Tartışma:Yurtta Sulh Konseyi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Akın Öztürk[kaynağı değiştir]

Konseyin başında olduğuna dair kuvvetli deliller mevcuttur ama ihtilaflıdır bu başlık bu konunun tartışılacağı masa olsun ona göre bir karara varıp değişikliğe gidelim inşallah. --II. Niveles (mesaj) 08:32, 26 Temmuz 2016 (UTC)

Kategori:Yaşayan insanlar kategorisindeki insanlar uygunsuz bilgilerden dolayı zarar görme potansiyeline sahip olduğu için, bu kişileri konu alan maddelerin dikkatli şekilde izlenmesi gerek. İddia konusu olan durumları sabırla beklemek ve gerçek olanları kayda geçirmek gerek. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:37, 26 Temmuz 2016 (UTC)

Akın Öztürk'ün bu konseyde lider olduğuna dair suçlama[kaynağı değiştir]

Yazılmış, düzeltmek istedim fakat @Niveles denen kullanıcının [...] tavırları ile karşılaştım.

Bizzat Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ifadesi yayınlandı. Burada görebileceğiniz gibi, belki Niveles okumaya üşenir. Özetle burada Akın Öztürk'ün suçsuz olduğu yazıyor. Yani Genelkurmay Başkanı böyle diyor. Sonra gelelim efendim, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasına oda burada gözüküyor. bunlara rağmen hala ısrarla Niveles'in "Ey Kant" gibi cümleye başlaması, [...] doğru değildir. --Kant 08:36, 26 Temmuz 2016 (UTC)

Verilen ifadede açıkça bir beyan yoktur militarist perspektiften yorumlanmış bir görüştür. Sağlıklı tartışmadan uzak küfürler savurarak en doğrunun kendisi olduğunu düşünmek yanlıştır. Varsa kaynağın koy arkadaş onu beğenmedim bunu beğenmedim sen öylesin böylesin diyerek olmaz burası böyle işlemiyor. --II. Niveles (mesaj) 08:40, 26 Temmuz 2016 (UTC)

Okumayı bilmediğinizi düşünüyorum. Adam diyor ki, "İkna etmek için geldiğini fakat kendisini dinlemediğini söyledi." Hayır, okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz yoksa başka bir amacınız mı var? Birde işi militaristliğe çekmişsiniz bende diyeyim ki 28 Şubat sizin gibilere ağır geldi askere iftira atıyorsunuz. Ben 2 tane kaynak gösterdim. Birisi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın verdiği ifade ikincisi TSK açıklaması buna rağmen kaynağın varsa koy diyorsun. Başka ne kaynağı koyayım? --Kant 08:44, 26 Temmuz 2016 (UTC)

Temelde demek istediğinizi anlıyorum fakat bir de şöyle bakın. Öztürk darbeci olduğu iddiasıyla tutuklandı. Hulusi Akar ifadesinde ve TSK da yaptığı açıklamada Öztürk lehine konuşmuş olsa Abidin Ünal aksi yönünde beyan vermekte ve de tutukluluk hali devam etmekte. Dolayısıyla süreç halen işliyor ve kesin olarak suçlu ya da suçsuz diyemiyoruz. Zaten bu nedenle şablona eklerken kesinlikten kaçınarak "(iddia)" ibaresini kullandım. Süreç işlesin, yargı kararını versin, su yolunu bulacaktır. --cobija 16:30, 26 Temmuz 2016 (UTC)
  • Hatırlatma: Zaten hiçkimseyi hiçbir şekilde "suçlu" olarak ifade edemeyiz. Darbe girişimi başarılı olsaydı ve mahkeme kararları hükümet yetkililerini ve eski kurumları aksi yönde suçlasaydı ve biz şu an başka kişileri mi "suçlu" ilan edecektik? Vikipedi bu tür yargılarda bulunamaz, hiçbir mahkemenin tarafı değildir, hiç bir resmi devlet raporu, açıklaması, kararı vb. Vikipediyi bağlamaz. Yargı hukuk kuralları iktidarlara, yerelliğe, ülkelere veya sistemlere göre değiştiği için bu tür "suçlamalar" kesinlikle yapılamaz. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:44, 26 Temmuz 2016 (UTC)