Tartışma:Laissez faire

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ekonomi (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Büyük buhran sonucu bu görüşün popüler olduğu tamamıyla yanlış bir bilgidir. Büyük buhrandan sonra egemen olan görüş Keynesyan görüş, yani devletin ekonomiye müdahele etmesi gerektiğini savunan görüştür. İtiraz olmazsa değiştireceğim. --Alperen 12:00, 6 Eylül 2006 (UTC)

Ek: ayrıca fransızca terimin anlamı da "serbest kalmak" değildir, "bırakınız yapsınlar" anlamına gelir. --Alperen 12:02, 6 Eylül 2006 (UTC)


Doğrudur, iki büyük kriz de bu sistemin eksik taraflarından ortaya çıkmıştır. Ben değiştirdim, siz de biraz daha düzeltip daha açıklayıcı bilgiler eklerseniz iyi olur. Tunç Vidinli