İçeriğe atla

Tartışma:Metin Münir

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gazeteci Metin Münir son zamanlarda psikiyatri konusunda yazmış olduğu bir dizi yazı[1]dan sonra bu meslekle uğraşan bazı kişilerin saldırılarına uğramaktadır.

Bu hücumlardan biri Vikipedi'de (1) biyografisini değiştirip içine yanlış veya maksatlı bilgiler yerleştirmek, (2) biyografisine kendi adını taşıyan ama Metin Münir ile ilgisi olmayan bir linke [2] ve aleyhinde bazı yazıların yayınlandığı bir başka linke göndermede bulunmak şeklindedir.

metinmunir.com sitesinde yazmadığı yazılar ve yazdığı yazıların değiştirilmiş ve saçma bir hale getirilmiş şekilleri vardır.

Vikipedi yöneticileri Metin Münir[3] sayfasındaki YANLIŞ ve KÖTÜ NİYETLİ bilgileri silmekle yükümlü değil midir?-- Dikkatsiz 17:58, 13 Ekim 2011 (UTC)

METİN MÜNİR Kimdir?[kaynağı değiştir]

Metin Münir 1944’de Lefkoşa’da doğdu. Liseden sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudu ve gazeteci oldu. Ankara Daily News gazetesinde mesleği öğrendikten sonra serbest gazeteci olarak ABC, BBC, Financial Times, Sunday Times, Washington Post gibi kuruluşlara Türkiye’den haber yolladı. Bir ara Güneş gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Sonra Yeni Yüzyıl ve Sabah’ta köşe yazdı.

Halen haftada dört gün değişik konularda Milliyet gazetesinde yazı yazıyor (http://milliyet.com.tr).

Hayat hakkında yazdığı yazılar bir arkadaşı tarafından (http://pazaryazilari.blogspot.com/)’da toplandı. Münir’in yazdığı iki kitaptan sonuncusu olan Ölümden Sonraki Hayatım bu siteden ücretsiz olarak indirilebilir. Münir’in diğer kitabı Sabah gazetesinin doğuşu ve yükselişini anlatan Sabah Olayı’dır.

Münir’in ikisi de sona ermiş iki evlilikten dört çocuğu var. Dikkatsiz 07:02, 18 Ekim 2011 (UTC)

Metin Münir Başlığı Referans siteleri[kaynağı değiştir]

Bahsedilen tüm referanslar internetteki sitelerden alınmıştır. Psikiyatri aleyhinde yazmış olduğu yazılar ve bunlara verilen yanıtlar ansiklopedik değer taşımakta olduğunu düşündüğümüz için ekledik. Kişinin aleyhinde yazılmış bir yazı yoktur. Objektif bilgiler yer almaktadır. Bilgilerin kendisine ait olan bir siteden alınma zorunluluğu var mı? Ama sitenin bilinçli olarak bir karalama durumu varsa o ayrı düşünülmelidir. Kötü niyetle yapılan bir şey olduğunu gösteren bir kanıt var mı? Bahsedilen sitede kendi yazıları yer almıyor mu? 2i06i2 23:15, 14 Ekim 2011 (UTC)

İtirazlar dikkate alınmış değişiklikler yapılmıştır.[kaynağı değiştir]

Sayın Dikkatsiz, itirazlarınıza ithafen değişiklikler yaptık. Referansları değiştirdik. Ancak psikiyatri tartışmaları objektif bir durumdan bahsediyor ve ansiklopedik bilgidir. Vikipedi maddesinde herhangi bir hakaret içermiyor, referans site de milliyet sayfasıdır. Saygılar.2i06i2 23:30, 14 Ekim 2011 (UTC)

Sayın 2i06i2 kullanıcısı[kaynağı değiştir]

Sahte siteyi yapanlar hakkında YASAL işlemler başlatılmıştır. Dikkatsiz 07:05, 15 Ekim 2011 (UTC)

Bahsedilen değişiklikler[kaynağı değiştir]

Bahsedilen değişiklikler ve IP adresleri bu kullanıcı adına (2i06i2)ait değildir. Vikipedia'da herkes girip değişiklik yapabilir. Bahsedilen www.metinmunir.com sitesi google'da yüksek sıralarda çıkmaktadır. Haliyle herhangi birisi bu siteyi referans göstererek değişiklikler yapabilir. Vikipedi maddelerine halka açık internet siteleri tarafından referans gösterilmesi herhangi bir yasal problem oluşturamaz. Bahsedilen site bu başlıkta bahsedilen herhangi bir metne bir referans olarak gösterilmemektedir. Maddeyi dikkatlice okuyunuz.2i06i2 20:32, 15 Ekim 2011 (UTC)

Sayın 2i06i2[kaynağı değiştir]

(...) Önce www.metinmunir.com sitesini hazırlayıp sonra da Twitter'da, Facebook'da kullanıyorsunuz. Google'da yüksek sıralarda çıkması sizin başarınızdır. (...) Herhangi birisinin, Metin Münir'in "Bana ait değildir" diye ilan ettiği bir siteyi referans göstermesi cahilliktir. Bunu bir tek siz yapıyorsunuz, kafanızı kumdan çıkartın. Bu arada Vikipedi maddesinin geçmişi görüntülenerek, o sitenin referansının sizin tarafınızdan eklenip sonra da çıkartıldığı kolayca anlaşılıyor. Asıl yasal problem, Metin Münir'in yazılarının telif haklarını ihlal etmeniz, onun yazılarından intihal yapıyor olmanız ve adını kullanarak kişilik haklarına saldırmanızdır. (...) Kullanıcı:Dikkatsiz|Dikkatsiz]] 16:33, 16 Ekim 2011 (UTC)

Sayın Kibele, ibret olması için lütfen yaptığınız değişikliği geri alın. Bazılarının 'Köpeksiz köyde değneksiz dolaşamayacağını' anlaması gerek. İnternette bırakılan her iz mutlaka ortaya çıkıyor. Bu benim için de geçerli. Dikkatsiz 09:06, 18 Ekim 2011 (UTC)
burası bunların yeri değil. biz ansiklopedik içerik eklemeye, kural dışı davranışları da önlemeye yoğunlaşıyoruz. size de aynısını öneririm. maddedeki kayda değer olmayan içerik çıkartıldı. bundan sonrasını vikipedi kullanıcılarının sağduyusuna bırakmanızda yarar var. --ki bl 09:56, 18 Ekim 2011 (UTC)

Sayın Metin Münir (Dikkatsiz Kullanıcısı)[kaynağı değiştir]

Sayın Metin Münir (Dikkatsiz Kullanıcısı) Burası bir ansiklopedi başlığıdır. İtiraz ettiğiniz durumlar düzeltilmiştir. Halen Metin Münir Vikipedi başlığında size hakaret eden ya da referansi olmayan hiçbir yazı bulunmamaktadır. Takip ettiğim kadarı ile de başlık sizin verdiğiniz referanslar doğrultusunda başka bir kullanıcı tarafından değiştirilmiştir. Metin Münir.com sitesinde de kendisine ait olmadığı , net bir şekilde yazılmış. Lütfen inceleyiniz http://metinmunir.com

Sayın Münir, Vikipedi başlığındaki iddialara bakılırsa zor günler geçiriyorsunuz sanırım ama sukünetinizi koruyunuz. Burada kişiler aleyhinde yazılar yazılsa da uzun süreli olmaz. Gördüğünüz gibi kısa sürede değiştirilmiştir. Ama objektif olmak açısından, diğer başlıklar da referanslara ve uzman görüşlerine dayandırılmıştır. Saygılarımla 2i06i2 17:47, 16 Ekim 2011 (UTC)

Sayın 2i06i2[kaynağı değiştir]

Aydınlatıcı bilgilerinize teşekkürler. Bu arada ben sadece Dikkatsiz bir kullanıcıyım. Metin Münir değilim. Yeni referanslar eklemişsiniz. Bir zahmet Orhan Bursalı'nın yazısını da dikkatlice okuduktan sonra referans verir misiniz? http://orhanbursali.blogspot.com/2011/10/metin-munire-destek-doktorlar-icin.html Dikkatsiz 18:01, 16 Ekim 2011 (UTC) -Dikkatsiz 18:07, 16 Ekim 2011 (UTC)

Referan eklendi[kaynağı değiştir]

Sayın Münir, Orhan Bursalı referansı eklenmiştir. Saygılar 2i06i2 19:39, 16 Ekim 2011 (UTC)

Dikkatsizsiniz 2i06i2[kaynağı değiştir]

Yazdıklarınızı baştan okuyun. Dönün tekrar okuyun. Tekrarlanan bilgiler hoş görünmüyor. Orhan Bursalı konunun uzmanı değil bir gazetecidir. Dikkatsiz kullanıcısı da Metin Münir değildir. Siz neden kafayı Sayın Münir'e takmışsınız acaba?

Size önerim internet suçları ile ilgili yasayı ve içinde zikredilen ceza kanunu maddelerini okumanız. ABD'de 'internet identity theft'[4] sınıfına giren eylemlerin ne kadar ciddiye alındığını da ayrıca hatırlatmaya gerek yok, değil mi? Dikkatsiz 21:07, 16 Ekim 2011 (UTC)

Dikkatsiz 18:44, 28 Ekim 2011 (UTC)

Kayda değerlik - Eldarion isimli kullanıcının sildiği içerik hakkında...[kaynağı değiştir]

Sayın Eldarion , "Kayda değerlik" ilkesi burada geçerlidir. Metin Münir bahsedilen konu nedeniyle "kayda değer" bir gündem oluşturmuştur. Bunun neden kayda değer olduğunu tartışabiliriz.2i06i2 01:44, 18 Ekim 2011 (UTC)

Köşe yazarları her gün yazılar yayınlarlar ve bunların hepsi ayrı polemik konusu olabilir. Bunları tek tek burada konu edemeyiz. --Eldarion 05:16, 18 Ekim 2011 (UTC)

Bu konu önemli bir konudur. Herhangi bir yazı değildir, referanslara bakarsanız toplumda ve medyada önemli tartışmaları tetikleyen yazarının kariyeri için önemli sayılabilecek bir konudur. O nedenle önemlidir. Referanslara bakarsanız neden yazarın bu yazı dizisinin herhangi bir köşe yazısından farklı olduğunu anlayabilirsiniz. Başlıkta yazarın kişiliğine bir hakaret edilmememektedir. Gayet objektif bir şekilde konudan bahsedilmektedir. O nedenle bu konunun burda kalması gerekir. 2i06i2 05:48, 18 Ekim 2011 (UTC)

Sizin olayın önemli olduğunu düşünmeniz Vikipedi'yi bağlamaz. Burası zannettiğiniz gibi kişisel blogunuz veya bir forum değil, ansiklopedidir. Kuralları belirlidir. Referanslar dediğiniz güvenilir kaynaklar değiller. Politika sayfalarını dikkatlice okumanızı öneririm. --Eldarion 07:03, 18 Ekim 2011 (UTC)

Sayın Eldarion, 2i06i2 kullanıcısı, kendisinin ansiklopedik bir değer taşıdığına inandığı için yazdıklarının gündemde kalmasını sağlamaya çalışıyor. Göndermeler yapilan yazilar, "aşağılama ve hakaret" içermektedir. Vikipedi'nin bu duruma alet olmasını engellemeniz gerekmektedir. Teşekkürler.--Dikkatsiz 06:37, 18 Ekim 2011 (UTC)

Sayın Metin Münir (Dikkatsiz), lütfen kendi sayfanızı değiştirmeyiniz. Belirtilen sayfalar hakaret içermiyor. Metin Münir'in bahsedilen yazıları da bir meslek grubuna hakaret içermektedir, diğer açıdan bakılırsa. Durumu kişisel bir hale getirmeyiniz. Yazılanlar da objektif tartışmalar var. Lütfen kendi sayfanızı değiştirmeyiniz. Storm57 11:29, 18 Ekim 2011 (UTC) Storm57 15:02, 18 Ekim 2011 (UTC)

Objektif tartışma dediğiniz yazılarda Sayın Münir'in adı açıkça kullanılarak ruh sağlığının yerinde olmadığı iddia edilmekte ve düzeysiz eleştiriler yapılmaktadır. Bu tespitleri sokaktaki herhangi birinin değil bir yarım psikiyatristin yapmış olması tıp etiğine de aykırı bir durumdur. Dikkatsiz 13:07, 18 Ekim 2011 (UTC)


Birden fazla kullanıcı hesabı ile sayfada değişiklik savaşına girdiniz zannediyorum. Vikipedi'de bu tip durumlarda kukla kullanımı yasaktır. Lütfen tekrarlamayınız. --Eldarion 12:00, 18 Ekim 2011 (UTC)

Lutfen yeterli veri olmadan sahislari blog siteleri ismi vererek karalamayalim. O konuda bazi degisiklikler yapmaya calistik, sadece IP adresleri tartismasi ve bir meslektasimiza yoneltilen suclamalar ile ilgili. IP adresleri ve universite isimleri zikretmek haksizliktir. Yardimci olursaniz seviniriz. Saygılar Psych78 12:26, 28 Ekim 2011 (UTC)


IP numaraları gayet yeterli verilerdir. '2i06i2' kullanıcısı uyarılara rağmen, farklı kullanıcı isimleriyle sayfada değişiklik savaşını sürdürmektedir.Dikkatsiz 18:19, 28 Ekim 2011 (UTC)

IP numaraları ve bir kişinin blog sitenize ait linkler kaldırılmıştır. Lütfen "dikkatsiz" isimli kullanıcıyı uyarınız. IP adresleri belirli bir bilgisiyaraı ya da bölgeyi gösterebilir, bireyleri bu IP leri kullanarak bir eylem içine girip girmediklerini tesbiti için ayrıntılı yasal işlem gerekir. Bu süreç sonuçlanmadan, falanca IP numarası verilerek bir şahıs suçlanamaz, özelllikle ansiklopedi başlığında. Dikkatsiz isimli kullanıcı, burada yazılanları ve iddialarınız okuduk, bahsettiğiniz kullanıcılar ile bizim ve ima ettiğiniz şahsın bir ilişkisi yoktur. Ana maddede de tüm değişiklikler geri alınmış zaten. Lütfen sürekli IP adresleri ve kişisel blog siteleri ekleyerek bir kişiye yönelik karalama yapmaya çalışmayın. Yetkili arkadaşlar bu duruma müdahele edebilirler mi? Saygılar Psych78 03:48, 29 Ekim 2011 (UTC)

Edebilirler tabi..2i06i2 veya Psych78 veya Storm57. Bir şeyi anlamanız gerek: Gerçek adınızla internette yazdıklarınız sizi zaten belli ediyor. IP numaralarınız burada olmasa da olur. Nasıl olsa kayıtlara geçti. Sahte sayfayı silmeniz de birşey değiştirmez. Dikkatsiz 04:24, 29 Ekim 2011 (UTC)