Tartışma:Bin Dokuz Yüz Seksen Dört

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Her ne kadar, gerek dergilerde gerek ciddi kaynaklarda kullanıldığına rastlamış olsam da, distopya ve ondan türemiş olan distopik sözcükleri TDK'nın Güncel Türkçe Sözlük'ünde bulunmamakta. Bu sözcüğün dışında tam aynı mânâda olmasa ve tam aynı mânâda kullanılmasa da, anti-ütopyacı tanımı kullanılmakta. Bu da sözlükte geçmiyor, ama sonuçta tek bir sözcük olarak kabul edilip edilmeyeceği tartışmalı olduğu için bu normal karşılanabilir. Bu tanım da sıklıkla kaynaklarda ve eserlerde geçiyor, yine de Türkçe'de resmi olarak yok sayabileceğimiz türden bir tanım. Peki bu durumda, bu romanların toplanacağı bir kategorinin ismi ne olabilir? "Kategori:Distopik romanlar"? "Kategori:Distopya romanları"? "Kategori:Anti-ütopyacı romanlar"? Yoksa hâlâ Türkçe'de kabul görmüş bir sözcük var mı bunlar yerine kullanabileceğimiz? Fikirler? ~- Noumenon 15:00, 3 Mart 2006 (UTC)
Bence distopya kategorisi açılması daha manalı olur. Süleyman Habib 07:27, 31 Mayıs 2006 (UTC)
  • Kara ütopya kullanılabilir. --Math34 15:52, 3 Mart 2006 (UTC)

1984 x Bin Dokuz Yüz Seksen Dört[kaynağı değiştir]

[[1]]

1984 (roman) makalesini buraya yönlendirelim mi? Bu daha detaylı ve başlık daha doğru gibi. --Math34 15:44, 3 Mart 2006 (UTC)

Yönlendirelim. - Noumenon 15:57, 3 Mart 2006 (UTC)
Tamamdır :) --Math34 16:05, 3 Mart 2006 (UTC)

Çalışmaya deneme sayfasında devam edeceğim[kaynağı değiştir]

Merhaba değerli Vikipedistler. Kısa bir süre önce maddeye çalışma var şablonu eklemiştim. Maddeyi Almanca Vikipedi'nin ilgili maddesini çevirerek geliştirmeye başladım. Ancak vakit darlığından ötürü maddeyi kısa bir sürede çevirmeye maalesef müsait değilim. Maddeyi yarı Türkçe yarı Almanca bırakmak istemediğimden çalışma var şablonunu eklemeden önceki sürüme geri getirdim. Ama maddeyi şu deneme sayfasında geliştirmeye devam edeceğim. Bilginize sunulur. Mızrakmsj 21:46, 7 Nisan 2008 (UTC)