İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Katpatuka/Arşiv/2006-IIII

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak kitaplar[kaynağı değiştir]

Ellerine sağlık, Vikipedi:Kaynak kitaplar çok güzel olmuş--~Tarkovsky~ 21:01, 4 Ekim 2006 (UTC)

Ufak bir ricam daha olabilirse :). Şöyle bir sorun var: Son eklediğiniz arama site (Kütüphaneler ve yayınlar genel müdürlüğü) ISBN'sını "-" li formatta kabul ediyor, aksi taktirde arama sonuçları doğru olmuyor. Diğer üniversite kütüphaneleri de tam tersi. Acaba sadece Kütüphaneler ve yayınlar genel müdürlüğü arama sayfası (satırı) için MAGICNUMBER yordamı ISBN numarasını yazıldığı gibi alması sağlanabilir mi? (Yapabilirseniz, bu formatta yazılması ile ilgili arama sayfasına bir not da düşer işi tamam erdirirdiniz(k) diyordum) --~Tarkovsky~ 21:17, 4 Ekim 2006 (UTC)
Ellerine sağlık Katpatuka, ben gelmeden halletmişsin:) --Ugur Basakmesaj 21:59, 4 Ekim 2006 (UTC)
Tekrar teşekkürler ve ellerine sağlık ; Vikipedi:Kaynak_kitaplar'daki notu değiştirdim bilmiyorum anlaşılabilir oldu mu? --~Tarkovsky~ 20:40, 5 Ekim 2006 (UTC)

Arizona servisi[kaynağı değiştir]

Çektiğin fotoğraflar Kuzey Amerika'ya özgü olan bir servi türüdür. Türkçe adı Arizona servisi (Cupressus arizonica) dir. Karduelismsj 09:12, 10 Ekim 2006 (UTC)

Library of Congress[kaynağı değiştir]

Merhaba Roman,

LOC telif uyarısında sitesindeki içeriğin telif haklarının kendisine ait olmadığını, kullanmak isteyenlerin telif sahipleriyle bağlantıya geçmesi gerektiğini ve resmin sayfalarında telif sahibiyle ilgili bilgilerin mümkün olduğunca bulundurulduğunu yazmış.

Bu durumda resimleri tek tek incelemek gerekiyor. Cemal Paşa'nın resmin sayfasında resmin 1910-1922 tarihleri arasında çekildiği yazıyor. Bu durumda resmi çekenin 1936'dan önce ölmesi durumunda (resmi çeken kişi bilinmiyor nasılsa) resmin kamu malı olarak kabul eden {{KM-eski-70}} etiketiyle (TC kanunlarını baz alıyor) ya da 1923'ten önce yayınlanan eserleri kamu malı olarak kabul eden {{PD-US}} etiketiyle kullanabilirsin bu resmi. Resim burada üretildiği için TC kanun etiketi daha mantıklı olacaktır bence.

Emma Goldman'ın resmi de {{PD-US}} etiketiyle etiketlenebilir, zira 1917 tarihinde çekilmiş.

Yani dediğim gibi resmin bilgilerine bakmak yeterli olayı çözmek için.

Sevgiler

Vito Genovese 18:32, 12 Ekim 2006 (UTC)


Read your message under Zacatecas: discussion. Thanks for the link to the photograph. Just double checking, (PD) means Public Domain correct? Greetings. 69.1.145.69 11:49, 13 Ekim 2006 (UTC)
Thank you.
Vikipedi:Oylama/Canlı taksonlarına yönelik kategori adlandırmalarına ilişkin oylama yapılmaktadır İlginize ! Karduelismsj 23:51, 19 Ekim 2006 (UTC)

Teşekürler. :) --Cat out 23:54, 25 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok sağol Katpatuka :-) --Pinar 07:10, 28 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Sağolasın Roman!

Grün ist meine Farbe, Violett ist meine Liebe, Lila ist der Weg, den ich folge.

Gruss

Vito Genovese 12:03, 28 Ekim 2006 (UTC)

Selam Katpatuka, Berlin Heist dedikleri 1995'te yapilan buyuk bir soygunu gireyim dedim ama internette hic bir bilgi bulamadim. Belki Almaca sen daha fazla kaynaga ulasabilirsin diye danisayim dedim. Bir bakip, el atarsan maddeye sevinirim. Wikipedilerde bu konudaki tek sayfa olma ihtimali olan bir madde :). Aufwiederzehen, Citrat 19:26, 29 Ekim 2006 (UTC)

Ugrastiracaksin beni :), gene de sagol. Yavas yavas ceviririm. Ben hic duymamistim bunu haberlerde, nasil kacmis ki gozden. Citrat 22:26, 29 Ekim 2006 (UTC)

RTÜK sembolleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Roman,

Bu sembolleri kendim çizdim diye etiketlemişsin ama semboller sonuç olarak lisanslı semboller ve bu durumda kamu mülkiyeti haline gelememiş oluyor. Adil kullanıma sokalım onları istersen?

Sevgiler

Vito Genovese 14:27, 5 Kasım 2006 (UTC)

Kazakistan haritaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Katpatuka! Dediğin gibi bu iki harita arasında farklılıklar var. Ama hangisinin doğru olduğunu ben de bilmiyorum. Ama şimdilik Image:Kazakhstan provinces numbered english.png'i kullanmak bana daha mantıklı geliyor, çünkü diğerinin üzerindeki yazılar Kiril alfabesiyle yazılmış. Kolay gelsin. --CenkX 08:57, 8 Kasım 2006 (UTC)

Ben pek bu proglamlama işlerinden anlamıyorum. Nette şöyle bir baktım ama işe yarar bir şey bulamadım. İstersen sen de şuna bir bak: [1]. O işe uzun süre önce başlamıştım, ama yarım kaldı. Sen istediğin gibi değiştir. Şu sıralar daha çok uzakdoğu makaleleriyle uğraşıyorum. İlgilenirsen yardımlaşabiliriz. --CenkX 11:49, 8 Kasım 2006 (UTC)

Evet okuyabiliyorum :) senin de Türkçen çok iyi. Yabancı olduğunu anlayınca şaşırdım... Vay be! --CenkX 16:30, 8 Kasım 2006 (UTC)

Kar geliyor, kar..[kaynağı değiştir]

Nerdeyse kar yağacak yollar kapanacak.. Bağın tadı kaçmaya başladı haberin olsun.. Mesela bu hafta sonu (Veya hafta içi benim için farketmez) yengeyi, Natali'yi al gel.. Gündüz bağda, soğuk dersen gecede şehirdeki evimizde kalırsınız. Ev müsait. Bildiğin gibi Nihan da Ankara'da. Biz de "bir edi-bir büdü"yüz. Siz gelince "iki edi-iki büdü + Natali," oluruz. Bağdaki sobada kestane patlatırız.. (Vito duymasın, senden evvel gelir, kestaneleri çuvalıyla götürür) Bekleniyorsunuz mein freund.. Viele grüsse..--Hasan Sami 20:25, 12 Kasım 2006 (UTC)

bir edi-bir büdü[kaynağı değiştir]

Yahoo'ya yeni baktım. Hemen telefon ediyorum. Tamamdır. Bekliyorum.--Hasan Sami 18:47, 16 Kasım 2006 (UTC)


  • O telefon numarasına ulaşamıyorum. Telefonlaşmak için vakit çok. C.tesi dediğiniz saatte terminaldeyim. Selam.--Hasan Sami 19:00, 16 Kasım 2006 (UTC)



  • Resimleri merakla bekliyoruz. Bilhassa salıncaktakileri.. Selam.--Hasan Sami 18:09, 19 Kasım 2006 (UTC)
Aldık. Hepsi de çok güzel.(Hele Nathalie'nin ki.) Teşekkürler.--Hasan Sami 07:11, 20 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:57, 25 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar Katpatuka! Köy çeşmesini yan sekmede bulamayınca uzun aramalar sonrası MedyaViki:Sidebar'da yaptığın değişikliği buldum, geri aldım ve köy çeşmesi geri geldi. :) Merak ediyorum, bilerek mi kaybettin köy çeşmesini, yoksa yanlışlık mı oldu? Kanımca çok önemli bir link ve orada durmasından yanayım.

Sana sormadan geri aldığım için umarım ayıp etmiş olmam. Haber verip sormak istedim. Kolay gelsin. -Tembelejderha 23:13, 26 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Katpatuka, senin haritalardan özenip Resim:Karabük (tr).svg dosyasını yaptım. Senin yaptıkların yaklaşı 32 KB iken benim yaptığım 100 KB'dan daha fazla oldu. Yaparken bir hata mı yapmışım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:47, 28 Kasım 2006 (UTC)

Küçükledim resmini (17 kb)... "Trace Bitmap" kullanmışsın sanarım ve fazla path nodes oluşturuldu (inkscape'deki "Edit path nodes" back, F2 tuşu) - sadece "Path >> Simplify" kullanmak lazımdı... svg ile uğraşmak hoş olur, değil mi !? Bazen biraz fazla zaman tutabilir... ;-) --katpatuka 18:10, 28 Kasım 2006 (UTC)
Katpatuka çok teşekkür ederim. Inkscape ile yaptığım ilk resimdi:) Sadeleştirme işlemi gerçekten çok faydalı. Bu arada Resim:İçanadoluBölgesi.png ve Resim:Iç anadolu bölgesi.svg resimlerine bir göz atarsan svg olanda Kırşehir'in unutulduğunu göreceksin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:27, 28 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Katpatuka,
Ayşe yengenin, Nathalie'nin ve senin yeni yılınızı kutluyorum.. Avanos'ta nice mutlu yıllar geçirmeniz dileklerimle..--Hasan Sami 22:06, 29 Aralık 2006 (UTC)