Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Usame bin Ladin'in Abbottabad'daki kompleksi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--ahzaryamedileti 23:13, 10 Eylül 2016 (UTC)

Usame bin Ladin'in Abbottabad'daki kompleksi[kaynağı değiştir]

Bir süredir üzerinde çalıştığım bir madde, şu anki hâliyle kaliteli madde olabileceğini düşünüyorum. Durumu itibarıyla geçmişi hakkında nesnel bilgi edinilmesi zor, yine de farklı kaynaklarda alan ifadeleri o kaynakları da belirterek maddeye ekledim. İngilizce Vikipedi'de, giriş kısmında bol kaynak kullanarak ve madde içine ansiklopedik olmayan ifadeleri bolca koyarak maddeyi şişirmişler adeta. Harekâtla birlikte yerleşke hakkında veriler ortaya çıkmış olduğundan, yerleşkeden çok harekâtla alakalı içeriği de bol tutmuşlar. Bu maddede ise harekât kısmı mümkün olduğunca özet geçilmeye çalışıldı (yerleşkeyle ilgili en kritik olay bu, ancak çok fazla detay vermek, mimari bir yapı için gereksiz). Benim gördüğüm kadarıyla taraflı bir nokta yok, kaynaklardan derlediğim için içeriği kaynaksız bir veri de yok (İngilizce Vikipedi maddesinde var). Şu an ben bir sıkıntı göremiyorum, görenlerin belirtmesini rica ederim.--RapsarEfendim? 09:17, 26 Mayıs 2015 (UTC)

Yorum Yorum şu 'yerleşke' ismi netleşip madde de buna göre düzenlenirse iyi olur. --kibele 18:44, 12 Temmuz 2015 (UTC)
"Kompleksi" olarak değiştirdim.--RapsarEfendim? 10:44, 23 Temmuz 2015 (UTC)
  • Şartlı destek Maddede dört tane kırmızılıklar giderilirse neden KM olmasın ki? --Ozankra (mesaj) 16:41, 17 Eylül 2015 (UTC) Destek Destek --Ozankra (mesaj) 08:26, 25 Ekim 2015 (UTC)
Kullanıcı:Ozankra, bu maddeleri okumak, yerleşke maddesindeki konuyu tam olarak kavramanı sağlayacak mı? Demek istediğim, "Usame bin Ladin maddesi açılsın" desen anlarım, o maddeyi okumamış biri bu konuyu anlamaz. Ancak bir saç boyası üreticisinin maddesini okumak, bu maddeyi anlama konusunda nasıl bir katkı sağlayacak?--RapsarEfendim? 11:40, 21 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı:Rapsar; eğer bir saç boyası markası, sana göre maddeyi anlama konusunda gerçekten katkı sağlamayacaksa, o zaman o yazıyı italik veya "iki tırnak" arasına alacak bir şekilde yazmanı tavsiye ederim. Yani asıl demek istediğim; anlam açısından katkı sağlamayacak kırmızı yazıları kaldır veya siyah yazıya dönüştürerek değerlendir. Eğer bu maddeyi ben geliştirip, sonrasında adaylığa koysaydım emin ol, o maddeyi de açardım. Anlam katsın veya katmasın. --Ozankra (mesaj) 11:55, 21 Eylül 2015 (UTC)
Özel isimlere her türlü bağlantı vermek durumundayız, ek olarak biçem el kitabına göre bağlantı verilmese de dahi (KD olmadığını farz edersek) italik veya tırnak içinde yazılmaması gerekir. Bunları açsam dahi tek bir cümle ile açacağım, onu da yapmak istemiyorum açıkçası.--RapsarEfendim? 11:59, 21 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı:Ozankra, maddede tek kırmızı bağlantı kaldı ve o da bir kullanıcı tarafından açılacak.--RapsarEfendim? 20:36, 21 Ekim 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Eline sağlık. Yerleşkenin mimarı bir yapı olarak bakınca bir değeri yok, bin Ladin'in yaşadığı ve operasyonun gerçekleştiği ev olarak bakıyoruz sadece. Bu yüzden operasyon biraz daha detaylı anlatılabilir aşırıya kaçılmadan. Bir de tekrar okuma gerekiyor, cümle bozuklukları var. --Merve (mesaj) 18:11, 29 Ocak 2016 (UTC)
Operasyon için yeteri kadar bilgi olduğunu düşünüyorum, aşırı detayın yapı ile alakası pek yok, operasyon maddesinde bolca detay var. Cümle bozukluklarını da belirtebilirsen düzeltebiliriz :)--RapsarEfendim? 17:16, 2 Şubat 2016 (UTC)
Mesela "Mal kayıt belgelerine göre arazideki diğer iki parseli Kasım 2004'te alan Muhammed Erşad, parsellerin sahibi Rece İmtiyaz Ahmed'in ifadesine göre bir aracı kullanarak almıştı." cümle yapısı okumayı zorlaştırıyor. Ya da "BBC News'teki bir haberde bir ISI yetkilisinin açıklamalarına yer verilirken, kompleksin 2003 yılında inşa hâlinde olduğu, Ebu Ferec el-Libi'nin burada olduğu şüphesiyle ISI tarafından bir baskın düzenlendiği ve bu tarihten sonra kompleksin artık takipleri altında olmadığı belirtilmekteydi." cümleyi birkaç defa okuduktan sonra bozuk olmadığını anlıyorsun ama akıcılığı engelliyor. "Harekât sonrası Pakistan hükûmetince oluşturulan ve Temmuz 2013'te Al Jazeera tarafından kamuoyuna sızdırılan raporda, komplekste yakalanan kadınların Pakistanlı güvenlik güçlerince yapılan sorgulanmasında kadınlar, 2005 yılından beri bin Ladin ile birlikte burada yaşadıklarını söylemişlerdi." bu da mesele yapı olarak doğru olabilir ama çok uzun ve anlaması zor. Cümleyi doğru anlamak için 3 yerde mola vermek gerekince metinden kopuyorum :) --Merve (mesaj) 13:50, 4 Şubat 2016 (UTC)
Birkaç düzeltme yaptım Kullanıcı:Yelester, bildirimler için teşekkürler.--RapsarEfendim? 16:17, 4 Şubat 2016 (UTC)
Yorum Yorum @Rapsar Adaylık 3 ay sonra 1 yılını dolduracak. :) Yazımı ve kaynaklandırması oldukça iyi olmuş yalnız C sınıf olduğu İngilizce versiyonunda 67 kaynak kullanılmışken burada 44. --Kudyaz 16:22, 4 Şubat 2016 (UTC)
E görüş belirtin o zaman, benim kabahatim mi :P Nicelik değil nitelik önemli, orada fazla kısımlar ve gereksiz/tekrar kaynaklar var. İkisini okursanız farkı anlayacaksınız...--RapsarEfendim? 16:29, 4 Şubat 2016 (UTC)
@Rapsar Yorumumu düzgün belirtememişim. Aslında yazmamın nedeni inceleme fırsatım olmadığı için bu kaynakların Türkçe versiyona eklenmemesinin özel bir nedeni olup olmadığı içindi. Hani forum sitesi eklenmiştir, tekrarlama yapılmıştır vs. --Kudyaz 16:34, 4 Şubat 2016 (UTC)
Üstte dediğim gibi birbirini tekrar eden kaynaklar çok fazla. Giriş kısmına bakılırsa birer cümle için sırasıyla 6 ve 8 kaynak vermişler. Altta aynı bilg~iler için başka kaynaklar kullanmışlar -ki bu kaynakların içerikleri de hemen hemen aynı- böyle şişirme olmuş.--RapsarEfendim? 16:43, 4 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek @Rapsar'ın yorumları doğrultusunda maddeyi gözden geçirdiğimde KM olmasına engel olacak bir neden göremiyorum. Elinize sağlık. --Kudyaz 17:02, 4 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Teşekkürler. --Merve (mesaj) 16:49, 6 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek --Zaitsév 19:57, 10 Şubat 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.