İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Pinar/Aralık 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Pınar, tam emin olmamakla beraber sanırım oluşturduğum listeden yararlanıyorsun. Birşey belirtmek istiyordum, Dulkadiroğulları gibi düzgün bir maddenin, telifli içerikle değiştirildiği durumlarda geçmişinden telifsiz sürümüne çevirmen telif prosedürü açısından daha verimli olacaktır. Zaten düzenleyecek vs. işlem yapacak kimse olmaz, olmuyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:31, 2 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Uğur. Normalde maddenin geçmişine bakmayı ihmal etmem ama bu sefer unutmuşum gerçekten. Fark ettiğin için teşekkürler. Bu arada belirttiğin tartışma sayfası bana göre çok faydalı olmuş, ellerine sağlık --Pinar 11:36, 2 Kasım 2006 (UTC)
Aslında 2kb'ın üzerinde olanların birçoğu teliflidir. Onlara daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. VP:HS#Maddeler#7 gereği geçmişinde önemli bir değişiklik olmayanları şayet telifliyse hemen silebiliyorsun. Gözüne çarparsa diye söyledim. Tekrar iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:46, 2 Kasım 2006 (UTC)

merhaba pınar, yönetici seçilmeni tebrik etmekle beraber hemen bir şikayette bulunayım [1] şuradadan da görüldüğü gibi kullanıcı ısrarla vandalizm yapmakta uyardım ama uyarımın ardından tekrar yaptı, bir de yönetici sıfatıyla sen uyarırsan sevinirim. Delamorena 12:58, 4 Kasım 2006 (UTC)

bu kadar sert olmana gerek yoktu yaw :) teşekkürler Delamorena 13:39, 4 Kasım 2006 (UTC)

merhaba pınar, biraz geç oldu ama yönetici seçilmişsin tebrik edeyim dedim.:)--PATRON 21:43, 13 Kasım 2006 (UTC)

Hızlı silme kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba Pınar,

Vikipedi:Hızlı silme kurallarında bazı değişiklikler oldu. Yeni kurallar geldi, eskileri birleşti vs. Farketmemiş olabilirsin diye bir el sallıyım dedim.

Uğur'un monobook.js dosyasını da güncelliyim de senin butonlar da güncellenmiş olsun bu sayede.

Sevgiler

Vito Genovese 08:35, 15 Kasım 2006 (UTC)

kullanıcı mesaj:yeşil_ordu pınar senle tanışmak istiyorum saygılarla mert alp

Merhaba Pınar,

Sanırım Resim tartışma:Melbourne yarra twilight.jpg sayfasındaki mesaj sana yazılmak istenmiş. Haber vereyim dedim, işi bittikten sonra da sayfayı silersen duacın olurum, "Halleluya" diye bağırırım zenci gırtlağımla.

Sevgiler

Vito Genovese 03:35, 17 Kasım 2006 (UTC)

Türkeli ve Türk maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bu mesaj Türkeli maddesinin silinme oylamasına katılan herkese otomatik olarak gönderilmiştir.

Oylama için normal kabul edilen süre dolmasına rağmen, oylar başabaş durumda ve net bir karar alınabilmiş değil. Ek olarak da sevgili Erdall da benzer bir konuyu ele alan Türk maddesini silinmeye aday göstermiş. Gerekçeleri arasında da Türk (anlam ayrım) sayfasında listelenen maddelerin Türk maddesinin içeriğini kapsaması var.

Bu noktada benim bir önerim olacak. "Türk" kavramının diğer kavramlarının önüne geçişini ve Türkeli maddesinin sadece Türklerin yaşadığı toprakları anlatmayı amaçlamasını da göz önüne alarak, Türkeli, Türk ve Türk kelimesi maddelerinin Türk maddesi altında birleştirilmelerini öneriyorum. Türk kelimesi maddesi girişteki alt başlıklardan biri olabilecek durumda, Türk maddesinin metni de tashih edilir ve Türkeli'yle birleştirilirse derli toplu bir madde elde edilir sanıyorum.

Bu nedenle sizden önceden vermiş olduğunuz oyları, Türk maddesinin de oylanıyor olmasından yola çıkarak, gözden geçirmenizi rica ediyorum. Hem Türkeli tartışması tıkandığı, hem de aynı konu için birden çok madde açıldığı için.

Teşekkürler şimdiden.

Vito Genovese 05:34, 18 Kasım 2006 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları[kaynağı değiştir]

Pınar merhaba,

Monobook.js dosyana sol tabloda ek fonksiyonlar çıkartan bir satır ekledim. Değiştir, sil, adını değiştir, engelle gibi fonksiyonları kullanmak istediğin zaman, interwikilerin olduğu yerde cici cici şeyler çıkıyor. Silme ve değiştirme kısımları şimdilik tamam gibi, engel, koruma vs.'yi de yakında ekliycem.

Bir bak bakalım, sevmezsen çıkartırsın.

Sevgiler

Vito Genovese 13:43, 21 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • çok sağolasın pınar. :) --kibele 17:36, 21 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Pınar Hanım siteye ilk eklememi yapmam konusunda bana yardımcı olduğunuz için size minnettarım.Zaman buldukça siteye eklemeler yapacağım.bunun dışında ilk kez yaptığım bu sayfaya bir göz atar ve yanlışlıklarımı bana bildirirseniz sevinirim. Saklambaç

Saygılarımla —Bu imzasız yorum Murti show (tartışmakatkılar) 17:10, 23 Kasım 2006 isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir. Murti 09:19, 23 Kasım 2006 (UTC)murti

Daha önce açılış olan Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikiproje:Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:51, 25 Kasım 2006 (UTC)


Merhaba Pınar[kaynağı değiştir]

keçe teknikleri md.

keçe teknikleri maddesi kendi doktora tezimden alınarak eklenmişti. herhangi bir telif hakkı ihlali bu nedenle mümkün değil..bilginize sunar başarılar dilerim. e.yıldır

merhaba sayın Pınar... Spiritüalizmi çoğunluk bir inanç sistemi olarak görmekle birlikte, spiritüalistlerin kendileri bunu bir inanç sistemi olarak kabul etmeyip, deneysel bir araştırma alanı olarak görmekteler. Sözcük sonundaki izm'ler insana ilk bakışta bir inanç sistemini çağrıştırmakla birlikte, ezoterizm de bir inanç sistemi değildir, "inisiyasyon denilen bir eğitim biçimini ve bu alandaki bilgiler bütünü"nü kapsar ve ezoterizm,tüm dinlerde, farklı inanç sistemlerinde var olabilecek bir bilgiler bütünüdür.. Determinizm ise bir inanç sistemi olmaktan çok "her olayın bir nedenin sonucunda olduğunu kabul eden felsefi görüş"tür. Bütün bunları söylemekteki amacım ukalalık yapmak değil. Demek istediğim, sen daha iyi bilirsin ama, "inanç sistemleri" yerine "-izm'ler" diye bir katogorilemeye gidilemez mi? o zaman hem spiritüalizm, hem ezoterizm, hem determinizm, hem de başka -izm'ler bu kategoriye sokulabilir. Ben yalnızca bir fikir vermek istedim, sen bilirsin. Yani "inanç sistemleri" de olabilir. Bu arada bir başka nokta: Teosofi diye bir madde yapılmış, oysa bu terim, birçok yabancı dilde Teozofi olarak telaffuz edildiğinden, Türkçe'ye de yazıldığı gibi değil, okunduğu gibi Teozofi olarak yerleşti. Bu yüzden ben de Teozofi olarak yeni bir madde açtım. Bu iki maddenin birleştirilmesi gerekiyor. Ben vikipedide acemi olduğumdan, bu iki maddenin birleştirilmesi konusunda yardımcı olursan sevinirim. Kolay gelsin...--Düşünenadam 00:03, 4 Aralık 2006 (UTC)

Bu arada, bu mesajı Spiritüalizmin tartışma sayfasındaki K için, yani "inanç sistemleri" ile ilgili şablonda sözkonusu maddeleri gördüğüm için göndereyim dedim. --Düşünenadam 00:12, 4 Aralık 2006 (UTC)

Sinema şablonları...[kaynağı değiştir]

Selamlar...

Elbette birleştirilebilir; bu konu daha önceden de gündeme gelmişti, yanlış hatırlamıyorsam. Bir de Şablon:Film var.

Ben Şablon:Sinema filmi'ni en:'deki karşılığından esinle ama biraz daha farklı bir biçemle geliştirmiştim. Bu şablon, Şablon:Film Künyesi'ne göre daha sade bir görünüme ve daha çok değişkene sahip. Şu an için VikiProje Sinema'da Şablon:Sinema filmi'nin kullanılması salık veriliyor.

İstersen, bu konuyu VikiProje Sinema'da tartışmaya aç; tartışılsın...

Kolay gelsin

--Doruk Salancıileti 08:10, 4 Aralık 2006 (UTC)


Selam Alibaz, sana bir konu hakkında danışmak istedim. Bu şablonun başlığı sence uygun mu, yoksa değiştirilmeli mi? Kullanıcı:Düşünenadam spiritüalizm, ezoterizm ve determinizmin inanç sistemleri olarak adlandırılmadıklarını bana iletti. Ben bu şablonu İngilizce Wikipedia'dan çevirdiğim için ve bu konular hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için senin fikrini almak istedim. Kolay gelsin --Pinar 02:58, 4 Aralık 2006 (UTC)

    • Merhaba Pinar, bu ilginc bir şablon olmus gercektende. sablonda bazi tuhafliklar var gibi.belirtilmis basliklarin hepsini bilmiyorum, bunlara bir firsatta bakacagim o zaman daha net bir fikre ulasirim.ama bildiklerimden hareketle sorun suradan kaynaklaniyor diyebilirim; bunlarin cogu ayni anda öğreti, görüş, düşünce biçimi, inanç biçimi, felsefe gibi farklı iceriklere sahip.bunlar arasinda ayrim yapmaksa sanildigi kadar kolay degil ve hatta bir bakima olanaksiz.Düşünenadam'in belirtiklerinden daha carpici agnostisizm var mesela, inanc sistemi olmaktan daha cok ve daha önce bilgi ile ilgili felsefi bir akımdır.bizdeki felsefe tarihi kitaplari ve sözlüklerde bunlarin ögreti ya da felsefi görüş olarak belirtilmeleri daha yaygin, ancak bir inanc sistemi olmadiklari ya da icermedikleri anlamina da gelmiyor bu.dolayisiyla tek bir isimde bu sablonu acik kilamayiz gibi görünüyor.inanç sistemleri ve öğretiler basligi seklinde bir sey su halde belki daha uygun olur kanisindayim.daha da karistirmamisimdir umarim.ilk elden aklima bunlar geliyor.biraz üzerinde duralim bunun.iyi calismalar.--alibazmesaj 10:34, 4 Aralık 2006 (UTC)

merhaba Pinar, bu arada bir kac nokta daha.divine kutsal, tanrısal ya da ilahi demekmis.blief'de hem inanç hem kanı ya da görüş anlamında da kullanılabiliyormuş. bu sebepten Tanrısallık hakkında/ya da üzerine inanç ve ögretiler desek daha dogru olacaktir.kolay gelsin.--alibazmesaj 13:18, 4 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Pınar, tabiî ki doğru söylüyorsun Türk alfabesi Latin alfabesinin genişletilmiş şekli. Fakat malûm Türkiye'deyiz ve anadilimiz Türkçe, o şablonun Türk alfabesini kapsayark diğer latin kökenli harflerin alt tabloda bulundurmasının daha iyi olacağını düşündüm. Ve ayrıca yapılan isimlendirme de yanlıştı, türkçe karakterler diyerek Ç Ş vb. sesleri gösteriliyordu ki bunları sadece biz kullanmıyoruz, bence yaptığımda bir sakınca yok ama senin görüşüne boynum kıldan ince tabiî ki, sevgiler Danbury 11:00, 9 Aralık 2006 (UTC)

Sevgili Pınar, iki de bir de sana karşı çıkıyorum özür dilerim ama ingizlice wikipedi de herşey doğru diye bir kural yok fikrimce, onlar sadece o harflerden oluşan bir alfabeyi kullandıkları için onu koymayı uygun görmüşler ama [2] [3] örneklerinde olduğu gibi kendi alfabelerini kullananlarda var ki bence doğrusu bu, ama tabiî ki senin dediğin gibi olanlarda var... sonuçta önceki tabloda olan herşeyi bu ikinci tablo da içeriyor hattâ fazlası ile,sadece Türkçe karakterleri araya serptim ve küçük bir isim değişikliği yaptım, ama yine de olmaz diyorsan geri al o zaman yaptığım değişiklikleri...
Tekrar merhaba, olayı fazla büyütmemek için tartışma başlatmadım, sadece vito'ya sordum ama o da tartışma ya açın dedi.. bilemiyorum bende sonuçta senin yaptığın gibi fikrimi savunuyorum, doğru yada yanlış ama bu şablon da sonuçya o tablodaki her şeyi kapsamıyor mu? tabiî ki latin alfabesinin harfleri bunlar ama ISO I. mi ne öyle birşey, yani sadece ingilizce deki birinci dreceden latin harfleri, ya her neyse, tartışmaya bir açalım, oylama gibi bir şey olur kanımca, çoğunluğun fikrine göre hareket edersin.teşekkür ederim bu son dediğin hakkında bir bilgim yoktu...
Bu arada ille de tartışma başlatılacaksa hangi madde üzerinden olacak? her harfte ayrı başlatamayacağımnıza göre ne olacak? takip etmek amacı ile soruyorum
merhaba pınar, tartışmayı dediğin yerde başlattım başlattım, hepimize hayırlı olsun :D


Eklediğim Resimlere Kaynak Göstermek[kaynağı değiştir]

Merhaba Pınar. Bu sorunumla ilgili Türkçe ve İngilizce maddeleri okumaya çalıştım; okudum da, ama tam olarak yapamadım sanırım. Herhangi bir maddeye herhangi bir resim eklerken "o resimin 7 gün sonra silinmemesi için" kaynağı nasıl/nereden belirtmeliyim?

Örnek olarak şunu vereyim: http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Mariah_Carey_Grammy_2006.jpg (Yine 7 gün sonra silineceği uyarısını görüyorum.  :/ )

Resimi yüklerken, kaynağı ve varsa telif hakkını nereye yazmalıyım? "Dosya hakkında açıklama" ya mı? İki parantez içinde belirtilen resim telif etiketleri aslında kod mu? Kodsa sayfanın neresine yapıştırmam gerekiyor? Yardım edersen çok sevinirim, kolay gelsin. :) circlesss 18:27, 9 Aralık 2006 (UTC)

İlgilendiğin için teşekkürler Pınar, yeni okudum mesajını. :) Resim eklemek kabus olmuştu benim için. circlesss 15:50, 10 Aralık 2006 (UTC)

persona wanted :)[kaynağı değiştir]

Pınar merhaba, Persona non garata (yanlış yazılmış olan) ile epey uğraştıktan sonra adının yanlış yazılmış olduğunu farkedip değiştireyim dedim ve bir de baktım ki Persona non grata (doğru yazılmış olan) meğerse varmış :) İçerikleri biraz farklı gerçi. İstersen şimdi sen doğru yazılmış olanı çift makale gerekçesiyle sil, sonra ben de yanlış yazılmış olanı doğru yazılmış haline isim değişikliği yapayım. Ya da ismini de sen değiştir. Sevgiler. --Metal Militia 08:44, 10 Aralık 2006 (UTC)

Çok teşekkür ediyorum :) --Metal Militia 09:21, 10 Aralık 2006 (UTC)

"Ziya Taşkent" için teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Pınar,
Ziya Taşkent isimli madde için teşekkür etmek istedim. San'atçının eşi, kızı ve torunlarıyla birlikte yaşamını yitirdiği Marmara depremiyle ilgili o felaket haberi hâlâ içimde bir yaradır. Her felakete uğrayan insanlar için içimiz sızlar ama yakından tanıdığımız, eserlerini mırıldandığımız biri olunca bu daha da derin acılar duymamıza sebep oluyor veya ben öyleyim. Maddeye zaman zaman katkıda bulunacağım. Tekrar teşekkürler.--Hasan Sami 06:34, 13 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Pınar[kaynağı değiştir]

Cevabın için teşekkürler pınar. .... yüzünden mesajımı sana geç yollamak zorunda kaldım kusura bakma iyi çalışmalar. --PATRON 14:28, 17 Aralık 2006 (UTC)

  • Destek için teşekkür ederim Pınar. İyi çalışmalar. --Mskyrider 17:02, 24 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba,kolay gelsin... Vito Genovese on line olmadığı için size danışayım dedim. Dün spiritüalizm ve ezoterizm portalları için Wikimedia Commons'da bulunan iki resmi indirip portallardaki yerlerine yerleştirmiştim. Bugün resimlerin yerinde yazı bulunuyor. Oysa resimler dün görüntülüydüler. Bu değişiklik neden? Nasıl düzeltilebilir? Vaktiniz müsait olduğunda yardımcı olursanız sevinirim.--Düşünenadam 13:18, 27 Aralık 2006 (UTC)

Teşekkürler.--Düşünenadam 14:40, 27 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba.. Kolay gelsin... Okültizm maddesine portal şablonu koydum ,fakat ona tıklanınca okültizm portalı sayfası çıkmıyor... Vaktiniz müsait olduğunda bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...--Düşünenadam 14:04, 28 Aralık 2006 (UTC)

selamlar fare (bilgisayar) maddesiyle ilgilenir misin vaktin varsa ben işin içinden çıkamadım 88.246.59.23 kullanıcı en son olarak vandalladı :) mach 14:16, 28 Aralık 2006 (UTC)

Rica ederim Tarık Buğra maddeside az önce vandallandı kullanıcı:88.233.211.23 mach 14:29, 28 Aralık 2006 (UTC)
Yeni yılınızı, bayramınızı kutluyorum.. Gönlünüzce nice huzur dolu yıllara...--Hasan Sami 21:02, 29 Aralık 2006 (UTC)

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:20, 29 Aralık 2006 (UTC)

Mutlu yıllar[kaynağı değiştir]

Sevgili Pinar mutlu yıllar ve iyi bayramlar diliyorum.--Erdem Şenol 21:29, 29 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba... Güzel günlerle ve başarılarla dolu olacak yeni bir yıl dilerim. Sevgi ve saygılarımla...--Düşünenadam 23:25, 29 Aralık 2006 (UTC)

Sevgili Pinar, mutlu yıllar ve iyi bayramlar dilerim --Atacameñoileti 09:16, 30 Aralık 2006 (UTC)

iyilikler Pinar.--alibazmesaj 13:10, 30 Aralık 2006 (UTC)