İçeriğe atla

Tartışma:France 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Fransa (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fransa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fransa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Çalışanlar[kaynağı değiştir]

Madde içeriğinin yetersiz olduğu ortada. Birde çalışan yorumcular kısımı gibi objektiv olmayan kişi listesinin yer alması uygun mu, Türkçe Vikide ? Takabeg ileti 02:43, 13 Ekim 2010 (UTC)

taslak kategorisine giriyor. Ayrıca madde yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, buyurun katkıda bulunabilirsiniz.
"objektiv olmayan"--> bu kendi yorumunuz...
"yer alması uygun mu, Türkçe Vikide" --> yazdığınız gibi Türkçe viki, Türkiye viki değil, o zaman neden uygun olmasın ?? --Khis 03:03, 13 Ekim 2010 (UTC)

Öncelikle objektiv olabilmesi için objektiv kaynaklara göre yazılması gerekiyor. Birde Türkiye Viki demedim. Fransızca Vikide liste var Türkçe Vikide bu tür listeler yer almıyor. Mesela Almanca Vikinin yerleşim yerler maddelerinde ünlüler listesi yer alıyor ama Türkçe Vikide almıyor. Takabeg ileti 03:24, 13 Ekim 2010 (UTC)

Peki neden yer almıyormuş ? --Khis 03:27, 13 Ekim 2010 (UTC)
Türkçe Vikide bu tür kişi listelerinin objektiv olmadığı kabul edildiği içindir. Takabeg ileti 03:29, 13 Ekim 2010 (UTC)
Kim kabul ediyor ? --Khis 03:29, 13 Ekim 2010 (UTC)
Kabul edeni pek görmedim. Takabeg ileti 03:30, 13 Ekim 2010 (UTC)
Bende kabul etmeyeni pek görmedim. İyi günler --Khis 11:18, 13 Ekim 2010 (UTC)
Diğer kullanıcılar görüşlerini belirteceklerdir. Belirtenler yoksa köy çeşmesinde konuşalım. Takabeg ileti 11:41, 13 Ekim 2010 (UTC)
  • Bu tür listeleri pek objektif görmeyen bir kullanıcı olarak fikrimi belirteyim. Bu tür listeleri güncel tutmak zordur, güncelliğini yitiren liste doğruluğunu/gerçekliğini de kaybeder. Gerçeklik/doğruluk; vikipedinin doğrulanabilirlik ve kaynaklandırma kuralıyla doğrudan alakalıdır. Kaynaksız listeyi doğru ve güncel kabul edemeyiz. Listedekilerin bugün/bu hafta/bu ay hala yorumcu olup olmadığını bilebilmeliyiz. Bilmiyorsak madde güven vermez. Diğer vikilerin ne yaptığı/planladığı/uyguladığı her zaman bize örnek olmayabiliyor. Diğer taraftan her kullanıcı da bu maddeleri/listeleri güncek tutmakla yükümlü değildir. Ama madde de gereksiz yer kaplayan, güvenilirliği, doğrulanabilirliği, güncelliği, kaynaklandırması belli olmayan kısmı her vikipedist metinden çıkartabilir. Şu an için doğru olan yapılmış kaynaklandırma istenmiş, makul bir süre sonra kaynaklandırılmadığı zaman; okura yanlış bilgi vermemek adına bu listeyi her vikipedist metinden çıkartabilir. Makul süre maddeyi açan/geliştiren kullanıcıların aktif olma dönemi ile ilgili olduğu gibi genel olarak herhangi bir kullanıcının da ilgilenebilceği düşünülerek geniş tutulabilir. Khis aktif ve kaynaklandırma isteğinden haberdar olduğuna göre 2-3 hafta içinde metinden listenin kaldırılabileceğini düşünüyorum...Vikiçizer 12:29, 13 Ekim 2010 (UTC)
    • kaynak konmuştur, isteyen istediği zaman listeyi güncelleye bilir. Saygılar --Khis 12:45, 13 Ekim 2010 (UTC)
      • Aynı şekilde; güncelliğini yitirdiğinde isteyen istediği zaman bu listeyi çıkartabilir.Vikiçizer 07:42, 14 Ekim 2010 (UTC)