Tartışma:Dosya uzantısı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Dosya uzantıları ile tarayıcı eklentilerinin aynı madde içinde yer alması bana mantıklı gelmiyor açıkçası. Dosya ile ilgili olan kısım Dosya adı uzantısı sayfasına taşınmalı bence. Diğer kısım ise çoğu yerde uzantı diye geçmiyor aslında (sanırım Google Chrome da bu şekilde sadece). Dosya adı uzantısının ingilizce sayfası: en:Filename extension. Sanırım tarayıcı uzantısı ile de şu kastedilmiş: en:Browser extensionh.çağrı mesaj 15:58, 9 Ocak 2012 (UTC)

Browser extension maddesi biraz zorlama olsa da, yukarıdaki yoruma katılıyorum. --Sayginerv-posta 18:39, 9 Ocak 2012 (UTC)
Maddede geçen "tarayıcı uzantısı" browser extension değil midir? Ben mi yanlış anladım?–h.çağrı mesaj 12:07, 10 Ocak 2012 (UTC)

Doğru "Tarayıcı Uzantısı" Browser Extentions cümlesinin Türkçesi.--KarCet 13:18, 10 Ocak 2012 (UTC)

  • "Browser extension" için en uygun karşılık "tarayıcı eklentisi" olmalı. Bu bölümün maddede yer alması ise gereksiz. --Superyetkinileti 18:25, 10 Ocak 2012 (UTC)
Hah ben de onu demeye çalışıyordum. Maddenin ilk kısmı için zaten Dosya uzantısı diye bir madde açılmış, ikinci kısmı da Tarayıcı eklentisi sayfasına taşınmalı. Bu sayfa da belki bu iki madde arasında bir anlam ayrım olabilir. Ya da silinir.–h.çağrı mesaj 00:51, 11 Ocak 2012 (UTC)

Tarayıcı Uzantısı adlı maddeye yerleştirdim.--KarCet 10:38, 11 Ocak 2012 (UTC)