Tartışma:Renk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyoloji (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

ali baba ve çiftliği merhaba , belli bir enerji ile gelen foton , bir atoma çarpıp geriye dogru , belli bir frekans ile yansırken olan olay tam anlamıyla ne oluyor ? rengin oluşumundaki temel etken ne? ingilizce vikipedide Quantum chromodynamics sayfasına baktım ancak, pek bir fikir sahibi olamadım. İlginiz için teşekkürler --Qtk 16:19, 23 Aralık 2008 (UTC)

"CMY (veya temelde renkli mürekkeplerin daha pahalı olması nedeniyle kullanılan siyah mürekkepli versiyonuyla CMYK)" madde içinde yer alan bu ifade doğru değilidr. Siyah renghin sisteme eklenmesinin nedeni pratikte diğer üç rengin karışımının siyahı oluşturaması ve baskı kontrostlığın, canlılığın yakalanamamasıdır.Bu imzasız yazı Kadirozbey (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 14:12, 3 Ağustos 2006

her ikisi de geçerli sebepler, pratikte diğer üç rengin karışımının siyahı oluşturamamasına dair ifadeyi ekledim.--spAs 20:50, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Rengin fiziksel muhtevası ile kendisini tartışmak farklı konular.88.230.5.159 09:57, 7 Mart 2012 (UTC)

ANA VE ARA RENKLER??[kaynağı değiştir]

14 kasım 2013 anne bak takla

colour names in different languages[kaynağı değiştir]

Dear wikipedist, I would be grateful, if you would participate in the study of the perception of colours in connection to colour names in different languages and/or to invite your colleagues to do so. I would need at least 10 more Turkish speaking participants. You can participate in a study via a web page [1] and the whole cooperation takes approximately 4 minutes. Samo Kreft, 4th February 2008