Kullanıcı mesaj:Tanas~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Tanas![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

kibelemesaj 10:39, 13 Ocak 2008 (UTC)

Vikipedi sayfalarında deneme yapmayın[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda ya geri alındı ya da silindi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.

Metal Militia ileti 09:10, 14 Ocak 2008 (UTC)


==

tanas aşiretı erzurumun çat ilçesinde bulunan iki akraba köyde varlıklarını surdurmektedirler aşağ çat ve yukarı çat koyu olan bu ıkı koy amcacocuklarından oluşmakta olup geçimlerini hayvancılıkla surdurmektedirler,bir kürt aşireti olan tanas aşireti köklü bir geçmişi olan olan devlet arşivlerinde mahmut bey gibi aşiret liderlerinden övguyle bahsedilmiş bir aşirettir

Maddelerin adını anlamsızca değiştirmeyin[kaynağı değiştir]

Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Sağlamcıileti 14:16, 21 Ocak 2008 (UTC)

bilgilerde kastım[kaynağı değiştir]

bilgilerde kastım şudur bu bilgiler kürtleşen türkler adlı kitaptada yazıyor erzurum atatürk üni.bir prof. bunları yazmış benim aşağıda yazdığım gibi isterseniz bir araştırın ondan sonra bana yardım edin çünkü herkes girip birşeyler yazıyor kendi v.s gibi Aşağı Çat TANAS aşireti hakimiyeti altında varlığını sürdüren bir köydür. daha önceleri zenginden alıp fakire yardım eden bir aşirettir.Aşiret aslen türk aşiretidir kürtlerin içinde kaldıklarıları için kürtleşmişlerdir

Aşiret Şanlı Urfa nın viranşehir ilçesinde asıl köken olarak ikamet etmektedir. Türkiyede'de çeşitli bölgelerde'de varlığını sürdürmektedirler Doğu Anadolu,Marmara,Ege,Güney doğu anadolu şehir olarak ;Erzurum,Van,Ş.urfa,Sivas,Bursa,Ankara,Rize, Diyarbakır,Bitlis,İzmir,İstanbul'da bulunmaktadırlar Kara Devriş Tanas Osmanlı imparatorluğu zamanında yiğit bir akıncı idi, şuan mezarı o zaman ki adıyla Trablusgarp şimdi adıyla Libya'da bulunmaktadır.Onun oğlu sait efendi milis kumandanıydı şuan osmanlı arşivlerinde mevcuttur bilgileri, Halit Ağa ise Devletin o zaman ki İl Valisinin sağ kolu yani ikinci adamdı o zamanları 93 seferberliğinde Devlete 2000 adet koç bağışlamıştır Mahmut tanas ise 1941-42 yıllarında A.Menderesle birlikte Türkiye'yi karanlık dönemden kurtarmak için mucadele edip demokrasi getirmesini sağlamıştır. Mustafa Tanas, Tanas aşiretinin reisdir. Mustafa Tanas çeşitli partilerde il başkanlığı merkez ilçe başkanlığı ve meslek odalarında görev yapmıştır.bunun babası alaybey tanas da 65 yıl rıza el illah misafir perperlik yapmıştır Haydar ve Osman(süslü)tanas'da Kurtuluş savaşın'da ermeni ve rus askerinin o bölgede estirdikleri terör ve yağmalarının önüne bir duvar gibi geçmiş Haydar ve Osman(süslü)civar köylerden beş-altı babayiğit ile beraber savaşmış Halit paşa daha sonra yetişmiş ve takviye güç vermiştir. Bu imzasız yazı Tanas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:09, 21 Ocak 2008

Yukarıdaki mesajınızla benzer içerikli bu mesajınıza ortak bir cevap vereyim: Sanırım Aşağıçat, Çat maddesine eklediğiniz bilgilerden söz ediyorsunuz. Vikipedi'de eklediğiniz bilgiler doğrulanabilir, kaynaklandırılmış ve ansiklopedik bir dille yazılmış olduğu sürece hiç kimse tarafından silinmezler. Nitekim, aksi davranışlar vandalizm sayılır ve bu davranışlarda bulunan kullanıcılar engellenirler, endişelenmeyiniz. Şimdi yapmanız gereken, yukarıda verdiğiniz bilgileri, dediğim şekilde yazarak (kaynak göstererek, 3. kaynaklarca doğrulandığını teyid ederek, ansiklopedik bir dille yazarak, vs.) maddeye ilave etmektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:19, 21 Ocak 2008 (UTC)

Kullanıcı sayfaları[kaynağı değiştir]

uyarı Merhabalar;
Bildiğiniz gibi Vikipedi'nin amacı kullanıcıları sayesinde tarafsız bir ansiklopedi oluşturmaktır. Bu sebeple kullanıcı sayfalarımızda ve kullanıcı mesaj sayfalarımızda ideolojik, siyasi, kişisel (özgeçmiş, vs. gibi), reklam içeren, telifli veya herhangi başka bir Vikipedi politikası'na aykırı hiçbir içeriği bulundurmamamız gerekiyor. Aslına bakarsanız Vikipedi kullanıcı sayfalarında Vikipedi'de yaptıklarımız, Vikipedi'deki projelerimiz gibi konuları Vikipedi:Babil yoluyla bildiğimiz dilleri koyuyoruz. Kullanıcı mesaj sayfalarında ise yaptığımız değişiklikleri diğer Vikipedistlerle tartışıyoruz. Vikipedi:Kullanıcı sayfası maddemizi inceleyip, kullanıcı sayfanızı ve/veya kullanıcı mesaj sayfanızı burada yazılanlara uygun şekilde düzenlerseniz çok seviniriz. Saygılar.

Sağlamcıileti 13:05, 23 Ocak 2008 (UTC)

Birincisi, köyün tarihçesi başlığı altında aşiret tarihinden bahsedilmez yanlış olur. İkincis bu cümlelerde bir hata var sanırım; çünkü ben Türkiye'nin Türkiye Cumhuriyeti devletinin hakimiyeti altında olduğunu zannediyordum, Tanas aşiretinin hakimiyeti altındadır demek yanlış bir ifadedir. Lütfen bunları düzeltin ancak dediğim gibi bunları köyün tarihçesinin içine serpiştirin, köyün maddesinde aşiretten bahsetmenin ne manası var???Sağlamcıileti 13:12, 23 Ocak 2008 (UTC)

Sanırım ipuçlarını verdim. Bir aşiretin maddesinde aşiretin tarihinden bahsedilir. Bir köyün tarihinde de bu köyün tarihinden bahsedilir. İki maddede de birbiri ile ilgili bilgiler olabilir ancak aynı olamaz. Köyün tarihini ben bilmiyorum, siz biliyorsanız buyurun yazın diyebilirim ancak. Kolaylıklar dilerim.Sağlamcıileti 13:16, 23 Ocak 2008 (UTC)
Benim bu aşiret hakkında bilgim yok. Ancak sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bir düzenleme yapayım. Ancak bu maddenin burada kalacağı anlamına gelmez, haberiniz olsun; kayda değerlik vs. sebeplerden silinebilir.Sağlamcıileti 13:31, 23 Ocak 2008 (UTC)
Buyurun, buradan devam edin. Lütfen üslup ve biçem e dikkat edin.Sağlamcıileti 13:50, 23 Ocak 2008 (UTC)
Estağfurullah. Üslupdan kastım maddenin üslubunun uygun ansiklopedik üsluba uygun olması gerekliliğiydi, yanlış anlamışsınız.Sağlamcıileti 14:07, 23 Ocak 2008 (UTC)
  1. o zamanları 93 seferberliğinde devlete 2000 adet koç bağışlamıştır
  2. Mahmut tanas ise 1941-42 yıllarında Adnan Menderes'le birlikte Türkiye'yi karanlık dönemden kurtarmak için mücadele edip demokrasi getirmesini sağlamıştır,
  3. mustafa tanas çeşitli partilerde il başakanlığı,merkez ilçe başkanlığı,meslek odalarında görev yapmıştır;
  4. bunun babası Alaybey tanas'da 65 yıl rıza el illah misafir perberlik yapmış

1 numaralı bilgi Vikipedi:Doğrulanabilirlik'e aykırı, 2 numaralı bilgi ansiklopedik üsluba uygun değil ayrıca aşiretin tarihinden bağımsız bir durum kişinin hangi partiden olduğu, 3 numaralı bilgi yine aşiretle alakasız bilgi, 4 numaralı bilgi ansiklopedik değil.

Bunları eklemememin sebebi budur.Sağlamcıileti 14:45, 23 Ocak 2008 (UTC)

Bu bilgileri siz yazıyorsunuz, oluyor. Yalnız yukarıda yazdığım sebeplerden ben çıkarıyorum. Durum bu. Bence madde bu haliyle kalsın, siz biraz Vikipedi'yi öğrenin, yazım dilini, biçemi.Sağlamcıileti 14:51, 23 Ocak 2008 (UTC)

Sevgili Tanas;

Yeterince açık anlatamıyorum sanırım. Köyün tarihine, aşiretin tarihini giremeyiz. Israrlı hareketler vandalizme girer ve engellenebilirsiniz. Şu ana kadar iyi niyet olduğunu varsaydık. Lütfen suistimal etmeyin.Sağlamcıileti 14:56, 23 Ocak 2008 (UTC)

Maddelere imza atmayınız, sadece kullanıcı mesaj sayfalarına ve maddelerin tartışma sayfalarına imza atınız.Sağlamcıileti 13:41, 24 Ocak 2008 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Size bir köyün maddesinde bir aşiretin tarihinden bahsedilemeyeceği hakkında müteaddid defalar bilgi verdim. Bir defa da uyardım. Bu uyarı ve bilgilendirmelere rağmen, bu son değişikliğiniz dolayısı ile vandalizmden VP:EP gereği 24 saatliğine engellendiniz. Döndüğünüzde tekrar etmesi halinde engel süreniz uzayacaktır.Sağlamcıileti 13:44, 24 Ocak 2008 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

10:21, 20 Mart 2015 (UTC)

00:26, 23 Nisan 2015 (UTC)