Tartışma:2008 Siçuan depremi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Deprem (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Deprem maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Deprem kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

7 dakka sürdü[kaynağı değiştir]

7 dakka sürdüğüne dair verilen kaynakta öyle bişey yazmıyor. 7 dakka sürdü olayı hatalı sanırım. --Onur Aslan 12:21, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Türkçeleştirme[kaynağı değiştir]

Madde başlığı dahil birçok şehir isminin Türkçeleştirilmesi gerekiyor. Şu an sayfada bulunanlar Çince'den İngilizce'ye geçince kullanılan isimler. Çince'den Türkçe'ye geçiş harf harf yapılır. (bkz. tdk.gov.tr) Bu da büyük ihtimalle Sichuan yerine Siçuan, Ngawa yerine Ngava, Shaanxi yerine Şangsi vs. şeklinde olur. Zaten Türkçe haber kaynaklarında genelde Siçuan olarak geçiyor. 88.244.68.20 13:06, 14 Mayıs 2008 (UTC)