İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Vicenarcotics

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Dr. Coal tarafından 3 yıl önce Gerekçesiz dosya bildirimi başlığına

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba Vicenarcotics, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katkıda bulunduğu Vikipedi'ye hoş geldiniz. Katkıda bulunmak için yapmanız gereken tek şey, üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik ve kişisel saldırıdan uzak olmasına, hakaret içerikli ve en önemlisi telif ihlali barındırıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst üçüncü sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portali'nde bulabilirsiniz. Sorularınızı Danışma Masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Deneyimli kullanıcılarımız yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Herhangi bir sorununuzda, diğer kullanıcılarla iletişime geçmekten çekinmeyin.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
Ελληνικά: Δεν ξέρεις Τουρκικά; Κάντε κλικ εδώ.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
日本語: トルコ語は難しいでしょうか。ここをクリックしてください。
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   他の言語   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Kolay gelsin.. --Diyapazon(Mesaj) 06:44, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Diyapazon(Mesaj) 06:57, 24 Nisan 2015 (UTC)

Kanun Namına (dizi)[kaynağı değiştir]

ilgili sayfada düzenlemeler yaptım. Eksik kısım varsa eklersiniz, yanlış kısım varsa düzeltirsiniz. Eklenen resimlerde kaynak ve lisans sorunu var. Lisans ve kaynak belirtmelisiniz. Kolay gelsin. --Diyapazon(Mesaj) 07:02, 24 Nisan 2015 (UTC)

Resim Telif Hakları[kaynağı değiştir]

Miami Vice sayfasını düzenlediğiniz için teşekkür ederim, resimlerle ilgili kaynak belirtmemişsiniz demişsiniz. Resimler NBC Universal'a ait. Gazete küpürleri hariç tabi gazete küpürleri de milliyet'e ait. Jenerik logoları da NBC Universala ait. Resimlere kaynaklarını nasıl ekleyebilirim ? Bu imzasız yazı Vicenarcotics (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dosyaları düzenlemeye başlamışsınız. Siz ekleyin kontrol ederim bir ara. Resimlerden biri telifliydi, silinmesi için işaretledim. Hepsine bakamadım. Resimleri internetten bulduysanız nereden bulduğunuzu gerekçeyle birlikte belirtmelisiniz. bkz: Adil kullanım gerekçesi --Diyapazon(Mesaj) 12:20, 25 Nisan 2015 (UTC)

Telif Hakkı İhlali[kaynağı değiştir]

[[1]] resmini telif ihlali gerekçesiyle silinmeye almışsınız, ben adil kullanım gerekçesi olarak zaten kaynağını verdim, bu dizinin tanıtım(cast) fotoğraflarından biridir, lütfen silinmeyi kaldırınız! Bu imzasız yazı Vicenarcotics (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sil etiketini kaldırmayınız. Dosya henüz silinmedi, inceleme bekliyor. Telifli olduğunu düşünüyorum. Bırakınız bir hizmetli incelesin. --Diyapazon(Mesaj) 21:33, 25 Nisan 2015 (UTC)

Resimi doğru yükleyebildim mi acaba yardımcı olabilir misiniz?[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Kanun_Nam%C4%B1na(Miami_Vice)_dizisinin_oyuncu_kadrosu(cast)_foto%C4%9Fraf%C4%B1.jpg daha önce aynı fotoğrafı silmiştiniz hatırlarsanız bu fotoğrafın telif hakkı var ben de zaten belirttim bunu ama siz aynı fotoğrafı daha önce silinmeye aldınız, sanırım ben yanlış etiketledim, bilmediğimden dolayı vikipedide yeniyim de.. Ayrıca okuduğuma göre vikipedide telif hakkı dahi olan fotoğraflar iyi niyetle kullanılabilirmiş. Şimdi fotoğrafı yüklerken orada seçenekler vardı "TV-Dizi/Film görüntüsü", "Poster,afiş felan" diye bir seçenek de vardı. Şimdi benim yüklediğim resim Kanun Namına(Miami Vice) dizisinin oyuncularının 1.sezondaki giyim tarzları/giyim modaları hakkında bilgi vermek için yüklendi. Siz bir kontrol ederseniz doğru etiket koyulup koyulmamış mı diye ben seçeneklerde hiçbirini seçtim yanlışlıkla sonuçta bu dizi ile ilgili cast resmi hangi seçeneği seçiceğimi bilemediğim için böyle oldu lütfen düzeltebilir misiniz acaba? Bu imzasız yazı Vicenarcotics (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Benim silme yetkim yok, fotoğrafı silinmesi için işaretlemiştim. Bir hizmetli inceledikten sonra silmiş. Fotoğraf, adil kullanım kapsamında ise telif hakkı varsa bile kullanılabilir. Onun dışındaki fotoğraflar kullanılamaz. Neyse, ben ilgilenmiyorum artık... Size iyi çalışmalar --Diyapazon(Mesaj) 17:42, 28 Nisan 2015 (UTC)

Hava Kurdu ve Kara Şimşek dizisinin maddelerinin başlık adlarına (dizi) tagının eklenme nedeni.[kaynağı değiştir]

Çünkü aynı isimde olan başka maddeler ve başka filmler var. Ben Kanun Namına(Miami Vice) maddesini yazdım https://tr.wikipedia.org/wiki/Kanun_Nam%C4%B1na_(dizi) ve sonuna (dizi) tagını ekledim çünkü aynı adlı film ve başka bir Türk filmi var. Bu nedenle https://tr.wikipedia.org/wiki/Hava_Kurdu sayfasının adını Hava Kurdu (dizi) ve https://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_%C5%9Eim%C5%9Fek sayfasının adını Kara Şimşek (dizi) olarak değiştirin lütfen, teşekkürler.Vicenarcotics (mesaj) 16:49, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Sayın Vicenarcotics, Vikipedi'de adlandırmalarda daha çok bilinen yada o yapım veya olgu ile ilgili özdeşleşmiş bir isim var ise onu yalın halde kullanıp diğer anlamları için anlam ayrımı sayfası yapıyor ve onlara ekleme yapıyoruz. Bu nedenle şu anda ilgili sayfalarda bir dizi eklemesi yapılmasına gerek var gibi durmuyor. Ama siz yinede isterseniz buradan talepte bulunabilirsiniz. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:06, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Adil kullanım politikası[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu sayfayı dikkatlice okuyunuz. Adil kullanım olarak kullanılamayacak dosyalar yüklüyorsunuz. Düzeltiyorum, siz geri alıyorsunuz. Daima, var olan özgür lisanslı alternatifler kullanılmalıdır. --Diyapazon, 19:24, 14 Kasım 2015 (UTC)

Resimlerde adil kullanım ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhabalar, peki telif hakkı olan resimleri nasıl kullanabilirim. Özgür lisanslı olmuyor mu telif hakkı olan resimler ? Hangi kodu ekleyeceğim yani bana telif hakkı olan resimleri de ekleyebilirsiniz demiştiniz. Superyetkin adlı yöneticiye mesaj attım bu konuda hatta doğru mu eklemişim diye.--Vicenarcotics (mesaj) 19:30, 14 Kasım 2015 (UTC)

Eklediğiniz dosya bu. Ben bunu commonsta bulunan özgür lisanslı dosya ile değiştiriyorum. Siz bunu geri alıyorsunuz. İlgili politika sayfasında ne diyor? Daima, var olan özgür lisanslı alternatifler kullanılmalıdır. Yüklediğiniz resim yaşayan bir insana ait. Yaşayan insanların resimleri bu şekilde adil kullanım olarak kullanılamıyor zaten. Adı geçen hizmetli ile de madde adlandırma konusunda değişiklik savaşına girdiniz. Neden ısrarla aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsunuz? --Diyapazon, 19:37, 14 Kasım 2015 (UTC)

Şu sayfaları okursanız durumu kavrayacaksınız:

Vikipedi:Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Vikipedi:Adil kullanım politikası
Vikipedi:Resim kullanım politikası

--Diyapazon, 19:47, 14 Kasım 2015 (UTC)

Ek bilgi; yaşayan insanlar için: Fotoğrafı kendiniz çekmediyseniz, veya telif hakkı sahibinden yazılı izin (veya bunu kanıtlayabilecek başka bir şey) alınmadıysa bu fotoğrafları yükleyemezsiniz. Telif konusu Beş temel taş içerisinde yer alır. --Diyapazon, 20:05, 14 Kasım 2015 (UTC)

Önceden yüklediğiniz resimler[kaynağı değiştir]

Bu resimlerin kalmasının sebebi, inceleyen olmamasıdır. Yüklediğiniz iki resim, hizmetliler tarafından incelenip silinmiş:

Dosya:24725011649071843827260.jpg (Gerekçe: Genel 9: Telif hakkı ihlali yaratan dosya)
Dosya:Philipmichaelthomassper.jpg (Gerekçe: Dosya 6: Adil kullanımı hatalı belirtilmiş dosya)

Bu resimlerin silinmesinde benim hiçbir müdahalem olmadı. Zaten karışmayacağım bundan sonra. İsterse yıllarca incelenmesin.

Vikipedi'ye (internette bulunan) istediğimiz her resmi yükleyemiyoruz ne yazık ki. Size şöyle bir tavsiyem var, istediğiniz resmi yükleyebilmeniz, istediğinizi yazıp çizebilmeniz için: Wikia üzerinde Miami Vice ile ilgili bir wiki oluşturulmuş, haberiniz vardır muhakkak: http://miamivice.wikia.com/wiki/Miami_Vice_Wiki Yerinizde olsam bu sayfanın türkçe versiyonunu hazırlardım. Vikipedi'den çok daha kapsamlı olurdu böylesine özel bir konuya odaklanmak. --Diyapazon, 11:17, 15 Kasım 2015 (UTC)

Üstte yazdığım soru[kaynağı değiştir]

üstte yazdığım soruyu da cevaplandırırsanız sevinirim. --Vicenarcotics (mesaj) 11:22, 15 Kasım 2015 (UTC)

Kişinin özgür lisanslı başka resimleri bulunuyor. Bakınız: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Don_Johnson . Adil kullanım, başka hiçbir türlü resim bulunaması ve çok gerekliyse politikaya uygun olarak kullanılabilir. Daha önce de dediğim gibi, alternatif olarak kullanılabilecek özgür resim varsa, mutlaka onlar kullanılmalıdır. --Diyapazon, 11:27, 15 Kasım 2015 (UTC)

Anladım, yardımlarınız için çok teşekkür ederim, o halde bu resimi de silerseniz sevinirim sizden son bir isteğim olarak. Ben yeni başladığım için vikipediyi kullanmaya bilgi eksikliğim var. yüklediğim resimi bile silmek için hangi etiketi ekleyeceğimi bilmiyorum o derece yani. buraya baktım ama burada da yazmıyor hangi etiketi ekleyeceğimi:Vikipedi:H%C4%B1zl%C4%B1_silme#Dosyalar --Vicenarcotics (mesaj) 11:36, 15 Kasım 2015 (UTC)

G6 (Kullanıcının isteğiyle silinebilir) kriterine göre işaretleyebilirsiniz. --Diyapazon, 11:45, 15 Kasım 2015 (UTC)

Telifli içerik uyarısı[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 12:20, 15 Kasım 2015 (UTC)


İyi de dostum ben bu resimi nasıl yükleyeceğim peki, bu resim telif hakkı sahibi tarafından promosyon olarak yayınlanmış. Yani telif hakkı ihlali değil bu direk kendi sayfasını verdim zaten.--Vicenarcotics (mesaj) 12:29, 15 Kasım 2015 (UTC)

Promosyon olarak yayınlanması özgür lisanslı olduğu anlamına gelmez. İlgili fotoğrafların telif hakkı çeken veya çektiren firmaya aittir! Bu nedenle telif konularına dikkat ediniz. Aksi taktirde telif haklarını ihlal etmiş oluyorsunuz. Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 12:32, 15 Kasım 2015 (UTC)

Engellendiniz![kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik ve/veya görsel eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 04:50, 17 Kasım 2015 (UTC)

Dosya yükleme sihirbazı çalışmıyor[kaynağı değiştir]

Bu dosya yükleme sihirbazı neden açılmıyor ? Tıklıyorum "Dosya yüklemek için tıklayınız" yazan kısıma olmuyor pencere felan açılmıyor!? Bana yardımcı olabilir misiniz ? https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Dosya_Y%C3%BCkleme_Sihirbaz%C4%B1 --Vicenarcotics (mesaj) 11:53, 18 Kasım 2015 (UTC)

Bende sorun yok görünüyor. Size önerebileceğim birkaç şey var: İnternet tarayıcınızın JavaScript ayarlarını kontrol edin. JavaScript çalıştırılmasına izin verildiğinden emin olun. Reklam engelleme yazılımı (AdBlock, Adguard...) veya buna benzer filtreleyici bir yazılım (NoScript vs.) kullanıyorsanız onu bir süre kapatıp öyle deneyin. Bunlar işe yaramaz ise alternatif olarak Vikipedi:Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz. --Diyapazon, 15:58, 18 Kasım 2015 (UTC)

Söylediklerinizi denedim ama durum aynı.Siz hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ? İşletim sistemim Windows 10 Ben chrome kullanıyorum ama Firefox,Internet Explorer,Yandex Browser,Opera hepsini denedim ama tıklayınca bir form açılmıyor herhangi bir ayar yapmamız gerekiyor mu java kullanmak için "bu java eklentisi gerektiriyor" diye bir uyarı bile vermiyor :S --Vicenarcotics (mesaj) 18:21, 18 Kasım 2015 (UTC)

Windows 7 üzerinde Chrome, Ubuntu üzerinde Firefox. İkisinde de denedim, sorun yok. Chrome üzerinde Ayarlar >> Gelişmiş ayarları göster >> İçerik ayarları >> JavaScript yolunu izleyerek, "Tüm sitelerin JavaScript çalıştırmasına izin ver" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. Benim de çok bilgim yok, işe yaramıyorsa şuradan yükleyin: Vikipedi:Yükle veya başka bir kullanıcı ile iletişime geçin. --Diyapazon, 18:36, 18 Kasım 2015 (UTC)

Sizde ekranda java penceresi geliyor mu? Siz çalıştır'a basıyor musunuz o pencerede ? Benim sürümlerim son güncel sürüm başka bütün heryerde java çalışıyor ama wikipedia'da çalışmıyor. Siz eski sürüm mü kullanıyorsunuz java ve chrome ? English wikipedia'da onaylanmış kullanıcı değilsiniz diyor Türkçe wikipediada da mı acaba onaylı kullanıcı değilim de ondan mı açılmıyor? --Vicenarcotics (mesaj) 19:10, 18 Kasım 2015 (UTC)

Tıklayınca, şöyle bir ekran çıkıyor bende: http://i.hizliresim.com/jj79XD.png .Diğer söylediğiniz hakkında hiç fikrim yok. --Diyapazon, 19:23, 18 Kasım 2015 (UTC)

Java çalıştırılsın felan demeden direk bu çıkıyor yani? O zaman sanırım benim hesabım onaylanmış hesap değil. Hesabımın onaylı olup olmadığını nereden görebilirim? Yetkili kimse yok mu onunla görüşeyim önerebileceğiniz,sanırım bununla alakalı. --Vicenarcotics (mesaj) 19:37, 18 Kasım 2015 (UTC)

Evet, doğrudan bu çıkıyor. Hesabınızda herhangi bir engel görünmüyor, hesabınız onaylı, hatta beyaz listedesiniz: https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:CentralAuth/Vicenarcotics --Diyapazon, 19:49, 18 Kasım 2015 (UTC)

Dosya Yükleme Sihirbazı İçin Ön Ayar[kaynağı değiştir]

Dostum ben hizmetlilere bildirdim bu dosya yükleme sihirbazı sorununu, sen bu dosya yükleme sihirbazındaki "Dosya yüklemeye başlamak için buraya tıklayınız" yazısına tıklamadan önce herhangi bir ayar felan yaptın mı? Java script kodu felan eklemek gerekiyor mu herhangi bir ayar sayfasına felan ? Herhangi bir ön ayar gerekiyor mu ve sen bunları yaptın mı, benimde yapmam gerekiyor, gerekiyorsa ben yapmadım onu söyleyim. Cevaplarsan sevinirim, iyi akşamlar. --Vicenarcotics (mesaj) 15:22, 22 Kasım 2015 (UTC)

Hayır, herhangi bir ayar yaptığımı hatırlamıyorum. Lakin şöyle bir durum var: Sizin gibi beyaz liste grubuna dahil olan alternatif bir hesabım var. O hesap ile giriş yapıp denediğimde çalışmadı. Bu hesapla girince çalışıyor. İşin ilginci ben o hesapla daha önce dosya yüklemiştim: Özel:DosyaListesi/Torino_Atı (dosya yükleyebiliyorum yani, ama o bağlantı çalışmıyor) Bu durumda size alternatif yükleme yollarını önermekten başka bişey yapamayacağım. Şunlar ile yüklemeyi deneyiniz: düz form (deneyimli kullanıcılar için) eski destekli form --Diyapazon, 16:51, 22 Kasım 2015 (UTC)

Anladım, teşekkür ederim. Ben internette Don Johnson'ın resmini buldum, kaynak da belirttim. Fakat bu resimin Don Johnson sayfasında kullanılması izin veriliyor mu onu çözemedim ? Ben medyaya dağıtılmış promosyon resim olarak etiketledim. Zaten adil kullanım sayfasında da "{ { Promosyon adil kullanım}} Bir sanatçının, ünlünün, politikacının basına dağıtılmak üzere yalnızca yüzünü gösteren (headshots) veya poz resimleri için.(Telif hakkı bilgilerinin ve promosyon amaçlı olduğunun açıkça gerekçelendirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu tür görüntüler Silme politikası uyarınca derhal silinir.)"

diye yazıyor yani ben buna göre doğru etiketlemişim, sanatçının yüzünü gösteren bir resim sadece. Ancak bunu Don Johnson sayfasında kullanabilir miyim bilmiyorum? Çünkü biyografisinde kullanılamaz diyor alttaki lisans kutusunda

Resim bu:Dosya:Miamiviceebelfixed.jpg --Vicenarcotics (mesaj) 04:03, 24 Kasım 2015 (UTC)

Fotoğraf ekleme[kaynağı değiştir]

Ya beyefendi ... kaynağını belirttiğim resimi de telif hakkı diye siliyorsunuz, amacınız milleti deli etmek mi? Kaynağını belirttim ben orada. Telif hakkı olsa bile adil kullanım olarak ekledim ben o dosyayı niye siliyorsun ? ... --Vicenarcotics (mesaj) 05:17, 24 Kasım 2015 (UTC)

Sayın Vicenarcotics, öncelikle mesajlarınızı yazarken nezaket ve konu özelinde yorumlar yapınız. Bir üstte, sizin yazdığınız mesajın sonunda da yazdığı gibi Çünkü biyografisinde kullanılamaz diyor alttaki lisans kutusunda ama siz hala resmi adil kullanım olarak ekleyip biyografide kullanmaya çalışmaktasınız! Bundan vazgeçiniz. Tekrarından da uyarılmadan engellenebileceğinizi size tekrardan hatırlatırım! Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 05:25, 24 Kasım 2015 (UTC)

İyi de tamam biyografisinde kullanılamaz diyor da sen kalkıp da resimi niye siliyorsun? Nerede kullanılacak peki doğru düzgün bilgi de vermiyorsun. Önce bir uyar bir yanlışlık varsa ben kaldırıyım. Ne diyor bu altta "{ { Promosyon adil kullanım}} Bir sanatçının, ünlünün, politikacının basına dağıtılmak üzere yalnızca yüzünü gösteren (headshots) veya poz resimleri için.(Telif hakkı bilgilerinin ve promosyon amaçlı olduğunun açıkça gerekçelendirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu tür görüntüler Silme politikası uyarınca derhal silinir.)" Benim eklediğim resim ne, sanatçının yüzünü gösteren resim, tamam biyografi olarak yanlış eklemişim ama bak ben burada Diyapazona sordum. Bilgi vermeden silip durma önce uyar arkadaş! Bak Diyapazon'a özellikle sordum bunu ben senden önceki mesaja bak:https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Vicenarcotics

Bak bu arkadaş da yüklemiş afiş hiç de sorun olmamış hala orada silinmemiş: Özel:DosyaListesi/Torino_Atı --Vicenarcotics (mesaj) 05:34, 24 Kasım 2015 (UTC)

Belirttiğiniz afişler adil kullanım kapsamında filmlerin sayfasında kullanılmış! Yani sizin Kanun Namına (dizi) sayfasında kullandığınız gibi! Uygun olmayan adil kullanımlı dosyalar hızlı silinirler ki siz defalarca uyarılmanıza rağmen hala adil kullanım kapsamındaki dosyayı kişinin profil resmi olarak kullanmak istemektesiniz! Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 05:42, 24 Kasım 2015 (UTC)

Yani nerede kullanıldığı önemli öyle mi? Eğer yanlış kullanılmışsa (örneğin benim Don Johnson'ın biyografisinde kullandığım gibi!?) siliniyorlar doğru mu anladım? Ben bu vikipediyi nasıl öğrenebilirim. Kusura bakmayın amacım kötü değil sadece Dedective Sergeant James "Sonny" Crockett (Dedektif Çavuş James "Sonny" Crockett) rolü ile daha çok tanındığı için o rolün Kanun Namına (dizi) dizisinin filminde Colin Farrell tarafından canlandırıldığı tipi ile (uzun saç,ceket içi t-shirt, takım elbise yakası açık gömlek vb.), ilgili serinin dizisinde yani orjinalinde Don Johnson tarafından canlandırıldığını tanıtmak için koyuyordum özellikle bu uzun saçlı resimlerini.Yani dizinin son iki sezonu 4. ve 5. sezonlardaki uzun saçlı haliyle filme uyarlanmış bu karakter (Detective Sergeant James "Sonny" Crockett). O nedenle filmini izleyenlerin seri ile ilgili araştırma yapmak istediklerinde orjinal olarak Don Johnson tarafından bu tip (uzun saç,ceket içi t-shirt, takım elbise yakası açık gömlek vb.) ile canlandırıldığını bildirmek için ekledim. Peki benim bu uzun saçlı resimini ekleme şansım yok mu hiç, yani hepsi telife mi girer ? Kaba konuştuğum için özür dilerim ancak vikipedi çok karışık veya ben yeni olduğum için karışık geldi, doğru dürüst kuralları bile öğrenemiyorum. Saygılarımla...--Vicenarcotics (mesaj) 05:50, 24 Kasım 2015 (UTC)

Sayın Vicenarcotics, daha önceden de defalarca söylediğim gibi evet kullanamazsınız! Eğer bir kişi yaşıyorsa onun biygrafisinde adil kullanım resmi yer alamaz. Öldüğünde artık özgür llisanslı bir resim elde edilemeyeceğinden sadece o zaman adil kullanım resmi biyografide kullanılabilir. Bizler burda sadece ansiklopedinin gelişmesi için uğraşmaktayız. Bilmediğiniz konularda danışmanız her zaman en doğru yaklaşım olacaktır. Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 11:14, 24 Kasım 2015 (UTC)

Engellendiniz![kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik ve/veya görsel eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:49, 10 Aralık 2015 (UTC)

Vikipedi dosya yükleme sihirbazı açılmıyor[kaynağı değiştir]

Vikipedi dosya yükleme sihirbazı açılmıyor, tıklıyorum "Dosya yüklemeye başlamak için buraya tıklayınız" yazısına hiçbir şey gelmiyor https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Dosya_Y%C3%BCkleme_Sihirbaz%C4%B1 altta kategori (+) ve Vikipedi resim yardım yazan kısımın yanındaki (-) ve yön işaretleri olan kısım kaybolup geri geliyor sadece form felan açılmıyor. İşletim sistemim windows 10 kullandığım tarayıcı google chrome, Diyapazon rumuzlu arkadaşa sordum onun işletim sistemi windows 7 imiş chrome'da ve tüm tarayıcılarda sorunsuz açılıyormuş bende neden açılmıyor? Ben her tarayıcıda denedim hiçbiri de açmıyor bu formu, chrome'da içerik ayarlarında da Javascript kısmında "Tüm sitelerin Javascript çalıştırmasına izin ver(önerilen)" işaretli ama açmıyor bana yardımcı olabilir misiniz? Saygılar. --Vicenarcotics (mesaj) 15:15, 22 Kasım 2015 (UTC)

Merube'ye hoş geldin diyecek iken, mesajınızı gördüm. Bende Windows 10 ve Chrome kullanıyorum. Fakat Firefox ve Edge ile kontrol ettiğimde de çalışmadığını gördüm. Sorun şu anda giderildi. Bildiriminiz için teşekkürler. --İnceleme Elemanı (mesaj) 02:52, 23 Aralık 2015 (UTC)
Selamlar.. Saolsun ince, ilgili sorunu çözmüş.. İyi vikilemeler, saygılar--Merube 89msj 07:33, 23 Ocak 2016 (UTC)

Engellendiniz![kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik ve/veya görsel eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:26, 8 Mart 2016 (UTC)

Televizyon Bilgi Kutusu Şablonu ve Vikipedi Sayfalarıma Ettiğiniz Gereksiz Müdahaleler[kaynağı değiştir]

İlk olarak neden değişti bu şablon ? Wikipedia'da bile değişmemişken siz neden değiştiriyorsunuz ? İkincisi neden Kanun Namına(Miami Vice) ile ilgili yazdığım vikipedi sayfalarına gereksiz yere müdahale ediyorsunuz ? Ben miamivice.wikia.com çıkış linki veriyorum karakterler hakkında bilgi için siz bunu değiştiriyorsunuz ? İkincisi eklediğim Don Johnson & David Hasselhoff resimlerini artı Edward James Olmos resimlerini de silmişsiniz!!?? Ben bilerek NBCUniversal yazdım o resimler için. NBCUniversal telifine girmiyor o resimler, çünkü onların resimleri değil. Barış Manço'nun aldığı imzalı resimleri neden saçma gerekçelerle kaldırıyorsunuz ? Bir de bana engel atıyorsunuz telif hakkı ihlali diye!!?? NBCUniversal ile ilgisi varsa eklediğim resimlerin linkini de bir zahmet verin ve kanıtlayın NBC'ye ait olduğunu lütfen.Pek çok arşiv sitesine örneğin Getty Images ve NBC Photo Bank'a girin orada dahi yok. Bu imzasız yazı Vicenarcotics (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Vicenarcotics, size daha önce defalarca yazdım, yaşayan kişilerin profillerinde adil kullanım kapsamında fotoğraf kullanamasınız. Ayrıca Kanun Namına sayfasında da düzenlemeler yapılması gerekmektedir. VP:MİLLİ politikası gereği Vikipedi milli ansiklopedi değildir. Bu nedenle Kanun Namına sayfasındaki Türkiye özelindeki gazete küpürleri ve diğer bilgilerinde politikalar gereğince kaldırılması gerekmektedir. Vikipedi'de hiçbir madde ve/veya şablon kimsenin tekelinde değildir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:59, 22 Mart 2016 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Vikipedi kurallarına aykırı hareketleriniz nedeniyle, değişiklik yapmanıza bir süre için izin verilmiyor. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 06:51, 8 Temmuz 2016 (UTC)
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoş geldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, sayfa boşaltma, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. II. Niveles (mesaj) 18:05, 25 Temmuz 2016 (UTC)

Merhabalar, bir isteğim olacaktı.[kaynağı değiştir]

Merhabalar, sizden bir isteğim olacaktı. Kusura bakmayın daha önceden hesabı kullanan arkadaşımız ile aranızda tatsız bir takım olaylar vuku bulmuş galiba, kendisi buralara çok acemidir. Yani diyeceğim siz kendisinin kusuruna bakmayın.

İsteğime gelince, bu hesap tarafından oluşturulan maddeleri geri getirilmeyecek şekilde silmek; hesap tarafından yapılan tüm vikipedi maddelerindeki değişikleri de yine aynı şekilde silmek, bununla birlikte de vikipedide kesinlikle hiç veri kalmayacak şekilde hesabın veritabanından da silinmesini isteyecektim acaba mümkün mü bu?

Geri dönüşünüzü bekliyorum. İyi çalışmalar dilerim.--Vice/Narcotics (mesaj) 18:09, 13 Mart 2017 (UTC)

Merhaba sayın Vicenarcotics, maalesef böyle bir durum mümkün değildir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:37, 13 Mart 2017 (UTC)

Peki ya hesap tarafından oluşturulan maddeleri silmek ve çeşitli maddelerdeki yine bu hesap tarafından yapılan değişiklikleri kaldırmak mümkün mü acaba? Eğer bu da mümkün değilse o halde hiç olmaz ise onay almadan değişiklik yapabilme yetkisi alabilir miyim? Hiçbir vikipedi kullanıcısı kendi oluşturduğu maddeleri istediği zaman silme hakkına sahip değil mi yani? Vikipedi hakkında pek geniş bir bilgim yok da. Teşekkür ederim.--Vice/Narcotics (mesaj) 22:19, 14 Mart 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 23:43, 3 Mayıs 2017 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Sakhalinio (mesaj - e-posta) 06.33, 27 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla


Yüklenilen resimlerin absürd bir gerekçe ile silinmesi[kaynağı değiştir]

Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, Vicenarcotics. Yeni bir mesajınız var. Lütfen Sakhalinio♂'in mesaj sayfasına bakınız.
Mesaj eklendi 09.11, 27 Ağustos 2020 (UTC). Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.Yanıtla

(...) Bu kadar emek bir anda çöpe yaptığınız tam olarak bu. Madem bunun belirli bir sınırı var önce onu belirtip uyarmanız gerekmez mi? Ayrıca nerede bir maddeye x kadar resim eklenir yazıyor onu biz göremedik? İlgili resimlerin maddeyi açıklması bakımından mutlaka eklenmesi gerekmektedir. Sayfadaki üç resim de adil kullanım olarak işaretlenmiş ve sorunsuz durmakta onlara neden işlem yapmadınız? Organize Suçlar Bürosu binasından ne istediniz onu niye sildiniz ya da düzeltilen yazım hataları ve eksik bilginin tamamlanışından zorunuz nedir onu da geriye almışsınız? Önce bir yol yöntem gösterin biz de ona göre hareket edelim direk silmenize gerek yok. Bakın burada ne diyor "Telif hakkı saklı çalışmanın kullanılan miktarı mümkün olduğu ölçüde az olmalıdır. Yüksek çözünürlüklü resimler yerine düşük çözünürlüklü resimler (özellikle korsanlık için kullanılabilecek yüksek çözünürlüklü resimlerde) kullanılmalıdır. Bir tanesi de aynı işlevi yerine getiriyorsa, birden çok resim veya ses dosyası kullanmayın." Ha eklediğimiz resimleri madde içerisinde tablo çözünürlüğünü büyüterek kaydetmiş olabiliriz varsa bunda hata siz bunu düzeltebilirdiniz. Ama tamamen silmeye gelince sizce o yüklenen resimler aynı işlevi yerine getiriyor mu? Bir bakın bakalım şuanda ilgili Kanun Namına (dizi) maddesinde yer alan "Dizinin 4. ve 5. sezon moda tarzıyla çekilmiş bir cast resmi" ile bizim yüklediğimiz diğer sezonlara ait resimlerde bir benzerlik-aynı işlevi yerine getirme durumu var mı!? Bu kadar sorumsuzca bir müdahele olmamalı. Madem yanlış bir yöntem ile katkı sağlıyoruz o zaman doğrusunu siz bize gösterin biz de o şekilde yeniden eklenebilmesini sağlayalım efendim. Yüklediğimiz bütün resimleri ansiklopedik olarak değersiz olarak işaretleyip silmişsiniz bir de üstelik bari bunu yaparken insanların verdiği emeği düşünün. Vice/Narcotics (mesaj) 09.11, 27 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla

Sayın Vicenarcotics, sizinle aynı madde ile ilgili yıllar öncede yazıştık, ve o zamanki işlemlerinizle ilgilide telif hakkı ihlalinden engel almıştınız. Sizinde yukarıda alıntı yaptığınız gibi "Telif hakkı saklı çalışmanın kullanılan miktarı mümkün olduğu ölçüde az olmalıdır." Bu politika bu kadar açık. Siz eğer sezonlara ait sayfalar açarsanız (örneğin Lost (1. sezon) vb.) o zaman bahsettiğiniz sezonlara ait resimler yüklenerek ilgili sezon sayfalarında kullanılabilir. Size tavsiyem şu anda seçkin içerik olan Lost (dizi) sayfasını inceleyerek Kanun Namına (dizi) sayfasını o şekilde düzenleyiniz. Sayfaların adil kullanım fotoğrafları ile fotoğraf albümü şeklinde düzenlnmesi uygun bir revizyon olmayacaktır. Değişikliklerinizin geri alımında yazım hatalarını düzeltmeleriniz gitmiş durumda ama bunu sistemde maalesef bunlar yazım hatası düzeltmesi, bunlar resim eklemeleri olarak geri alma opsiyonu bulunmamakta. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 14.52, 27 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla

Ya biz anlatamadık ya da siz tam olarak anlamamış olacaksınız ki eklenen resimleri sezonlarla ilgili resimler sanmaktasınız. İlgili resimlerin -sadece Kanun Namına (dizi) maddesinde "Moda Akımı ve Popüler Kültürdeki Yeri" bölümü altında sol bölüme eklenenlerden bahsediyoruz- eklenmekteki tek amacı toplam 5 sezon içerisindeki "giyim tarzı ve saç sakal vb. yönlerin değişimini" maddeyi okuyanların daha iyi bir biçimde anlayabilmesini sağlamaktır. Ha belki kaynak bölümüne direk url girilmesi gerekmekte ya da açıklama bölümünde ayrı ayrı ne amaçla ve neye yönelik ilgili resimlerin kullanıldığı yazılmadığından ve hepsi aynı açıklamaya "Miami Vice dizisinin tanıtım fotoğraflarından birisidir" sahip olması nedeniyle kural ihlaline girmektedir onu bilemiyoruz. Eğer böyle ise o zaman yüklenen resimlerin açıklama bölümüne de açıkça hangi sitelerden alıntıladığımızı da belirtirsek bu sorun ortadan kalkar mı? Ya da bu resimleri özgür lisans ile eklesek yine kural ihlali mi yapmış oluruz? English Wikipedia'da böyle bir sorun nedense yaşanmıyor sırf bu yüzden ayrı ayrı sezon maddesi açmaya ne gerek var orada verilen bilgi yalnızca "moda akımı ve değişimine" yönelik dolayısıyla ilgili bölümün anlatımını destekleyici nitelikte. Organize Suçlar Bürosu binasına gelince o yalnızca sağ alt köşede bulunan ve yine genel bilgi ile bağlamı bakımından gayet alakalı bir resimdi fotoğraf albümü olması ile ne ilgisi var google'da ilgili sezonların cast resimlerini aratırsanız zaten bunların ilgili sezonların giyim tarzı, saç, sakal vb. farklılıklarını yansıtan publicity resimler olduğunu açıkça görebilirsiniz. Lost dizisi maddesine gelince, ilgili dizinin zaten moda akımı yaratmış olması ya da yayması gibi bir durum söz konusu değil dolayısı ile verdiğiniz örnek pek alakalı durmuyor, sonuçta Lost dizisi maddesinde böyle bir farklılık ile ilgili bilgi verir nitelikte resim eklenmesi söz konusu olamaz anlaşıldığı kadarıyla siz olayı yüzeysel değerlendirip geçiştirmişsiniz.Vice/Narcotics (mesaj) 15.31, 27 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla

Yukarıdada açıkça yazdım ki mümkün olan en az AK dosyası yüklenebilir. Eğer bu resimlerin özgür kullanım lisanslı olanlarını bulabiliyorsanız elbette kullanılabilir, ama şunu belirteyim, siz özgür kullanım lisanslı olarak yüklemeniz değil, eserin yaratıcıları tarafından görsel materyallerin özgür lisansla lisanslanması gerekmektedir. Aksi durumda -konunun neyin anlattığının çok önemi yok- eklediğiniz kadar çok görsel kullanılamaz. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 16.02, 27 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla
Bu arada İngilizcedeki Miami Vice sayfasını ontrol ederseniz toplamda afiş hariç 3 (yazıyla üç) görsel bulunmaktadır. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 16.04, 27 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla

Neyi anlattığının önemi yok yok mu? O zaman ilgili maddeyi okuyanlar bu farklılıkların ne olduğuna dair görsel olarak nasıl bir bilgi sahibi olacaklar bunu da belirtmeniz uygun olur. Okuyan kişi 1.2.3.4.5. sezonların moda tipi değişimini anlatan "Moda Akımı ve Popüler Kültürdeki Yeri" bölümünü okuduktan sonra yalnızca 5.Sezona ait olan şuanki resmi gördüğünde tam olarak aydınlanabilecek mi sizce? Şuanda ilgili Kanun_Namına_(dizi) maddesinde yer alan resimle birlikte sol bölümde toplam 5 resmin yer alması mı çok geldi yoksa ilgili resimlerin büyük yerleştirilmesi mi? Ayrıca sağ şeride eklenen Organize Suçlar Bürosu hakkında bilgi veren resim mi fazla geldi yoksa? Biraz anlayış gösterip sorunu o şekilde değerlendirip ona yönelik çözüm üretmenizden yanayız. İlgili maddenin English Wikipedia'da yer alan versiyonunda buna baştan değinilmemiş. Lost dizisi maddesinde hemen hemen bizim eklediğimiz kadar resim bulunmakta? Demek ki ilgili resimlerin maddeye ekleniş biçimleri sorun yaratmış yanılıyor muyuz?Vice/Narcotics (mesaj) 16.27, 27 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla

Lost dizisi bir seçkin madde sayfa şuradan görebileceğiniz gibi 111.102 byte ve şu, şu ve şu görseller adil kullanım olarak kullanılmış. Toplam 3 adet adil kullanım dosyası var. Bu, bu ve bu commons a yüklenen serbest telifli görseller. Kanun Namına sayfası ise 43.747 byte. Şu andaki versiyonda 3 adet AK görseli var ve siz 5 adet daha eklemeye çalışıyorsunuz. Bu makul sayının çok çok üzerinden. Lütfen bu tutumunuzdan vazgeçin. Aksi taktirde telif hakkı ihlalinden engellenebiliriniz. Saygılarımla, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 19.54, 27 Ağustos 2020 (UTC)Yanıtla

Gerekçesiz dosya bildirimi[kaynağı değiştir]

--Dr. Coalmesaj 20.30, 2 Eylül 2020 (UTC)Yanıtla