Tartışma:Sekülerizm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Maddeyi yazarken İngilizce Vikipedi'deki aynı konulu maddeyi temel aldım, fakat dikkatle değiştirdim çoğu metni ve eklemeler yaptım, zira ne yazık ki İngilizce Vikipedi'deki madde de pek iç açıcı durumda değil. Göz At kısmında İngilizce Vikipedi'de Other related topics include başlığındaki sırada Six Arrows of Kemal Atatürk diye bir bağlantı var. Bunu çevirmeli miyiz? Çevireceksek nasıl çevirebiliriz? Şimdilik çok genel bir anlamda onun yerine Kemalizm yazıldı, ama daha spesifik karşılığı yazılırsa iyi olur. Bir başka nokta da psödo-sekülerizm, psödo eki farklı konularda farklı çevrilmiş, peki iş sekülerizme geldiğinde nasıl çevrildiğini bilen var mı? Şimdilik bu konuda bir şey bulamadığımdan, psödo sekülerizm olarak çevirdim, fakat daha doğru bir tercümesi güzel olur. Bilgisi olan lütfen belirtsin. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 12:04, 2 Nisan 2006 (UTC)

Laiklik hakkında onca madde varken bir de aynı anlamı taşıyan Sekülerizm maddesi yazılması aynı kavramın birden fazla maddede anlatılması olmuş.--Denereri 11:02, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Laiklik sadece Kamuyu ilgilendirir. Sekülerizm, genel sivil toplumuda alakadar eder. Yani ideolojik olarak aynı, uygulama alanı olarak farklı şeylerdir.78.160.179.250 19:42, 30 Ağustos 2011 (UTC)

Sekülerizm ile Laiklik farkı şeylerdir. --GokayBJK 12:20, 2 Aralık 2008 (UTC)

Madde içinde bulunan şablonun çıkarılması[kaynağı değiştir]

Sekülerizm dinsizlik anlamına gelmediğinden madde içindeki dinsizlik şablonunun ve bu şablonun içindeki maddenin çıkarılması gerekiyor. Ayrıca sekülerizm ile laikliğin aynı içeriği ifade etmediklerini belirten kullanıcıların görüşlerinin de yerinde olduğunu düşünüyorum.--BabatolianİLETİNİZ... 13:32, 14 Aralık 2013 (UTC)

Bir de şu sekülerite, sekülerizasyon, seküler vs. maddelerin bir yetkili tarafından birleştirilmeleri ortamı toparlayacaktır. Hepsi birlikte sekülerizm maddesi içinde toplanabilir.--BabatolianİLETİNİZ... 13:55, 14 Aralık 2013 (UTC)