Tartışma:Britanya Kolumbiyası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Dakmor Tojira tarafından 3 yıl önce Untitled başlığına


Untitled[kaynağı değiştir]

Maddenin adının "İngiliz Kolombiyası" veya "Britanya Kolombiyası" olarak değiştirilmesini öneriyorum. Bu konudaki tercihim, bendeki eski kaynakların çoğunda (Atlaslar, Gelişim Büyük Coğrafya Ansiklopedisi) tercih edilen İngiliz Kolombiyası. Konu Tartışma:ABD'nin eyaletleri ile çok ilgili olduğundan konuyla ilgilenenler önce orayda ortaya atılan görüşleri okumak isteyebilir. Filanca 12:48, 9 Eylül 2007 (UTC)

  • İngiliz Kolombiyası bence uygun değil. Çünkü British, İngiliz anlamını vermiyor. Belki zorlarsak Britanya Kolombiyası ismini verebiliriz.--Martianmister 14:02, 9 Eylül 2007 (UTC)

Bendeki "İngiliz Kolombiyası" yazan kaynaklar şunlar:

  • Gelişim Büyük Coğrafya Ansiklopedisi, c. 4, s. 1044
  • Meydan Larousse, c. 6
  • Büyük Atlas, Faik Sabri Duran

Sanırım bunları bir çırpıda yanlış diye geçmek doğru olmaz. Nitekim şimdi Guyana olan ülkenin eski adı da İngiliz Guyanası olarak Türkçe kaynaklara yerleşmişti, ama İngilizcesi British Guiana idi. Ama "Britanya Kolombiyası" dahi desek, maddenin şimdiki adından daha iyi olur. Saygılar, Filanca 16:25, 9 Eylül 2007 (UTC)

"Britanya Kolumbiyasi" adinin kullanilmasi fikrini destekliyorum. Britanya Ingiltere'den daha genis kapsamli ve ozellikle Iskoc ve Galli olan cok kisi Ingiliz olmadiklarini ama Britanyali (British) olduklarini kabul etmektedirler. Diger Turk sitelerinden olan Azeri Viki de 'Britanya Kolumbiyasi' adini kullanmakta. noyder 13:19 17 Ekim 2007 (UTC)

Peki neden yukarıda saydığım kaynaklara rağmen "Kolombiya" değil de "Kolumbiya"? O kaynaklara ek olarak bir de Güney Amerika'daki ülkenin adının Türkçesinin de "Kolombiya" olduğunu, daha da ayrıyaten bu ismin alındığı şahsın adının Kolumb değil Kolomb olduğunu hatırlatırım. Bir isim değişikliği daha? Filanca 20:48, 13 Şubat 2008 (UTC)
Buradakiler etkin gozukmuyor maalesef. Filanca adli kullanici da gayet yerinde tespit yapmis. Buranin adi Ingiliz Kolombiyasi olmali bana da kalsa cunku benim elimdeki atlas dergisi kaynaklari da Ingiliz Kolombiyasi ismini kullanmis. Ben tam bc, wa kafasi ile bakiyorum olaya; bu yuzden @Vito Genovese senden de bir fikir rica edeyim. yukaridakilerden farkli bir karsitligin yoksa tasicayagim. kolumbiya terimi neden kullanilmis anlamadim zaten (burasi yuzunden de tahmin ediyorum nette bir cok yer ismi kolumbiya yapmis... bu tip yanlisliklara sebebiyet vermeyi sonlandirmak lazim diye dusunuyorum).--Dakmor Tojira 07.14, 16 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla

British Columbia y. 10 kat daha yaygın[kaynağı değiştir]

Şu kaynaklara bakarsanız British Columbia hepsine nazaran yaklaşık 10 kat daha fazla kullanıma sahip gibi. Madde adının değişmesi uygun değil midir?--217.131.86.61 09.57, 21 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla