Trick'r Treat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Trick'r Treat
YönetmenMichael Daugherty
YapımcıBryan Singer
SenaristMichael Daugherty
MüzikDauglas Pipes
Çıkış tarih(ler)i2007
SüreYaklaşık 79 Dakika
ÜlkeKanada
ABD
Dilİngilizce

Trick'r Treat, 2007 ABD-Kanada yapımı korku filmidir. Film İngilizcedir ve yaklaşık 79 dakikadır.

Karakter (Sam)[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmde Sam isimli bir karakter vardır. Sam'in kafasında siyah düğmeli bir çuval vardır. Turuncu giysileri vardır. Sam, kısa boyludur ve hiç konuşmaz. Çuvalın arkasında gerçek yüzü vardır. Yüzü de turuncudur ve hiç insana benzemiyordur. Silah olarak içinde bıçak saklı gofretini kullanır. Genelde elinde turuncu bir cadılar bayramı lolipopu vardır. Sam'in özel güçleri de vardır.

Başlangıç[değiştir | kaynağı değiştir]

Emma ve Henry kasabadaki bir Cadılar Bayramı geçit töreninden yeni dönerler. Ön bahçelerini sayısız “korkuluk hayaleti” ve sahte vücut parçalarıyla süslerler. Bahçe kapısının yanına, Emma döndüğünde söndürmek istediği bir ateş yerleştirirler. Henry, geleneğe aykırı olduğu için bunu yapmamasının daha iyi olduğunu söyler; bunu yaparak birinin sinirini uyandırabileceğini söyler. Buna sinirlenecek kişi Sam'dir. Emma sözlerini ciddiye almaz ve sonunda feneri patlatır. Henry eve girip onu yatak odasında beklerken Emma bahçedeki süsleri kaldırmak ister. Ancak bahçede kimliği belirsiz bir saldırganın saldırısına uğradığı ve öldürüldüğü için gelmez. Ancak daha sonra uyuyakalmış Henry, Emma'yı aramak için dışarı çıkar. Kafasını bir korkuluk hayaletinin örtüsünün altında bulur, kolu ve bacağı bahçede süs olarak asılıdır. Emma'nın ağzında büyük bir lolipop vardır.

Müdür[değiştir | kaynağı değiştir]

Müdür Steven Wilkins, Charlie'yi şeker çalmaya çalışırken yakaladıktan sonra şekerle zehirler. Charlie bayılmadan ve müdürün evine götürülmeden önce bol miktarda çikolata kusar. Wilkins sonunda cesedi bahçeye götürür ve orada başka bir cesetle birlikte gömmek için zaten kazılmış bir deliğe atar. Köpeğinin onu fark etmesi üzerine komşusu Bay Kreeg (Brian Cox) ile kısa bir tartışmaya girer ve o fark edilmeden Charlie'nin parmaklarından biriyle dikkatini dağıtmaya çalışır. Wilkins bitirdikten sonra, komşusu Kreeg'in pencerenin yanında durduğunu ve yardım çağırdığını görür, ancak sinirli bir şekilde bunu görmezden gelir ve eve geri döner. Oğlu Billy zaten onu orada bekliyordur çünkü babasının ona bir fener oymasında yardım etmesini ister. Ancak, bunun bir balkabağı değil, Charlie'nin kafası olduğu ortaya çıkar. Billy, babasına söz verdiği gibi gözleri oymasına yardım etmesini ister. Wilkins'in zilini çalan bir grup çocuk arasında Sam de vardır. Wilkins ona şeker verir ve Sam yine mülkü terk eder.

Okul otobüsü katliamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş çocuk, Macy, Schrader, Sara, Chip ve Savant Sendromlu bir kız olan Rhonda, ortadaki eeki bir taş ocağına giderler. Macy onlara 30 yıl önce orada olduğu söylenen "Cadılar Bayramı Okul Otobüsü Katliamı" hikâyesini anlatır. Okul otobüsü her gün zihinsel engelli ve bu nedenle ebeveynleri tarafından reddedilen 8 kişilik bir grup çocuğu taşımıştır. Otobüste sessiz kalmaları için hepsi koltuklarına zincirlenir. Bir gün, Cadılar Bayramı'nda otobüs şoförü, ailesinin isteği üzerine evine gitmek yerine oradaki yaşamına son vermek için taş ocağına gider. Biri kendini kurtarmayı başardığında tüm çocukların zincirlerini bir kez daha kontrol eder ve eve gitmek için otobüsü uçurumdan aşağı sürer. Otobüs şoförü kazadan sağ kurtulan tek kişi olur. Macy ve arkadaşları, ölen çocuklar için gölün kıyısına kurmak üzere 8 adet fener toplarlar. İki gruba ayrılarak taş ocağına asansörle inerler. Macy, Schrader, Sara ve Chip, aşağıda Rhonda'ya paniğe neden olan kötü bir şaka yapar. Tepkisinden şaşkına dönen Schrader vazgeçer. Buna çok sinirlenen Macy, hala yanan fenerlerin sonuncusunu okul otobüsünün göründüğü suya atar. O anda Macy, Sara ve Chip, okul otobüsünde ölen çocukların seslerini aniden duyar ve onlarla konuşur. Panik içinde Schrader'ı ararlar ve ölen çocukların kendilerine doğru geldiğini görünce kaçmak isterler. Ancak, Rhonda güvenliğe giden tek asansördedir ve kilitli kalır. Üst kata kendisi çıkar ve diğerlerini kaderlerine bırakır. Üst kata çıkarken, çocukların yenildiği açıkça duyulur. Rhonda taş ocağından çıkarken Sam'i görür, onu kısaca not ettikten sonra yoluna devam eder.

Parti[değiştir | kaynağı değiştir]

22 yaşında ve bakire olan Laurie, kız kardeşi Danielle ve arkadaşları Maria ve Janet ile bir partiye katılmak için şehre gelirler. Danielle'in randevusu olarak mağaza katibini seçtiği kostümleri seçmeye başlarlar. Daha sonra Laurie, kız kardeşinden kendisi için bir adam bulduğuna dair bir telefon alana kadar diğerlerinden ayrılır. Laurie gruba doğru yol alır ve bir ormandan geçmek zorunda kalır, burada aniden bir vampir tarafından saldırıya uğrar. Vampirin vücudu bir ağaçtan Laurie'nin grup partisinin ortasına düştüğünde bir şok anı var, kısa bir süre sonra Laurie'nin kendisi ortaya çıkıyor. Yeni bir kurban arayan Müdür Wilkins olduğu ortaya çıkan sahte vampirin maskesini çıkarırlar. Partideki kızlar birdenbire hurmalarını yemek için kurt adama dönüşmeye başlarlar. Laurie için bu "ilk sefer"di. Sam, partinin ortasında yerde oturmuş kurt adamların avlarını yemesini izlerken görülebilir.

Sam ile buluşma[değiştir | kaynağı değiştir]

(bu sahne "Müdür" ile aynı zamanda geçer) Bay Kreeg, Cadılar Bayramı'ndan nefret eden huysuz bir adamdır. Köpeği Spike ile yalnız yaşar. Cadılar Bayramı'ndan hoşlanmadığını ifade etmek için herkes gibi çocuklara şeker dağıtmaz, gözleri parlayan bir maske taktığı ve onlara doğru koştuğu köpeğinin yardımıyla onları korkutur. Kreeg evinde garip sesler duyar ve kaynağı bulmaya çalışırken Sam ona saldırır. Birbirleriyle kavga ederler, bu sırada Sam'in kostümünün bir parçası olan kafasındaki çuvalı çeker. Sam'in kafası balkabağı ve kafatası arasında bir haçtır. Panik içinde, Kreeg pencereye koşar ve komşusu Müdür Wilkins'e yardım için yalvarır. Yine Sam tarafından saldırıya uğrar, ancak Kreeg (görünüşe göre) onu tüfeğiyle vurmayı başarır. Kreeg, Sam ona tekrar saldırdığında 911'i arar. Sam bir şeker alınca Kreeg'in evinden ayrılır. Bu arada evin şöminesinde fotoğraflar yanar, biri "okul otobüsü katliamından" okul sınıfını ve otobüs şoförünü gösterir. Kreeg'in kendisi çocukları öldürmekle görevlendirilen otobüs şoförüdür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

IMDb'de Trick'r Treat 7 Temmuz 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.