Tartışma:Şili

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Falkland Adaları it's not a contry in south america!!!! Bu imzasız yazı 190.160.19.115 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23 Mart 2008

Falta información[kaynağı değiştir]

Hay que incluir en la lista de regiones, las 2 que se incluyeron en este año -Región de Arica y Parinacota -Región de los ríos Bu imzasız yazı 190.44.84.129 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 3 Ağustos 2008

Düzeltmeler[kaynağı değiştir]

Biz Türkçe Vikipedide "Türkiye" maddesini ciddi hatalardan arındırma aşamasındayken elalem Türkçe Vikipedideki -muhtemelen- kendi ülkesi ile ilgili eksikliği farkedip "kendi dilinde" uyarıda bulunuyor. (Bkz. yukarıdaki bölüm.)

İdari yapı bölümünde bazı küçük düzeltmeler yaptım. "Sonradan eklenen bölgeler" gibi özür ifadelerinin maddede yeri yok. Ben okuldayken Türkiye'nin 67 ili vardı, şimdi 81. (Son günlerde yeni iller eklenip de gözümden kaçmadıysa :-). Bu tür ifadeler ancak İdari yapının tarihçesini ya da, örn., Türkiye'de taşıt plakalarının numaralandırılmasını anlatırken kullanılabilir. Ayrıca metinde "yeni" bölgelerden "Arica y Parinacota" yazılırken "y" kelimesi "ve" şeklinde Türkçeleştirilmiş. Bunun kabul edilebilmesi için aynı şekilde adı "y" içeren diğer bir bölgenin (XII. Bölge) adında da aynı Türkçeleştirmenin yapılması gerektir.

Ek görev: O iki bölgeye ilişkin özel Vikipedi maddelerinden birinin başlığındaki "ve" bağlacı "y" ile ya da diğerinin başlığındaki "y" bağlacı "ve" kelimesi ile değiştirilmeli. --E4024 (mesaj)