Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Zaitsév

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Geçerli oy sayısı hizmetli seçimi için yetersiz olduğundan oylama başarısız sayılmıştır. --Superyetkinileti 18:42, 15 Eylül 2015 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 3
 Destek: 2
 Karşı: 0
 Tarafsız: 1
 Oran: %100

Zaitsév[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 18:35, 15 Eylül 2015 (UTC)

Zaitsév (MesajKatkılarİstatistikler) – Öncelikle herkese selam. Kişisel sebeplerden kaynaklanan yaklaşık 2 aylık bir yoğunluğun sonuna geliyorum. (Köy çeşmesini ve mesaj sayfamı takip ediyordum. Ancak düzenli katkı yapamıyordum. Yoğunluktan kastım buydu.) Vikipediyi ve vikipedistleri çok özledim. Burada olmak ayrı bir duygu..

Konuya gireyim. Vikipediye katılalı 1 yılı geçti. Aslında katkı yapmadan önce de çok fazla girerdim vikipediye. Ancak işin arkaplanını hiç düşünmemiştim. Kendime "Koskoca vikipediyi kim yazıp çiziyor" diye hiç sormadım nedense. Günün birinde bir bilgiyi düzeltmeye çalışırken burada buldum kendimi. Pek çok bilmediğim şeyi burada öğrendim. İlk başlarda düşüp kalktım. Ama sonra epey tecrübe edindim (ve edinmeye devam ediyorum da). Zaman zaman hatalarım olduysa da telafi etmeye çalıştım. Artık kendimi hizmetliliğe hazır hissediyorum ve hizmetli olmak istiyorum. Seçilmezsem de çok üzülmem. Zira devriye olarak da yapılacak iş çok ;) --Zaitsév 18:35, 1 Eylül 2015 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Araştırmayı seven ve Vikipedi ile ilgilenen bir kullanıcı. Mevcut hizmetliler SAS ve şablonlarla yeteri kadar ilgilenmediği için ek iş gücüne de ihtiyaç var. Ayrıca her başvuruda şununla bununla ilgilenmiyor diye yazmak pek anlam ifade etmiyor. SAS almış başını gitmiş, ücretli editörlük politikası konusu ile ilgilenen tek hizmetli yok. Demek ki aktif hizmetli gerekiyor. reob 02:42, 3 Eylül 2015 (UTC)
  2. Şu ana kadar ki katkılarında politiklara ters bir şey görmedim. Oylama pek ilgi görmedi. Sanırım bu tür adaylıklardan önce biraz topluluğun sevgi ve saygısını kazanması gerekiyor. Alexandre M. 21:38, 14 Eylül 2015 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Zaitsev, devriyelik görevinde iyi işler çıkarıyor. Silme, koruma, engelleme istekleriyle, SAS'larla ilgileniyor. Fakat dosyalarla ilgili katkısı hiç yok. Eğer dosyalara ve tartışmalara daha fazla yoğunlaşırsa sonraki başvurusunda hizmetli olarak aramızda görebileceğimizi düşünüyorum. --Uğurkentmesaj 16:02, 2 Eylül 2015 (UTC)
Yorumun için teşekkür ederim. Dosyalar konusunda haklısın. Pek ilgi alanıma girmiyor --Zaitsév 18:03, 2 Eylül 2015 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Soru "Vikipedi özgür kursu değildir" politikası sizin için ne ifade ediyor? Alexandre M. 23:34, 2 Eylül 2015 (UTC)
Yani politika tabiri caizse "Vikipedi kendi malınız" değildir. Vikipediyle alakalı olmayan şeyleri buraya taşımayın, burada tartışmayın. Propaganda, reklam yapmayın diyor. --Zaitsév 05:50, 4 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı sayfanızda kullandığınız bayrak el-kaide ve taliban gibi oluşumların bayrağı. Sizce bu politika ile örtüşüyor mu? Alexandre M. 17:48, 5 Eylül 2015 (UTC)
Bayrağın üzerinde kelime-i tevhid yazıyor. Müslüman olduğum için o bayrağı koymam "Bu kullanıcı Müslümandır" şablonu koymam kadar doğal. Aynı bayrağı el-kaide, taliban veya herhangi bir örgütün kullanması durumu değiştirmez. Onların propagandasını yapmadığım sürece, ya da örneğin bir Müslüman ve bir Yahudi arasında çıkan tartışmada objektif kaldığım sürece bu bir sorun teşkil etmez. --Zaitsév 06:55, 6 Eylül 2015 (UTC)
Savunmaya geçilecek bir durum yok. Ben de kelime-i tevhid için koyduğunuzu düşündüm. Emin olmak istedim. Kelime-i Tevhid içeren güzel tarihi eserler, hat sanatı eserleri da var. Belki bundan sonra yüzbinlerce sivilin ölümüne neden olan örgütlerin bayrağı yerine bunları kullanmak isteyebilirsiniz. Çünkü bayrak bir simgedir. Kimi zaman sözlerden ve yazılardan daha büyük bir propaganda aracıdır. Ben yetki ve karar merci değilim. Sadece tavsiye niteliğinde yazıyorum. Ciddiye almak zorunda değilsiniz. Sevdiğim ve cana yakın bir kullnıcısınız. Güzel günler. Alexandre M. 11:21, 6 Eylül 2015 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Günün için birden fazla aktif olabiliyorum. Tabi duruma göre değişebilir. Devriyelerin "Bi hizmetli aktif olsa da şu vandalı bi engellese (ya da şu sayfayı korumaya alsa)" dediği durumlar oluyor. Bu durumlarda ben yetişip gerekli işlemi yapabilirim. Onun dışında daha çok devriyelik başvuruları ve SASlarla ilgilenmeyi düşünüyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Aslında çok fazla madde oluşturmadım. Toplasam 50 tanedir belki. En çok beğendiklerim ise anlam ayrımı maddeleri oluyor.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Hizmetlilik görevleri, şu an yaptığım işleri çok kısıtlamayacaktır kanımca.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Ufak tefek tartıştığım olmuştur. Mesela BSRF ile IŞİD maddesi ile ilgili bir anlaşmazlık yaşamıştım. Tartışmayı sonradan gözden geçirdiğimde haksız olduğumu anlamıştım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Bu hala tartışılmakta olan bir konu. Politikayı tartışıp ona göre hareket etmekte fayda var.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonimler bana göre üçe ayrılır:
  • 1- "Gördüğü bir yazım yanlışını düzeltenler". En iyisi bu gruptur.
  • 2- "Vandallar". Görevleri vandalizmdir. Bazen bıkkınlık verecek dereceye gelebilirler.
  • 3- "Eski tecrübeli kullanıcılar". Yazdıklarından eski bir vikipedist olduğu anlaşılır. "Acaba kimdi. Niye anonim takılıyor" diye düşündürür.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Eskiden kendini beğenmiş biriydim. Şimdi tamamen kusursuzum.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Bir sorun görmüyorum.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu politikalar zaten vikipediyi vikipediyi yapan politikalar. Bunlar olmasaydı burası forum ya da sözlük gibi olurdu.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Yok.
11. Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Bürokratlığı kaldırırdım. Bana göre pek bi işlevi kalmadı.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troller vandallardan daha tehlikelidir. Diğer kullanıcılardan yardım alarak baş ederim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Vikipedi benim için bağımlılık gibi. Girmeyince rahatsız oluyorum.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.