İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Üniversitelerarası Gey ve Lezbiyen Topluluğu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.@Muratero'ya teşekkür etmek gerekli, KD etiketi var diye sadece SAS süreci içinde KD'lik tartışılabilir düşüncesine işaret etmiş. @Evolutionoftheuniverse herhangi bir maddenin KD tartışmasının ilk yapılacağı yer sayfanın kendi tartışma sayfasıdır. Etiket var diye illa SAS olacak ve tartışılacak diye bir kaide yok. Olgunlaşmış bir tartışmanın buraya gelmesini tercih ederim ki argüman bulmakla hizmetli uğraşmasın. Etikette ne yazıyor; "Maddenin kayda değerliği kanıtlanamazsa maddenin silme politikası gereğince hızlı silinmesi veya kayda değerliği tartışmalı ise silinmeye aday gösterilmesi yerinde olacaktır." Kayda değerlilikle ilgili SAS öncesi sayfada ne yapılmış; hiçbir şey, tartışma sayfasında tartışılmış mı tartışılmamış. Etiketi ekleyen kim? @Rapsar. Muratero'nun dediği gibi hem KD etiketi ekleyen, hem de SAS oluşturan iki kullanıcı da kalsın diyor. Olabilir, fikirler değişir vs. Ama buradaki benim gördüğüm SAS olana kadar bir çalışma yapmanın tercih edilmemesi. Bu SAS şişkinliğinin önüne geçebilmek adına her kullanıcının tercihinin SAS öncesi maddeyi düzeltmek/düzenlemek olduğunu hatırlatmak isterim. Bir kullanıcı eğer bir sayfayı SAS yapıyorsa; sayfanın silinmesini öngörüyor demektir, silinmesini istemiyorsa buraya getirmeden kullanacağı yöntemleri kullanmalı, diğer kullanıcıları şöyle bir tartıştırttırayım diye bir düşünce olamaz. Uzatmayayım, monolog olmasın, arzu edenle ayrıca mesaj sayfalarından, çeşmelerden bu durumu tartışıp açabiliriz. Tek istediğim biraz daha sonuca odaklı yaklaşım, süreci tıkamamaya özen gösterilmesi vs. Maddeye gelirsek; metni destekleyen, teyit eden, lazım olan kaynaklandırma sıfır. Hiç kaynak yok. Dış bağlantılarla hiç bir okur hiç bir vikipedist bir yere varamaz, dış bağlantı kendi görevinin ifa eder, kaynakça kendi görevini ifa eder. Dış bağlantıları kullanarak kaynaklandırma yapılamaz. Ama tabi ki onları da incelemekten kaçınmadık ama ne bağlantılarda ne de bahsi geçen bağımsız kaynaklarda bu oluşumun ansiklopedik bir madde olarak kalmasını sağlayacak argüman göremedim, hatta kalmamasına dair argüman mevcut. Maddelerin burada silinmiş olması ileride daha nitelikli ele alınmasını sağlayacaktır.--Vikiçizer (mesaj) 19:42, 13 Ağustos 2016 (UTC)

Üniversitelerarası Gey ve Lezbiyen Topluluğu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Temmuz 2013'ten beri KD etiketli, tartışılsın. evolutionoftheuniverse mesaj 23:07, 22 Haziran 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Hakkında yeterince güvenilir kaynağa rastlayamadım. İngilizce ve İspanyolca wikilerde de kaynak yok. --Turgut46 23:24, 22 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Şöyle aratınca hakkında bilgi daha kolay bulunuyor. Madde kaynaksız ancak KD. --Kudyaz 17:00, 23 Haziran 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kudelski' nin dediği gibi arama yapınca birşeyler çıkıyor. 2001 yılına ait Şu habere bakıyorum. İnternet adresi verilmiş ancak çalışmıyor. Türkiye'de yaşanan genel sıkıntı, gey ve lezbiyenliğin günümüzde de tabu olduğu yerlerde bir hevesle birşeylere başlanıyor ancak sonrası yok. Bu topluluğunda günümüzdeki varlığı Bu yazıyı okursak yok gibi. Bu yazı süreci açıklamış aslında, ve bu yzıya göre maddenin silinmesi daha ön plana çıkabilir.--Muratero 17:43, 23 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği ortaya koyan kaynak göremedim. --Eldarion 06:35, 25 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaynak olarak kullanılabilecek birkaç dış bağlantı ekledim. Kayda değer olduğunun ispatı için yeterli gibi.--RapsarEfendim? 15:25, 26 Haziran 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın yıllara dağılmış bağımsız kaynakları olduğu görülmektedir. Şu anda aktif değilse/kapanmışsa bile (bu konu ile ilgili de görüş vardı) uzun yıllar ulusal ölçekte haber olmuş.--evolutionoftheuniverse mesaj 15:58, 26 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiçbir güncel kaynak yok. Maddede tanımı yapılırken "Her üniversitede ayrı ayrı örgütlenir ve zaman zaman ortak etkinlik düzenler." deniyor kaynak gösteremiyor kimse. Yıllara dağılmış kaynak var deniyor 2002 ve 2003 yıllarından etkinlikler gösterilmiş ama güncel yakın zamanlı kaynak gösterilmemiş.Üstteki yorumumda topluluğu kuran kişinin topluluğun neden dağıldığına ve sonlandığına dair görüşleri varken, niçin devam eden bir topluluk muamelesi görür onuda anlayamadım. Vikipedia da pozitif ayrımcılık yapılır gibi bir ilke mi var? Bu arada maddeleri silinmeye aday gösteren arkadaşlar, silinme gerekçesini ortaya koyarsa iyi olur. Hem silinmeye aday gösterip hem de maddeye kalsın demek anlaşılır değil. KD etiketi var tartışılsın diye maddeleri yığmakla işler yürümüyor. Çok istiyorlarsa maddeleri KD yaparlar, bizler içinde iyi olur.--Muratero 17:09, 26 Haziran 2016 (UTC)
Pozitif ayrımcılık değil, kayda değer olduğunu söyleyenler ve verilen arama linki doğrultusunda gördüklerim 2000'in başlarından bu yana basında bağımsız kaynak olduğu yönündeydi. Ayrıca silinmeye aday gösterilen sayfayı aday gösteren illâ silinmesinin yanında olacak diye bir şey yok, tartışıyoruz burada. Gerekirse 3 kez, 5 kez görüş değiştirilir gelişmeler doğrultusunda. Bakın ne diyor KD şablonu, Eğer kayda değerliği kanıtlanamazsa, maddenin Vikipedi:Silme politikası gereği silinmeye uygunluğu, muhtemelen göz önüne alınacaktır. Bunu nasıl göz önüne alacağız, SAS ile. 3 yıl olmuş maddeye etiket konalı. Ki kategori 2011'e kadar uzuyor, bir süre önce 2010'a kadardı. 2013 Eylül'e kadar SAS'a geldi, yavaş yavaş durumunu belirleyip maddeler netleşiyoruz. KD değilse siliniyor tartışmalar doğrultusunda. Kötü mü yani, KD olmayanları temizlememiz. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:11, 29 Haziran 2016 (UTC)
Burasının adı "Silinmeye aday sayfalar". Başta hizmetliler olmak üzere diğer kullanıcılara da kolaylık için bu sayfada sağlam gerekçelerle ya da bir gerekçeyle silinmeye aday maddelerin gösterilmesi daha iyi olacaktır. Buraya silinmeye aday madde koymanız sizin en doğal hakkınız tabiki. En azından silinmesini düşündüğünüz maddeleri öncelikle koyarsanız daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalınız...--Muratero 17:45, 30 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yeterli kaynak yok. Vitruvian (mesaj) 21:35, 26 Haziran 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --E4024 (mesaj) 08:56, 1 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD. değil.--Kafkasmurat- 05:03, 5 Temmuz 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın rapsar ve kudelskiye katılarak. Pragdonmesaj 11:54, 6 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Doruk843 17:22, 31 Temmuz 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum KD'lik iddiaları beni tatmin etmedi.--E4024 (mesaj) 08:46, 1 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dekolteli Kefen 05:47, 8 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Soner Turhan 0202 (mesaj) 22:06, 12 Ağustos 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.