İçeriğe atla

The Office (ABD 1. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Office
ABD 1, . sezon
DVD kapağı
Başrol
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Bölüm sayısı6
Yayın
KanalNBC
Orijinal yayın tarihi24 Mart 2005 (2005-03-24)-26 Nisan 2005 (2005-04-26)
The Office (ABD dizisi) bölümlerinin listesi

Amerikan televizyon komedisi The Office'in ilk sezonu Amerika Birleşik Devletleri'nde 24 Mart 2005'te NBC'de gösterime girdi, 26 Nisan 2005'te sona erdi ve altı bölümden oluşmakta. The Office, aynı adlı İngiliz televizyon dizisinin Amerikan uyarlamasıdır ve hayali Dunder Mifflin Paper Company'nin Scranton, Pensilvanya şubesindeki ofis çalışanlarının günlük yaşamlarını anlatan sahte belgesel formatında bir dizidir. Bu sezonda Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer ve B. J. Novak rol alıyor.

Bu sezon ana karakterleri tanıtma üstüne geçti ve Scranton şubesinin bölge müdürü Michael Scott'ın (Carell) etrafında dönen ve belgeselin yapımcılarını mutlu, iyi yönetilen bir ofise başkanlık ettiğine ikna etmeye çalışan genel olay örgüsünü oluşturdu. Bu sırada satış temsilcisi Jim Halpert (Krasinski), eski kafalı arkadaşı Dwight Schrute'u (Wilson) baltalamanın yollarını arıyor; resepsiyonist Pam Beesly (Fischer), Michael'ın duyarsızlıkları ve şaşkınlıklarıyla baş etmeye çalışıyor ve geçici çalışan Ryan Howard (Novak) da çoğunlukla etrafındaki delilikleri gözlemleyerek vaktini geçiriyordu.

The Office'in birinci sezonu Amerika Birleşik Devletleri'nde Salı günleri saat 21.30'da yayınlandı. Sezon yüksek rakamlarla giriş yaptı ve karışık eleştiriler alan pilot bölümün yanı sıra eleştirmenlerden orta derecede olumlu eleştiriler de aldı. Bazıları pilotu beğenirken, diğerleri bunun orijinal İngiliz versiyonunun yalnızca bir kopyası olduğunu düşündü. Universal Studios Home Entertainment, birinci sezonu tek bir DVD olarak 16 Ağustos 2005'te yayınladı. DVD, altı bölümün tamamını, bölümlerin çoğuna ilişkin yaratıcıların, yazarların, aktörlerin ve yönetmenlerin yorumlarını ve ayrıca tüm bölümlerden silinmiş sahneleri içeriyordu.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ilk sezonunun yapımcılığını NBC Universal Television Studios ortaklığında Reveille Productions ve Deedle-Dee Productions üstlendi. Dizi, dizinin yönetici yapımcıları olan Ricky Gervais ve Stephen Merchant tarafından yaratılan İngiliz dizisinden uyarlanıyor ve yapımcılığını yine yönetici yapımcılardan Greg Daniels'ın yanı sıra danışman yapımcılar Larry Wilmore[1] ve Lester Lewis[2] yapıyor. Dizinin yazarları arasında Daniels, Gervais, Merchant ve Michael Schur yer alırken, Mindy Kaling, Paul Lieberstein ve B. J. Novak dizide yazar ve oyuncu olarak görev aldılar ve 1. sezon için üç bölüm yazdılar. Bu sezonda Schur ortak yapımcıydı, Kaling kadrolu yazardı, Lieberstein danışman yapımcıydı ve Novak yönetici öykü editörüydü. İlk bölüm olan "Pilot" Daniels tarafından yazılmıştır ancak bölümün büyük bir kısmı İngiliz dizisinin ilk bölümünden uyarlanmıştır ve birçok sahne neredeyse kelimesi kelimesine aktarılmıştır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bashir, Martin (October 10, 2007). "Veteran TV Writer Moves in Front of the Camera" 3 Temmuz 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. ABC News. Retrieved March 7, 2008.
  2. ^ Adalian, Josef (5 Temmuz 2005). "WB Finds King of 'Kings'". Daily Variety. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2013.  (abonelik gereklidir)
  3. ^ "In Conversation: Greg Daniels, Executive Producer/Showrunner of The Office (U.S.)". HeyWriterBoy. 20 Haziran 2007. 7 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]