Tartışma:Tek parti rejimi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tek Parti rejimlerinin hepsi devrimci veya kurumsal şiddet yoluyla kurulmuş ve ayakta tutulabilmiştir. kaynaksız ve dayanaksız cümle çıkartıldı.--beyazkaranlık 17:30, 16 Ağustos 2007 (UTC)

üst üste seçim kazanmak.[kaynağı değiştir]

siyaset bilimi açısından başlıgı altına şöyle bir bilgi girilimiş :

tüm tek Parti rejimleri açık veya örtülü siyasi şiddet kullanımına dayanır. Serbest rekabete dayanan bir seçimde herhangi bir siyasi partinin %60 dolayında oydan daha fazlasını aldığı görülmemiştir. Serbest rekabete dayanan sistemde bir siyasi partinin üst üste üç veya dörtten fazla seçim kazanma ihtimali oldukça düşüktür. Bu ilkeler basit oyun teorisi modelleriyle de kanıtlanabilir. (Japonya'da Liberal Demokrat Parti'nin, İtalya'da Hristiyan Demokrat Parti'nin uzun süreli iktidarları koalisyon hükûmetlerinin eseridir.

şimdi bakıyorum amerika birleşik devletlerine, lydon b jhonson yüzde 61 oy alıp başkan seçilmiş, roosevelt yüzde 60 almış. nixon 60 almış regan ise bu tahmine dayalı tespiti haklı çıkarmak için yüzde 58de kalmış. üstüne çogu parti çok kez üst üste 3 kez seçim kazanmış hatta 3 seçim sonrası bir seçim kaybedip sonra üç seçim daha kazanmışlar.. abd tek parti rejimiyle mi yönetiliyor.. böyle görülmemiştr, duyulmamıştır, x teori ile kanıtlabilir denip ansiklopedilik bilgi mi yazılır..

Andrestander46 (mesaj) 18:25, 5 Aralık 2017 (UTC))