İçeriğe atla

Tartışma:Osmanlı İmparatorluğu'nun zırhlı savaş gemileri listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin liste Osmanlı İmparatorluğu'nun zırhlı savaş gemileri listesi, bir seçkin listedir. Madde (veya onun eski bir sürümü) Vikipedi topluğunun ürettiği en iyi maddelerden biri olduğuna karar verilmiştir. Buna rağmen, bu maddeyi güncelleyebilir veya geliştirebilirseniz, lütfen çekinmeyin.
22 Kasım 2011 Seçkin liste adayı Başarılı

Zırhlı diye bir maddemiz var ve İngilizcede battleship diye geçen zırhlı savaş gemilerini anlatıyor. Ancak o madde adı uygun değil. Zırhlı sadece gemiyi ifade etmiyor çünkü. O madde için uygun ismi bulalım, ona göre bunda da değişiklik yaparız. Öte yandan Osmanlı zırhlı savaş gemileri listesi değil de Osmanlı İmparatorluğu'nun zırhlı savaş gemileri listesi gibi bir adlandırmanın tamlama açısından daha uygun olacağı kanaatindeyim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:48, 26 Ağustos 2011 (UTC)

Evet, zaten İngilizce maddesinin de adı o. Yine de başka Vikipedistlerin görüşlerine ihtiyaç duydum. Farklı bir görüş gelmezse yakın zamanda öyle değiştireceğim. --Berm@nyaİleti 16:49, 26 Ağustos 2011 (UTC)
Zırhlı maddesinin adını ne yapalım peki?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:31, 26 Ağustos 2011 (UTC)
Rapsar, bu işin uzmanı değilim ama Zırhlı ile Zırhlı savaş gemisi farklıdır. Zırhlı, bir savaş gemisi tipidir, Zırhlı savaş gemisi ise son yüzyıllardaki çelikten yapılan savaş gemileridir. O bakımdan sorun olmaz bence. --Berm@nyaİleti 22:03, 26 Ağustos 2011 (UTC)

Hamidiye - Midilli[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi bu madde şu an seçkin liste adayı. 2 aydan uzun süredir bekliyor ve Hamidiye ile Midilli savaş gemileri konusu sebebiyle de sonuca bağlanması mümkün değil. Adaylıkta da görebileceğiniz gibi bu konuda kafadaki soru işaretleri silinebilmiş değil. Madde 1:1 İngilizce'den çevrildi, görüşlerinize göre hareket ederek bu iki savaş gemisinin de bilgilerini tıpkı diğerleri gibi ekleyebiliriz, fakat bu iki savaş gemisi hakkında kaynak bulunması çok zor (Şu an yalnızca 2 tane buldum). --Berm@nyaİleti 16:23, 28 Ekim 2011 (UTC)

Söylemeye çalıştığın şey? Eklemesek de olur mu diyorsun?--Rapsar da ne ki? 14:17, 31 Ekim 2011 (UTC)
Bu haliyle mi SL olsun, yoksa eklensin mi manasında. SL olan İngilizcesinden 1:1 çevrildi, orada bu ikisi yok. --Berm@nyaİleti 14:20, 31 Ekim 2011 (UTC)
Eksik olduğu için SL olamaz.--Rapsar da ne ki? 14:36, 31 Ekim 2011 (UTC)
Hamidiye bir korumalı kruvazör, Midilli ise hafif kruvazördür. Bu gemiler "zırhlı" tanımına uygun değildirler. Madde içine not ekledim (Not 1), bu gemilerin maddede yer almalarına gerek yok.Khutuckmsj 15:22, 31 Ekim 2011 (UTC)

Yanlış Bilgiler ve Tercüme hataları[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar merhaba. Bu makale seçkin sıfatını henüz taşımamalı, çünkü önemli kısımları ingilizce maddeden çevrilmiş, üstelik çok yanlış şekilde çevrilmiş. Google translate gibi. Örneğin "Fatih" gemisi ile ilgili yazılanlar tam bir rezalet. Fatih ile ilgili ifadenin nasıl çaprık olduğunu ingilizce makaledeki bilgi ile mukayese ederek anlayabiliriz. İngilizce makaledeki ilgili ifadeler doğrudur, Türkçe sayfadakiler ise çok kötü bir çeviridir ve anlam bambaşka yerlere kaydığından son derece yanlış ve çarpık bilgiler içermektedir. Başka örnekler de mevcuttur. Bu makaleyi toparlamak için iyi bir emek vermek gerekiyor. Bu haliyle insanları yanıltması mümkün. Log in olmadan yazdım kusura bakmayın. 176.218.45.241 16:20, 13 Eylül 2013 (UTC)