İçeriğe atla

Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/BetelgeuSeginus 3

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Vikipedi topluluğunda BetelgeuSeginus'un hizmetli olması yönünde görüş birliği oluşmamıştır. --Superyetkinileti 16:26, 12 Haziran 2012 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 12
 Destek: 6
 Karşı: 3
 Tarafsız: 3
 Oran: %66,66

BetelgeuSeginus[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 15:41, 12 Haziran 2012 (UTC)

BetelgeuSeginus (MesajKatkılarİstatistikler) – Daha önce Ğaaw k. adıyla birkaç kere aday olmuştum. Ama yorumlar bana da biraz beklemem gerektiğini düşündürmüştü. Şu anda editörüm, ama kabul ediyorum okul yüzünden pek etkin değilim. Bir buçuk hafta sonra okul bitiyor, yani değişikliklerim hız kazanacak. Oylarınız ve özellikle eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler. --Betelgeuse-Seginus 15:41, 29 Mayıs 2012 (UTC) (ufak düzenleme 10:06, 30 Mayıs 2012 (UTC))



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Moral desteği --Kmoksy (mesaj) 16:27, 2 Haziran 2012 (UTC)
  2. Bir moral de benden ;) ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:02, 4 Haziran 2012 (UTC)
  3. Benden de mavial desteği.(moral--->mavial). Öhöm, her neyse.Ne demiştik.Hıh.Oldukça iyi bir hizmetli olacağına benziyor gibi gözüküyor gibime geliyor (O ne yaa).Acaba nasıl gerekçelendireyim.İşte iyi bir kullanıcı?--TalebeAhmetwhat dedin? 18:11, 5 Haziran 2012 (UTC)
    Bir dakika.Neden Ben de dahil herkes destek eklemiş.Herhalde olumlu oyların da kategorileri var.--TalebeAhmetwhat dedin? 18:11, 5 Haziran 2012 (UTC)
  4. Sevgili Arda, bu görevi yaparsın sen inanıyorum sana :). Sevgiyle kal--NicoMesaj 08:32, 6 Haziran 2012 (UTC)
  5. Bermanya sağol. Birde benden ve kesinlikle bu görevi yapabileceğini inanıyorum sevgili BetelgeuSeginus. --inc.еle. vposta 10:26, 6 Haziran 2012 (UTC)
  6. E, napalım? Destek verelim. Not a big deal. --N KOziİleti 12:54, 11 Haziran 2012 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Politikalara hakim olup olmadığı hakkında yorum yapamıyorum, çünkü veri yok. Tarafsız davranabiliyor mu, sil etiketi ekleme konusunda nasıl, kayda değerlik nedir biliyor mu vs.--RapsarEfendim? 18:12, 6 Haziran 2012 (UTC)
  2. Şimdi ciddi olma zamanı. Moral desteği diyerek destek verdim ama sonra baktım ki şakacıktan hizmetli seçilecek gibi.. Rapsar'ın dediği gibi kullanıcının fazla katkısı yok, fazla aktif değil. Kullanıcı sayfalarında çok daha özenerek değişiklik yapıyor, bu görülüyor. Mizahi içerikli bir sayfada yaptığı şu değişiklik ile ne kadar nezaketten, ciddiyetten uzak olduğunu görebiliyorum. Bir de şu var. Herhangi bir bağlantı gösterilmeden, yasadışı denilerek Kürdistan haritası silinmeye aday gösterilmiş. Aday kullanıcı hemen silinsin demiş. Sonuç olarak, Viki felsefesini kavrayamamış. Aralık 2010'da vandalizmden engellenmiş. Daha çok katkı yapması, tartışmalarda daha çok bulunup nitelikli yorumlarda bulunması ve biraz deneyim kazanması lazım. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:11, 7 Haziran 2012 (UTC)
  3. Rapsar ve Bermanya'ya katılıyorum. Kullanıcı çoğunlukla kullanıcı sayfasında değişiklik yapmış, hizmetlilik yetkilerini nasıl kullanacağını öğrenebilmek için zamana ihtiyaç var.--Emyilmesaj 14:08, 8 Haziran 2012 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Zaman, sadece birazcık zaman :)--ahzaryamedileti 08:10, 7 Haziran 2012 (UTC)
    Zaman, zaman diyorsunuz (siz, 2. tekil şahıs değil, 2. çoğul şahıs, viki topluluğu hakkında) da, 1 yıldır zaman geçmedi mi?--Betelgeuse-Seginus 09:45, 7 Haziran 2012 (UTC)
  2. Bir hizmetlide olması gereken özelliklere (tarafsızlık, silme, koruma politikalarına hakimiyet vb.) sahip olup olmadığı hakkında yeterince bilgi sahibi olunamıyor. Kullanıcının kendisini biraz daha gösterebilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ben de. Merve (mesaj) 15:26, 7 Haziran 2012 (UTC)
  3. BetelgeuSeginus'un hizmetli olup olmaması konusunda kararsızım. -- BalKesLi 10:26, 9 Haziran 2012 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Arşiv sayfası. Kullanıcının önceki başvurularına ulaşılabilir. Not: Yorum değildir, uygun bir yer bulamadığımdan buraya bilgi amaçlı ekledim.-DRG msj 11:30, 31 Mayıs 2012 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Hızlı silme'ye hemen girişeceğimi düşünüyorum, KAT:SS|HS kategorisi çok dolu.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Gotthard Base Tüneli, çünkü ilk maddemdi ve madde yazmakla ilgili çok şey öğrendim.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Soruyu anlamadım.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Osmanlıca, Osmanlı Türkçesi ad değiştirme şeysi. Ama yapmazdım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Gerçekten kötü bir şey yapmışsa ... süresiz.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Biraz sabırsız ve sıkılganım, bir işe başladığımda bazen bitirmem.
Ek: Hep küçük değişiklikler yapıyorum, bu biraz verimimi azaltıyor. Bot gibiyim yani :)
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Gerçekten önemli ve vandalizme açık bir maddeden söz ediyorsak, tam koruma daha iyi geliyor.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.