İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Keşanlı Osman Coşkun

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  Osman Coşkun Edirne'nin Keşan ilçesi 25.02.1986 doğumludur ve hâla Keşan'da ikamet etmektedir. Şiir yazmaya 2003 yılının aralık ayında başlamıştır. 2004 yılının 10 Ekim günü " Sen Olsaydın " isimli ilk şiir kitabı yayınlanmıştır. 2005 yılından bu yana çeşitli radyolarda programlar sunmuş ve 17 Ocak 2007 'de kuruculuğunu kendisinin üstlendiği bir internet radyosunda programlar yapmaya başlamıştır. www.radyodevran.com adresi üzerinden yayın yapmakta olan " Radyo Devran " Keşan'ın ilk ve Tek Trakya'nın ilk internet Radyosu olma özelliğini hâla korumaktadır. Osman Coşkun ile İsimsiz Duygular perşembe, cuma, cumartesi akşamları 21:00 - 00:00 arasında dinleyicileriyle buluşmakta program aynı zaman da Keşan FM ile de ortak yayından yayınlanmaktadır. 
  Şiirleri incelendiğinde kendi özgün tarzı dikkat çeken ilk özelliktir. Serbest şiir üzerine çalışmaları bulunan Coşkun, şiirin kalıpları olamayacağını vurgulayarak " Şiir Özgürlüktür, özgürlüklerin kalıpları olmaz " deyişiyle de tavrını açık ve net bir şekilde dile getirmektedir. 
  Şiirlerinde genel olarak Aşk, ayrılık, hasret, özlem temalarını işlemekte lakin şiirleri iyi analiz edildiğinde en ağır aşk şiirlerinde dahi toplumsal duyarlılıktan izler taşıyan imgelemelere rastlanılmaktadır. Ağır aşk şiirleri yazdığı yönünde yapılan eleştirilere; " ben toplumsal şiir yazıyorum, toplumsallıktan ne anladığınızdır önemli olan, bugün aşk kadar toplumsal bir olguyla daha karşılaşmadım, 7 'den 77 'ye herkesin içini kıpır kıpır eden tek şey vardır oda AŞK'tır. Aşkın siyahı, kırmızısı, her hangi bir kalıbı yoktur, aşk her bünyede aşktır ve toplumsallığın özüdür. Bugün yaşanan yozluktan kurtulabilmenin iki yolu vardır; birincisi, insanların aşkı iliklerine kadar teneffüs edebilmesi, ikincisi ise, şiire olan sevginin ve bağlılığın hat safhalara ulaşabilmesidir" demiştir. 
  Şiirsiz bir dünya düşünülemez ve bugün en büyük diye adlandırılan siyasi liderlere bakıldığında mutlaka şiir yazdığı yada sanata ve sanatçıya çok fazla önem verdiğini görüyoruz.