Serena Grandi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İtalyan aktris Serena Grandi, Lamberto Bava tarafından Le foto di Gioia (1987) filminin setinde çekilen bir sahnede.

Serena Grandi (d. 23 Mart 1958, Bologna) İtalyan aktris, İtalyan sinemasının 1980'ler ve 90'larda en ünlü seks sembollerinden biridir. Büyük vücut ölçüleriyle İtalya'nın en ünlü pin-up kızları arasına girmiştir. Antropophagus (1980) ve Delirium (1987) isimli iki korku filmiyle de seyirci karşısına çıkmıştır.

Serena Grandi İtalya'nın Bologna şehrinde doğdu. Bilgisayar programlama bölümünden mezun olduktan sonra ilk olarak bilimsel analiz labarotuvarında çalıştı. Oyunculuk kariyerine 1980'de La Compagna di viaggio isimli Ferdinando Baldi'nin komedi filminde yardımcı oyuncu olarak başladı.

Aynı yıl Maggie rolü ile Joe D'Amato'nun yönettiği tartışmalı Antropophagus filminde oynadı. Bu film aşırı kan içeren sahneleri ile korku filmi hayranlarınca çok sevildi. Daha sonra ufak tefek yan rollerde oynadı, Tinto Brass'ın Miranda filmi ile seks sembolü olma yolunda ilk adımını attı. 1980'ler boyunca İtalyan seks komedi filmleri ve erotik filmlerde rol aldı. 1991 yılında antikacı ve kendisinden yirmi yaş büyük Beppe Ercole ile evlendi, tek oğlunun babası olan Ercole ile 1998'de boşandılar. 1990'larda sinemaya ara verdi ve televizyon dizilerinde rol aldı.[1]

2003 - 2004'te kokain satmak suçlamasıyla 157 gün ev hapsine alındı fakat dava daha sonra reddedildi.

2006'da Alessandra Mussolini'nin partisinden siyasete girdi fakat seçilemedi. Aynı yıl L’amante del federale isimli romanını yayınladı. 2008'de oyunculuğa geri döndü.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Giorgio Dell’Arti, Massimo Parrin. Catalogo dei viventi. Marsilio 2009