İçeriğe atla

Tartışma:Ermenistan bayrağı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski seçkin maddeErmenistan bayrağı, eski bir seçkin maddedir. Maddenin aşağıdaki aşama geçmişindeki bağlantılardan onun ilk adaylık sayfasını ve neden bu statüsünü kaybettiğini bulabilirsiniz.
Anasayfa ödül Bu madde 20. Hafta 2011 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 46. Hafta 2015 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.

Yanlışlık[kaynağı değiştir]

  • bile ayakta duramayan devlet dağıldı, bu kadar erkek çözülme olduğu için henüz üç devleti de diye geçen satırda yanlışlık var. erkek olan yer sanirim erken olacak erkek - erken Bu imzasız yazı 85.96.102.86 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Düzeltildi. --Mskyrider ileti 13:18, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Ermenistan Bayrağı[kaynağı değiştir]

Bu madde'nin İngilizce versiyonu seçkin bir madde olarak seçildi, ve Türkçe versiyonu tam aynıdır. Çok kaliteli bir maddedir, ve seçkin madde kriterlerini karşılatıyor, bu yüzden seçkin madde olarak seçilmeli. Runningfridgesrule 19:21, 26 Mart 2008 (UTC)

Bir madde kaliteli madde oylamasında başarısız olduktan sonra iki ay süreyle tekrar KM adayı gösterilemiyor, ancak bu kriteri "KMA'da başarısız olan SMA'ya da iki ay boyunca aday gösterilemez" olarak yorumlamanın ne kadar doğru olacağı konusunda kararsızım. Yine de bence maddesin SM adayı olması için önce KMA oylamasında eksik bulunan yönleri tamamlanmalı. İki aylık süre de işlemeli. Bu arada tartışma çok kısa, arşiv gibi bir gereksinim olmadığı için arşive taşınan kısmı geri aldım. Khutuckmsj 00:15, 27 Mart 2008 (UTC)
Adaylık prosedürleri tam olarak uygulanmamış, daha aday sayfası açılmamış, o yüzden yorumumu buraya yazayım dedim: bir süre önce KM adayı göstermiştim ben zaten ama seçilememişti. O günden beri bir virgül bile eklenmeyen maddenin şimdi SM adayı olması pek de mantıklı değil. Hazır adaylık başvurusu tamamlanmamışken bence geri çekilsin. --Danbury iletihehehe 14:36, 27 Mart 2008 (UTC)
  • Garip. Madde nasıl kaliteli seçilememiş anlayamıyorum. Tüm seçkin madde kriterlerine uyuyor.--Martianmister 16:49, 27 Mart 2008 (UTC)

Tartışma sayfasını inceledim. Madde anlamsız bir şekilde Hong Kong Bayrağı ile karşılaştırılmış. Vikipedistlerin genel ilgisizliği nedeniyle seçilememiş. Şu haliyle seçkin madde adayı olmasında herhangi bir sakınca görmüyorum.--Martianmister 16:53, 27 Mart 2008 (UTC)


Demokratik Ermenistan Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

After gaining independence, the Democratic Republic of Armenia adopted the modern Armenian tricolor. Upon Stepan Malkhasyan's appearance in the Armenian National Council,[6] the independent Armenian government selected the colors used during the last period of Rubenid Dynasty, red, blue and yellow. kısmı çevrilmemiş, eksik.--Boyalikus 09:32, 24 Nisan 2008 (UTC)

Victor Hugo ile ilgili kısma bağımsız kaynak gerekmektedir. 2. kaynakla doğrularsanız sevinirim. armenianheritage yada ermeni society dışında başka bir kaynakta göremiyorum.--Boyalikus 09:49, 24 Nisan 2008 (UTC)

  • Kaynak eklemiştim ama çıkarmışsın. Anladığım kadarıyla beğenmemişsin :) Ama madem elimizde yalnızca bu iki kaynak var yetineceğiz, ne yapalım. Yenisi bulan olursa onu da ekleriz. --Danbury iletihehehe 14:05, 24 Nisan 2008 (UTC)

Beğeni sorunu olsa keşke. Kimse yoğurdum ekşi demez meselesi. Başka kaynakla doğrulanabiliyor mu ? Birde yukarda bahsini ettiğim kısım çevrilecek mi?--Boyalikus 14:27, 24 Nisan 2008 (UTC)

Ermenice kelimelerin telaffuzu[kaynağı değiştir]

İlk cümlede Ermenice yazımı verilen "Ermenistan bayrağı" sözcüklerinin nasıl okunduğunu bilen kimse var mı. Onu da - tercihan aynı parantezin içinde - yazarsak iyi olur bence. Filanca 14:29, 27 Nisan 2008 (UTC)

O Ermenice sözcüğün okunuşunu Türkçe olarak yazdım.-Ar Po 18:58, 20 Eylül 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Filanca 09:31, 21 Eylül 2008 (UTC)

Madde çok geniş ve bir çok da resim var bence seçkin madde olmasında herhangi bir sakıncası yoktur.E-92 08:54, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Maddeye şu resmin eklenmesi fena olmaz sanırım :)Rapsar 13:29, 11 Şubat 2011 (UTC)

Bir bayrak resmi olmadığına göre bu maddeye konmamalıdır. Ait olduğu yer II. Dikran maddesidir. Aslında, bu resmi göstermeniz yararlı oldu, çünkü kralın tacının üzerinde iki kartal ve bir çiçek olması, gösterilen bayrağın doğruluğunu desteklemekte, ayrıca maddede bulunan başka bir cümleye ("Büyük Digran'ın hükümdarlığı sırasında (MÖ 95-56) armada bir ejderha vardı") de şüphe düşürmektedir. Bu yüzden ejderhadan bahseden cümleyi maddeden çıkarıyorum. Görebildiğim kadarıyla İnternette çok uydurma bilgi de var, bu bilgiler arasında şüpheli olanlar varsa onları buraya aktarmaktam kaçınmalıyız. --İnfoCan 16:10, 11 Şubat 2011 (UTC)

Stepan Malkhasyants[kaynağı değiştir]

İngilizce Wikipedi'de Stepan Malkhasyants'ın 1918 bayrağının tasarımına etki ettiğine dair bir cümle vardı. İng. Wiki'den bağımsız olan bir kaynak bulamadım. Gerçi, Rusça Wiki'de de bu konuda bir iddia var [1] ve hatta referans verilmiş ama kontrol edemiyorum. Malkhasyans'ın hayatıyla ilgili kaynaklarda onun Ulusal Ermeni Konseyi'nde görev aldığından bahsetmiyor, bu bayrak bağlantısını şüpheli buluyorum. Malkhasyants bağlantısını çıkarıyorum. --İnfoCan 19:27, 11 Şubat 2011 (UTC)

Bayrak yasası[kaynağı değiştir]

Bu başlık altında Kanun, bayrağın kullanımı ile ilgili aşağıdaki kuralları sıralar diye bir cümle var. Aşağıdaki kurallar hangileri oluyor? Orada bir alt başlık karışıklığı olmuş sanırım.--Rapsar 15:10, 16 Mayıs 2011 (UTC)

Cümnleye açıklık getirdim sanırım. --İnfoCan 15:17, 16 Mayıs 2011 (UTC)

The Evolution of the Armenian Flag isimli [2] kaynaklı tam 18 bilgiye kaynaklık yapan bu bağlantı ölü bağlantıdır. Vikipedi:Dış bağlantılar kanununca Ölü URL’lere yapılan bağlantılar Vikipedi maddelerine katkıda bulunmamaktadır. Bu ölü bağlantılar ya silinmeli ya da bulunabilecek arşivlenmiş halleriyle yenilenmelidir. --samral mesaj 20:56, 6 Aralık 2013 (UTC)

Bunu ekleyebilirsiniz.--RapsarEfendim? 20:59, 6 Aralık 2013 (UTC)
Kaynağa baktım. Taraflı ve kaynaksız gözüküyor o da.--samral mesaj 21:16, 6 Aralık 2013 (UTC)
Taraflıdan ziyade herhangi bir kaynağa dayandırılmaması benim de dikkatimi çekti.--RapsarEfendim? 21:17, 6 Aralık 2013 (UTC)
Evet neredeyse tamamen kaynaksız bi makale. Yani şahsi bi çalışma gibi. Yani her kes böyle bi şey yaza bilir. Ensiklopedik mi ? Tartışılır.--samral mesaj 21:19, 6 Aralık 2013 (UTC)
RapsarEfendim? şuan 9-cu olan şu kaynak sizce ne kadar akademik ve itibarlı?--samral mesaj 10:18, 13 Kasım 2015 (UTC)
Altında, içeriğin alındığı kaynak belirtilmiş ama daha bir kaynak bulunabilir mi diye sorarsanız evet derim.--RapsarEfendim? 10:22, 13 Kasım 2015 (UTC)

Tarihçe bölümünü kim işlemişse ya tarihden hiç bir şey anlamıyor ya da kasıtlı taraflılık yapmış. Kaynaksız tarihi bilgiler:

  • Marzbanlık dönemi Ermenistan'ın 7. yüzyılda Araplar tarafından fethiyle sona erdi. Araplara karşı mücadelelerde güçlenen bir hanedan, Bagratuniler (Bagratlı hanedanının Ermenistan kolu) oldu. Bunların bayrağında, pençesinde koyun tutan bir kartal vardı.

Yorum Yorum Böyle bir devletin mevcutluğu hakta kaynak belirtilmeli.

  • Ermenistan'ın yıkılıp Osmanlı Devleti ve Safevî Devleti arasında bölüşülmesinden sonra Ermenistan için bayrak kavramı bir süreliğine duraksama gösterdi.

Yorum Yorum Hangi Ermenistan yıkılp Osm.-Saf. arasında bölündü ? IV yüzyıldan XIX yüzyıla kadar Kafkasyada Ermenistan adlı bi devlet olmuş mu ? Bi tek Karabağ meliklikleri (5) var onların ömrü çok az ve Karabağ hanlığıdan aslı olmuş.

  • Rusya ile İran arasında yapılan son savaşta Ermenistan'ın yenilmesiyle, ülke 1828'de Rus İmparatorluğu topraklarına katıldı

Yorum Yorum Rusya ile İran arasında son savaş (1826-1828) 1828-de Türkmençay sulhu ile bitdi. Ozaman da Güney Kafkasyada sadece türk-müslüman hanlıklar (İrevan, Karabağ, Nahçıvan, Şeki, Kuba, Bakü ve s.) vardı. Ermenistan devleti neredeydi ? Kaynak lütfen.--samral mesaj 21:09, 6 Aralık 2013 (UTC)