK'nin kurucu kadrosundan. --Pragdonmesaj 15:03, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir madde, bir kişinin görece terör sıfatı sebebiyle SAS adaylığına çıkarılamaz. Bu konuda kullanıcı uyarıldı. Vikipedi:Ben bunu beğenmiyorum sebebiyle ansiklopedik içerikler tartışmaya açılmamalı. KD konusunda ise, 1978 yılındaki kuruluşundan beri halen gündemi meşgul eden bir örgütün liderleri elbette KD'dir, ansiklopediktir. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:36, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD olmayan bir terorist. --E4024 (mesaj) 15:42, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ansiklopediler, daha önce kayda geçirilmiş teröristleri, terörist olmayanları, eşcinselleri ve düzcinselleri kayda geçirir. kaynaklar kayda değerliği için yeterli. --kibele 16:24, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu maddenin konusu olan kişi benim kanaatimce de teröristtir. Maddye ansiklopedik açıdan bakılırsa bu madde kayda değer bir madde. Eğer bir ansiklopedi inşaa etmek istiyorsak teröristtir silinsin mantığı doğru değil, ansiklopedik açıdan kayda değer ise kalmalıdır. Burada üzerinde durmamız gereken nokta, maddenin tarafsız olmasıdır. Ansiklopedist olarak biz burada yargıç ya da vicdan olmak zorunda değiliz, her hangi bir bakış açısından bakmak zorunda değiliz. Amacımız salt bilgi olmalı ne ise onu yazmalıyız. --KediÇobanı🐈 06:45, 28 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Üsteki yorumlara katılarak. --Bozok33 (mesaj) 16:53, 28 Eylül 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap @ Kedi Çobanı Güzel kullanıcı adı. Vikipedide mizah anlayışı olan kullanıcılar çoğalıp dediğim dedikçi (buyurucu) yaklaşımlar azalırsa daha güzel bir ortamda atışırız. Pardon, tartışırız. Size cevaben yazıyorum -mizah anlayışınız var izlenimi aldığım için- yoksa kişisel bir konu değil: Yukarıda gayet net görülebileceği üzere, hem de iki kez (ö harfi olmayan cep telefonumdan) "KD olmayan bir terorist" dedim. Silinmesini tartıştığımız kişi, sizin de buyurduğunuz gibi bir "terörist". Ben ise sadece kendisini KD bulmadığımı belirtmek istedim, "terörist olduğu için silelim" demedim. Bunda açık olmayan ne var, merak ediyorum. Kendisi futbolcu olsa idi "KD olmayan bir terörist" yerine "KD olmayan bir futbolcu" diyecektim. (O zaman -nedense- kimse rahatsız olmayacaktı. :) Neyse, bu maddeyi SAS'a sundum çünkü anlatılan kişi bana KD olmayan bir terörist gibi göründü. Eğer kendisi -örneğin- Cemil Bayık kadar KD bir terörist olsaydı bu sayfayı açmamış olabilirdim. Hem bakın o teröristin maddesinde "terörist" olduğu da yazıyor. Belki de daha KD olduğundandır. Bakalım kim ilk koşup teröristin maddesinden terörist kelimesini silecek... :-) --E4024 (mesaj) 08:53, 29 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum E4024 lütfen imalarınıza dikkat ediniz. Eğer meseleyi kişiselleştirecekseniz ve kişilere indirgeyecekseniz burası bunun yeri değildir, bana e posta gönderebilirsiniz ya da IRC'den yazabilirsiniz --KediÇobanı🐈 09:15, 29 Eylül 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Kişisel bir konu değil dedim ya, herhangi bir sorun yok. İyi günler.--E4024 (mesaj) 09:18, 29 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Sizce terörist, bence değil, başkasına göre kararsız. Başka bir kullanıcı için, başka bir şahıs terörist değil, bence terörist, diğer kişiler değil vb. Bu söylemler bu sayfadaki tartışmaya ne katacak? Bir kişiyi terörist olarak görmek vicdan rahatlatmak dışında buradaki konuya ne katacak? Hiçbir şey. Vikipedi bunlarla ilgilenmiyor çünkü. Bu tür bir üsluba birisi "hayır bence terörist değil" yanıtı verse, hemen konu "aa nasıl değil, bak şöyle şöyle.." diye konu hemen kişi yargılamaya gidecek. Belki de amaç budur bilinmez ama, konu KD ve SAS olduğundan bu tartışma son derece anlamsız. Not: Ayrıca Cemil Bayık maddesinde terörist yazmıyor, "T.C İçişleri bakanlığının yayınladığı en çok aranan listesinde bulunuyor." yazıyor. Terörist sıfatını herhangi bir kişiye Vipikedi verseydi derhal kaldırılırdı. "-e göre" ifadesi geçerli. Vikipedi buna taraf değil, ya da T.C. de yaşayan veya yaşamayan kişiler de buna taraf olmayabilir, bunu bilemeyiz. Bakınız: VP:MİLLİ. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:22, 29 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kullanılan kaynaklarla kayda değerliği ispatlanmış gözüküyor.--RapsarEfendim? 09:34, 29 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ikincil kaynaklarda yer edinmiş ve kd. Ebu Bekir el-Bağdadi, Abdullah Öcalan gibi teröristlerden çok ta farklı bir noktada bulunmuyor. Hatta bunlardan birini ben açmıştım zamanında. --Maurice Flesier message 10:01, 29 Eylül 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.