Kullanıcı mesaj:Metal Militia/Arşiv6

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar seçkin maddemiz olan Che maddesinin Seçkin içerik oylamasının kayıtları ile ilgili bir sorum olacaktı.oylamanın Vikipedi:Seçkin madde adayları/Başarılı bu sayfada olması gerekmez mi?Saygılar, sevgiler.Machiavelli' msj 11:57, 1 Mart 2007 (UTC)

Günaydın Metal Militia, sen çokça ilgilendiğin için sana danışayım dedim. 27 Ocak, 8 MArt gibi gün maddelerine olay ekleyeceğim, ölüm haberi ama, tümce şöyle olacak; Türkiye'nin Los Angeles başkonsolosu Mehmet ,Asala örgütü tarafından suikaste uğradı. bunu olaylar bölümüne mi yazmam daha uygun olur, ölümler bölümüne mi? Bir de bu iddialara kaynak göstermemiz gerekicek mi? "okul kitabı diye mi yazacağım" , gerekirse asala bölümü yazılmaz o sorun değil. yardım için şimdiden teşekkürler... İyi çalışmalar --Danbury ileti 07:54, 4 Mart 2007 (UTC)

  • Ha bir de bu arada Osmanlı devletinde olan olayları da Türkiye^de olup bitenler bölümüne mi yazacağız? --Danbury ileti 07:56, 4 Mart 2007 (UTC)
  • İki sorunun da yanıtını kendim buldum, özür dilerim rahatsız ettim :) --Danbury ileti 08:02, 4 Mart 2007 (UTC)
Merhabalar Danbury, yanıtları bulmuşsun gerçi ama ben gene de bir selam vereyim dedim :) "Gün" maddelerinde yeni fikir birliğine göre farklı bir içerik yaratalım, Dünyada ve Türkiyede olup bitenler kısımlarını tek başlık altında (Olaylar) toplayalım dedik. İyi de ettik. Zira burası Türkçe Vikipedi, Türkiye Vikipedisi değil. Bu yeni trendi, 1 Ocak'tan başlayan şekilde görebilirsin. Fakat yılın çoğunluğu hala eski sitemde, yani dünya ve Türkiye ayrı ayrı işlenmekte. Spesifik olarak dediğin olay(lar)a gelince, Olaylar bölümüne yazman uygun olacaktır. Ayrıca Ölümler bölümüne de kısaca isim ve kısa kimlik bilgisi olarak girersen çok şık olur. Sevgiler :) --Metal Militia 08:27, 4 Mart 2007 (UTC)
Bu arada, (eğer ilgilenirsen) Loseryan epey bir süredir, Aralık'tan geriye doğru (Kasım, Ekim, Eylül, vs. giden şekilde, bu dediğim operasyonla meşguldü. Vaktin olur da, onun kaldığı yerden sen de katkıda bulunabilirsen (Dünya ve Türkiye'deki olayları tarih sırasına göre birleştirme operasyonu) çok süper olur :) Sevgiler, kolay gelsin. --Metal Militia 08:35, 4 Mart 2007 (UTC)
  • Tamam öyleyse ben biraz devam ettiririm, --Danbury ileti 08:36, 4 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Metal, jaguar maddesinde şöyle ya da böyle kırmızı bağlantı bırakmadım. Oylamada fena değil. Gerekli kriterleri sağlıyorsa eğer ilgilenebilir misin? Teşekkürler. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 10:57, 4 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Mskyrider, zevkle !... (O senin beyaz Kanada kurtlarını da SMA görmek isterim yakın bi gelecekte :)), sevgiler. --Metal Militia 11:09, 4 Mart 2007 (UTC)

Madem doğrusunun öyle olduğuna inanıyorsun, Wikipedia İngilizce [1] sayfasında da değişiklik yap lütfen, en azından içerik tutarlı olsun. 88.247.29.238 12:50, 8 Mart 2007 (UTC)

Ayrıca, Vikipedi TR hikaye, kimsenin umursadığı filan yok kendi kendimize eğleniyoruz, eğer varsa vaktinizi Wikipedia İngilizce sitesinde Osmanlı, Osmanlı-Ermeni ilişkileri, Türkiye ile ilgili maddelerde geçirip bir görün bakın neler yazılmış/yazılıyor, nasıl propaganda yapılıyor... 88.247.29.238 13:24, 8 Mart 2007 (UTC)

Selamlar hocam ben o geri alma işlemini yaptım. zaten :)Tartışma:Fener İçin Opera --Machiavelli' msj 16:07, 8 Mart 2007 (UTC)

Hoşgeldin Math34, seni uzun bir aradan sonra tekrar görmek güzel :) Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia 21:39, 9 Mart 2007 (UTC)

Hoşbuldum. :) Çok teşekkürler mesajın için... Bu dönem içinde vikipediye giremesem de anonim olarak göz atıyordum ve fırsat buldukça son değişiklikleri kontrol ediyordum. Neyse ki dönme fırastım oldu. Bu arada inanılmaz bir hızla büyüyor ansiklopedimiz. Uzaklaşınca daha iyi farkediliyor. İyi akşamlar.--Math34 21:49, 9 Mart 2007 (UTC)

Türk tarihi[kaynağı değiştir]

Metal Militia merhaba,

Türk tarihi ile alakalı var olan maddeleri geliştirmeyi, düzenlemeyi; bunun yanında bulunmayan maddeleride Vikipedi'ye kazandırmayı amaçlayan VikiProje Türk tarihi'ne katılımlarınınzı bekliyoruz. Projemiz dahilinde faaliyet gösteren Türk tarihi Portalı da maddelerizi sergileyek için hazırlanmış portalımızdır.--Absarileti 11:57, 11 Mart 2007 (UTC)

Bu güzel çağrın için çok teşekkürler Absar, elimden geleni yapmaya çalışırım. Kolay gelsin. --Metal Militia 18:46, 12 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler hocam[kaynağı değiştir]

  • Çok teşekkür ederim. Negatif oylardaki görüşleri de dikkate alacağım. Siz vikipediyi sevenlerin bu işte bana yardımcı olacağına da eminim. Bu güzel projeye içinde sizlerle beraber olmak beim için mutluluk--Atacameñoileti 20:51, 11 Mart 2007 (UTC)

Merhabalar, Ferdinand Magellan maddesine yapılan vandalizmden sonra maddeyi geri almak isterken sanki daha da berbat ettim. Bir ilgilenebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 15:32, 12 Mart 2007 (UTC)

Yönetici sorunu halletmiş sanırım sevgili Bahar :) Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia 15:35, 12 Mart 2007 (UTC)

Seçkin Madde Adayları[kaynağı değiştir]

Hocam selamlar seçkin madde adaylarına ne zaman el atacaksın 2 aydır oylamada duranlar var.Zamanın birinde tartışma sayfasınada yazmıştım.--Machiavelli' msj 18:21, 12 Mart 2007 (UTC)

Selam Mach, yaklaşık son bir aydır özel birtakım nedenlerden dolayı eskisi kadar yüksek performans gösteremiyorum Vikipedide. Ama haklısın, epey bir birikme oldu SMA'da. En kısa zamanda el atmayı düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia 18:30, 12 Mart 2007 (UTC)

Hocam bu not size Vikipedi tartışma:Seçkin madde adayları/Buzul bırakılmış galiba:-)--Atacameñoileti 18:45, 12 Mart 2007 (UTC)

Haklısın Baylan, buzul bu... fazla ısıtmaya gelmez :) Fakat az önce Mach'e de dediğim gibi özel sebeplerden dolayı eski hızım pek yok. Ama en kısa zamanda ilgileneceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia 18:58, 12 Mart 2007 (UTC)
Azımsanmayacak kadar fazla kırmızı link var hala maddede Baylan. SM olmaya hazır değil bence henüz :( --Metal Militia 19:23, 12 Mart 2007 (UTC)

Hocam bugünlerde ilgilenemeyecekseniz Köy çeşmesinde yeinize geçici olarak olarak ilgilenecek birisini göstermeniz nasıl olur?Bu haftaki proje ile birazcık olsun çalışma olacaksada her geçen gün etkinliğini yitirdiğini düşünüyorum seçkin madde adaylığının.--Machiavelli' msj 18:52, 12 Mart 2007 (UTC)

Bir çözüm bulacağım Mach, teşekkürler. --Metal Militia 19:18, 12 Mart 2007 (UTC)
Sağlık olsun. Ne yapalım bizde bu yaz bizim buzluktakilerle idare ederiz:-)--Atacameñoileti 19:28, 12 Mart 2007 (UTC)

Şablon:VikiProje Türk tarihi Hoş Geldin --Absarileti 06:48, 13 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 10:25, 13 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia[kaynağı değiştir]

Haklısın

  • 1)John Frederick Daniell maddesi ile Alessandro Volta maddesinin alt kısımları birbirinin aynısı, neden dersen? Birinin bulduğunu diğeri geliştirmiş, tarihçe ortak. Yinede düzenleme yapılabilir.
  • 2) Daniell maddesini yönlendirdiğim sayfa Daniell'in tek karşılığı olmayabilir fakat ben "Anlam ayrım sayfası" hiç yapmadım bu konuda sıfır tecrübem var.
  • 3) Ufak bir rutuş yaptım.

Sevgiyle ve sağlıkla kal.Erkan Özyürekli Kullanıcı:Ozyurekli

Selam arkadaşım. Şu ara çok fazla saldırı oluyo. Değişik IP numaralarından anonim kullanıcılar sayfaların düzenini bozuyo. Son yarım saattir maddeleri eski sürümlerine almakla uğraşıyorum ancak. Ne yapabiliriz??--Maderibeyza 17:23, 13 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Maderibeyza, vandalizm Vikipedi'nin her zamanki problemi maalesef. Günün değişik saatlerinde yoğunlaşabiliyor bu saldırılar. Sakin olup tek tek yaptıkları vandalizmleri geri almaktan başka çare yok. İşin rahatlatıcı tarafı o ki, bazen yöneticiler küfürlü vandalizm yapan IP leri görüp engelliyorlar. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia 17:31, 13 Mart 2007 (UTC)

Ulaş Bardakçı[kaynağı değiştir]

Hocam selam Ulaş Bardakçı sayfasını düzenlemeye çalışıyorum. Genel olarak Sol insanlar olaylarla ilgili tüm sayfalar feci durumda. Neyse İşaret ettiğin telif hakkı ihlalini ben de farkettim ancak resmi bir belgeden alıntı olduğunu düşündüğüm için bir şey yapmadım. Kaldırılabilir de ancak olayla ilgili bir bilgi verdiği için yararlı buldum. Telif hakkı ile derin bilgim yok, bilmek de istemiyorum zaten. Emin misin bu belge parçasının telif ihlali olduğundan. Eminsen direk çıkarıcam. --Devrimdpt 10:15, 14 Mart 2007 (UTC)

Selam Devrimdpt, evet eminim. Şu sayfaya kendin de bakabilirsin. Sayfaları elden geçirmen çok hoş olur, fecaatin ben de farkındayım zira. Telif ihlalleri Viki'nin en büyük problemi. Birebir kopyala-yapıştır larla uğraşmaktan kimse doğru dürüst çalışamıyor. Sana zahmet olmazsa (ve ilgileniyorsan şayet) bahsettiğin sayfalarda böyle olası telif durumlarını gördüğünde düzeltebilirsen (kendi cümlelerinle yeni baştan yazabilirsen) süper olur. Sana ayıp olmasın diye çıkarmadım ben. IP olsaydı bunu ekleyen direkt silerdim :) Sevgiler. --Metal Militia 10:22, 14 Mart 2007 (UTC)
Bu yanıt bir telif hakkı ihlali var mı demek oluyor. Resmi belge heryerde aynıdır, wiki kaynağa mı aktarsak acaba? Bu arada metni ben eklemedim, vardı zaten. Bu imzasız yazı Devrimdpt (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Evet aynen öyle. Birebir telif ihlali. Adresini verdiğim siteden. Vikikaynak'a aktarılabilir belki, ama oranın formalitelerini bilmiyorum. İstersen bir yöneticiye sorabilirsin şu an online olan. Sevgiler. --Metal Militia 10:33, 14 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Baylan, SRA olarak önerdiğiniz Mavi alakarga resmi "Seçkin Resim" seçilmiştir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia 21:14, 15 Mart 2007 (UTC)

Farkettim hocam, resmi çekene de, seçene de teşekkürler--Atacameñoileti 21:15, 15 Mart 2007 (UTC)
Vallaha fark ettim. Biz bir yıldır buradayız. iyi kötü yazıyoruz bir şeyler. yine de 10000 bulamadık:-)--Atacameñoileti 23:14, 15 Mart 2007 (UTC)

Selam Metal, çok sağol sorduğun için. İşler inanılmaz arttı. Birkaç defa şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. Raporlar vb. bunalttı beni. Nisan'da rahatlamayı umut etmekteyim. Ben de arkadaşları ve vikipediyi çok özledim. Sevgiler. --Zeynepmsj 10:58, 16 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Metal Militia :) --Math34 11:43, 17 Mart 2007 (UTC)

  • Teşekkürler dostum. Aslında hep buralardayım da bir kaç aydır fazla katkıda bulunma olanağım olmadı. Elimden geldiği kadarı ile devam ediyorum. Selam ve sevgiler.----M. Kemal Selanikli 19:24, 17 Mart 2007 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Hocam Porsche 911 maddesini seçkin yapmak istiyorum, boş vaktinizde bir göz atıp neler yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim. Khutuck msj 19:19, 17 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Khutuck, şu sayfadaki kriterlere uyması gerek öncelikle. Hiç kırmızı link içermemeli, resimler düzenli, göze hoş gelecek şekilde ve maddeyi tamamlar nitelikte olmalı, vs vs. Aslında şöyle hızlıca bir baktım da fena görünmedi gözüme. Dili, imlası, vs ben bakarım vakit bulunca. Sen kırmızıları mavilt :) Sevgiler. --Metal Militia 19:28, 17 Mart 2007 (UTC)
Teşekkür ederim, birkaç sattir kırmızıları düzeltiyordum ben de, 15 gitti 10 falan kaldı :) Khutuck msj 19:37, 17 Mart 2007 (UTC)

Desteğine çok sevindim Metal Militia. Tek başına çok zor bir iş. Türk Tarihi Projesi'ne bir bağlantı vermek fena olmaz sanırım. Deniz harekatının yıldönümü günü başlatmayı daha uygun bulmuştum. Kara harekatının başladığı 25 Nisan'da umarım projeyi tamamlarız. Aslında Hazırlık ateşi ve yoklama taarruzu hazırda bekliyor ama, biraz seferberlikte kalalım :) --Makedon 11:40, 18 Mart 2007 (UTC)

Vartan Paşa[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiyazar, II. Bayezid maddesine emek verdiğini gördüğüm için sana yazıyorum. Madde içindeki Türkçe ifadelerden henüz tam anlamıyla tatmin olamıyorum; -yor, -dı, -yordu, -mıştı, -mış, -tı, vs şeklinde çok karmaşık ve bütünlük arzetmeyen bir anlatım tarzı var ve bu da beni maddeyi SM yapma konusunda tereddüt ettiriyor. Viki'nin politikası, tüm fiil çekimlerinin geçmiş zaman olması yönünde, ki normali de bu tabii. Eğer müsaitsen, bu dediğim konuda maddeye şöyle esaslı bir şekilde eğilebilir misin? Aynı notu, Absar, Nerval ve Tarih'e de atacağım. Umarım onlar da ilgilenirler. Sevgiler. --Metal Militia ileti 13:33, 23 Mart 2007 (UTC)

Sana bütünüyle katılıyorum. Tarih maddelerinin çoğunlukla dili geçmiş zamanda yazılması gerek. Çünkü dili geçmiş zaman kullanmakla anlatılanların doğrulanabilir olduğu beyanı ima edilir. Diğer geçmiş zaman kipleri (özellikle mişli geçmiş zaman) öne sürülen olayların doğruluğu konusunda kuşkuların mevcut olduğu, güvenilir olmayan kaynaklara dayandığı izlenimini verir. Vikipedi'de o tür antlatımlardan kaçınmamız gerek.
II. Bayezid maddesi malzeme bolluğu ve detay açısından çok beğenilecek bir hale geldi ama şekil ve antlatım bakımından ben de yetersiz buluyorum. Gereksiz detaylar var. Bu detaylar alt maddelere aktarılmalı. Çok fazla alıntılar var. Bu alıntılar Vikisöz'e aktarılmalı. Alıntıların kaynağı yok. Alıntı yapıldığında kaynak verilmemesi kabul edilemez çünkü alıntı harfi harfine doğrulanabilir olmalı. Maddeye katkı yapan arkadaşlar çok çalıştılar ve kendilerini çok takdir ediyorum ve heveslerini kırmak hiç istemiyorum. Bu gidişle Osmanlı padişahlarının özgeçmişlerini çok güzel zenginleştirme şansı vaadediyorlar. Ama bazı biçim kurallarına dikkat etmeleri daha güzel olur. Selamlar. ---Vikiyazar 14:02, 23 Mart 2007 (UTC)
Merhaba Metal Militia
Maddeye yapılan eklemelerde az bir bölüm kaldı. Onları tamamlılayım zaten maddeyi baştan aşağıya kontrol edeceğim. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 15:28, 23 Mart 2007 (UTC)
  • Merhaba Metal Militia

II: Bayezid maddesi ile ilgili çalışmalar bittiği zaman gözden geçirme daha iyi olacak çünkü şu anda çalışma devam ediyor. Eklemeler bitince vaktimin müsaitliği ölçüsünde yardımcı olmaya çalışırım. Şu aralar oldukça meşgulüm, maddeye her zaman bakamıyorum. Çalışmalar bittiğinde haber verirseniz gözden geçiririm. Vikiyazarında bu maddenin bazı kısımlarının alt maddelere aktarılması fikri var o mesele nasıl halledilecek bilemiyorum. Şu sıralar çok yoğun meşguliyetlerimin olması sebebiyle bu madde üzerinde uzun zaman alacak bir çalışma yapmam imkansız. Fakat, elimden geldiği kadarı ile yardım yapmaya çalışırım.

--Tarih 22:33, 23 Mart 2007 (UTC)

  • Absar madde ile ilgili çalışmalarının bittiğini ifade etmiş. Seçkin Madde olabilmesi için acil bir zaman kısıtlaması yoksa parça parça maddeyi gözden geçirip gerekirse bazı ilaveler ve düzeltmeler yapabilirim.

--Tarih 07:27, 24 Mart 2007 (UTC)

  • II. Bayezid maddesi genişletilirken farklı kaynaklardan faydalanılmış. Bu sebeple ifadelerde sizin de bahsetmiş olduğunuz anlatım tarzı farklılıkları var. Yine aynı sebepten dolayı bazı yerlerde bilgi tekrarları var. Bir bölüm başlığı altında olması gereken bilgiler geğişik yerlerde kısa veya uzun olarak değişik cümlelerle tekrar ifade edilmiş. Bu durumları ve bazı hataları düzeltmek, metni bir sistematiğe oturtmak biraz uzun sürebilir haberiniz olsun

--Tarih 21:07, 25 Mart 2007 (UTC)

guy'daki kinaye[kaynağı değiştir]

Guy Fawkes Gecesi maddesindeki "Guy için bir kuruş?" cümlesine eklediğim dipnot görüntülenemiyor, sanırım wiki dilinde bir hata yaptım. bir de siz bakar mısınız?
teşekkürler, iyi çalışmalar...
--Domamesaj 19:03, 23 Mart 2007 (UTC)

Şimdi oldu sanırım :) İyi çalışmalar, sevgiler. --Metal Militia ileti 19:09, 23 Mart 2007 (UTC)
evet, çok teşekkürler :) --Domamesaj 19:15, 23 Mart 2007 (UTC)

Türk Tarihi[kaynağı değiştir]

Türk Tarihi maddesinin seçkin madde olabilmesi için temelleri attım.Yardım lütfen!(Bu tüm türk tarihi projesi üyelerine yollanmıştır.)--Simon Bolivar 17:17, 25 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia, Çanakkale Savaşları Projesi içinde girilen üç muharebenin, şablonunda, taraflar bölümüne Fransız bayrağı eklemek gerekiyor. Bi Fransız bayrağı bulamadım beya. Sen bir el atarsan sevınirim kardeş. Herhangi birine bi Fransız bayrağı ayarlasan yeter, ben diğerlerini hallederim. --Makedon 13:54, 26 Mart 2007 (UTC)

Tüh. Ben nasıl fark etmemişim de oradan aşırmamışım. Eline sağlık, çok teşekkür. --Makedon 14:26, 26 Mart 2007 (UTC)
Hocam sakin ol.Uyarını görünce ben irkildim burada. --Machiavelli' msj 19:25, 27 Mart 2007 (UTC)

Sevgili Makedon, "gün" maddelerinde uzun zaman önce alınan bir kararla, "Dünyada" ile "Türkiye'de olan bitenleri" birleştirdik. Hatta Vito, Loseryan, ben, ve birkaç kişi daha epey bir çalıştık bu konuda. Gerekçe de, Vikipedi'nin Türkiye vikisi değil, sadece Türkçe viki olduğu idi. Şimdi birkaç gün maddesinde bunun tam tersini yaptığını farkettim de, aman dedim :) İstersen tartışılır tabii gene ama fazla ilerlemeden dur istersen :) Selam ve sevgiler. --Metal Militia ileti 12:41, 28 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia. İlk başta dikkatimi çekmedi. Ama ard arda birkaç günde aynı durumu görünce, "Birileri bunları neden düzenlemedi ki bugüne kadar, yanlış mı yapıyorum" diye endişelendim ve daha ileri gitmediydim. Nasılsa, yanlış bişi yapıyorsam arkadaşlardan biri çıkıp uyarır. Nitekim senden bu konuda mesaj aldım. Sen hiç karışma, akşam bozduklarımı düzeltirim. Uyardığın için çok sağol. --Makedon 13:02, 28 Mart 2007 (UTC)

sağ olun.siz uzun yaşayın emi.--Canım Dedem 08:38, 29 Mart 2007 (UTC)

yarım elma...[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim hocam. Şimdi de tez danışmanı enseye tokadı indirmeden bu kızan biraz yayın yapsa iyi olur. Bana müsaade, arada bota göz kulak olmak için uğrarım, kalın sağlıcakla. - Erhan 18:26, 29 Mart 2007 (UTC)

Laurence Olivier maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia, Bu sayfada sadece ben calisiyorum anlasilan, bu nedenle umarim karari aceleye getirmezsin. Baglantilarin hepsini acmaya niyetliyim cunku, taslak olarak da olsa... Tesekkurler BrechtProscenium 02:03, 30 Mart 2007 (UTC)

Merhabalar Brecht, Laurence Olivier maddesinde bir miktar süre uzatımına gittim. Rahat rahat çalışabilirsin. Ancak destek oylarının sayısı biraz az görünüyor gözüme :( Sevgiler. --Metal Militia ileti 11:45, 30 Mart 2007 (UTC)
Farkindayim. Maalesef genelde kullanicilarin ilgi alanlarina gore ayricaliklilik durumu soz konusu. Dunyanin bilinen en unlu Shakespeare oyuncularindan biri olmasi cok yeterli gorunmuyor. Buna bir de secici maddelerle ilgilenenlerin sayisinin azligi eklenince normaldir. Neyse onemli degil. Ben elimden geleni yaparim.

Referanslarda tarih[kaynağı değiştir]

Merhaba Hocam,

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Y%C4%B1ld%C4%B1z&diff=1349320&oldid=1346445

Yıldız maddesinde referans verilirken tarihler gördüğün gibi ayları sayı şeklinde olacak şekilde girilmiş. Bu nedenle kırmızı link olarak görüyor. Düzeltmeye çalıştım ve bir iki deneme yaptım ama istediğim gibi değiştiremedim. ("Geçmiş"e bir bakıp farklı şekillerde nasıl görünüyor görebilirsin.) Bu durum için bir bildiğin var mı? Tarihler refeerans şablonundaki o bölüme nasıl yazılmalı? --Math34 07:28, 30 Mart 2007 (UTC)

Hemen bakıyorum sevgili Math34. --Metal Militia ileti 07:37, 30 Mart 2007 (UTC)
Merhaba Math34, bir diğer VP:SMA maddemiz Safranbolu'ya baktım az önce, Sevgili Uğur nasıl yapmıştı onları diye. Gördüğün gibi o da öylece bırakmış. USA formatında yani: yıl-ay-gün. Ve linksiz. Link verilmezse kırmızı da görünmez hem ;) Uğraşma yani bence, Türkçe formata dönüştürüp günlere, yıllara link vericem diye. Sevgiler. --Metal Militia ileti 07:51, 30 Mart 2007 (UTC)
Haklısın. Ben Che gibi bir iki maddeye bakmıştım ama onlarda da url şablonu kullanılmadan referans verilmiş. En iyisi Safranbolu'daki gibi değişiklik yapmak. Teşekkrler --Math34 07:55, 30 Mart 2007 (UTC)

Matematiksel denklemler[kaynağı değiştir]

Hocam bi sorunum var matematiksel denklem giremiyorum. Bana kaynak olabilecek bir bağlantı yollarmısın. İntegral sayfasındakileri uygulamaya çalıştım olmadı. Sanırım kodların olduğu bir sayfamız vardı. bulamıyorum onu. sen biliyorsan bana yollarmısın teşekkürler ve kolay gelsin.--ddenkel 08:18, 30 Mart 2007 (UTC)

Selam Ddenkel, maalesef, öyle bir sayfanın varlığından ben de haberdar değilim. Bildiğim kadarıyla LaTeX formatında ve <math>...</math> şablonları kullanılarak yapılıyor. Bir arayayım bakayım senin için. Bulursam haber veririm :) Sevgiler. --Metal Militia ileti 08:38, 30 Mart 2007 (UTC)
buldum çok sağol ama halledemiyorum:S onunla uğraşıyorum inşallah olucak:) sağolasın kolay gelsin..----Ddenkelmesaj 08:42, 30 Mart 2007 (UTC)

VikiHayat Ocak-Şubat-Mart 2007

VikiHayat Ocak-Şubat-Mart 2007 sayısı





VikiHayat




Üç Aylık VikiGazete



Yıl 2, Sayı 2 Ocak-Şubat-Mart 2007 Vikipedi:VikiHayat

VikiHayat'ın ikinci sayısı herkese merhaba.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. İlk sayısında 2006 yılı bazında çıkan VikiHayat bu sayısında 2007'nin ilk üç ayı yani Ocak-Şubat-Mart ayları ile karşınızda. Gazete aboneliği için isminizi bu bölümüne yazdırmanız yeterli. Ayrıca tüm tenkit, görüş ve övgülerinizi Vikipedi tartışma:VikiHayat sayfasında belirtebilirsiniz. Bu arada Nevruz Bayramı'nızı ve Mevlid Kandili'nizi kutlar hayırlara vesile olasını temenni ederiz. Gelecek sayıda görüşmek üzere.


VikiHaberler

Vikipedi
Portallar


VikiProjeler


Diğer

  • 12 Ocak - Seçkin içerik Vito Genovese tarafından hazırlandı.
  • 22 Ocak - Seçkin maddeler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Seçkin resimler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Seçkin listeler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Vikipedi, Altın Örümcek 2006 "En İyi İçerik" ödülünün sahibi oldu.
  • 4 Şubat - Vikipedi 45,000 maddeye ulaştı. (45,000. madde Celal Atik)
  • 9 Mart - Vikipedi 50,000 maddeye ulaştı. (50,000. madde Bonifacius)
  • 14 Mart - Vikipedi tüm Vikipediler arasında 24.lüğe yükseldi.
  • 19 Mart - Vikipedi 55,000 maddeye ulaştı ve vikipediler arasında ilk 20 arasına girdi.
  • 31 Mart - Vikipedi 60,000 maddeye ulaştı. (60,000. madde Karanfil Devrimi)


Seçkin İçerik


Haftanın İşbirliği


Kardeş Projeler



Başvurular

Yöneticilik

Kendilerini yeni görevleri sebebiyle kutlar, tebrik ederiz. Bozuk yönlendirmelerde kaybolmamaları, inatçı trollerle cesurca savaşmaları, sakar vandalların geride bıraktıklarını usanmadan toplamaları ve ne olursa olsun soğuk kanlılığını koruyup güler yüzle yardım isteyenlerin yardımına koşmaları dileklerimizle!

Maalesef gerekli olan yüzde sağlanamadı. Fakat müthiş katkılarına kullanıcı olarak da devam etmeleri dileklerimizle!
Absar tarafından hazırlanmıştır.

Sizden wikipediadaki bir maddeyi çevirmenizi rica edebilirmiyim?--Graywolf 18:13, 30 Mart 2007 (UTC)

[birincisi] ve [buda diğeri] kolay gelsin kaliteli maddeler olduğu için bizim vikipedide olması iyi olur--Graywolf 13:59, 31 Mart 2007 (UTC)

Haklısın, çok güzel olurdu, fakat bu aralar aşırı iş yoğunluğu nedeniyle fazla ilgilenemiyorum tercümelerle. Sevgiler. --Metal Militia ileti 18:10, 31 Mart 2007 (UTC)

neyse kardeş sen ne zaman boş olursan acelisi yok.--Graywolf 20:41, 31 Mart 2007 (UTC)