İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Jimqode

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Turk ansiklopedici tarafından 2 yıl önce Vikiproje Özgür Yazılım'a davetlisiniz! başlığına

Hoş geldin Jimqode![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

kibelemesaj 13:14, 14 Aralık 2006 (UTC)

Cvp: Bir makaleyi stub olarak işaretlemek[kaynağı değiştir]

Bir makaleyi nasıl stub olarak işaretlerim? Jimqode 12:30, 14 Aralık 2006 (UTC)Jimqode

Burada stub "taslak" diye geçiyor, {{taslak}} yazarak şablon koyabilirsin. Ayrıntılı taslak şablonları ise burada. -Tembelejderha 13:45, 14 Aralık 2006 (UTC)

Selam Jimqode, Vikipedi'de yabancı dillerde açılan maddelerin çevrilmeden ya da çok az çevrilerek kalıyor ve böylece birikiyor, bu da olağan madde gelişim seyrinin bozulmasına sebep oluyor. Bu yüzden VP:HS madde 2'ye dayanarak bu maddeler silinebiliyor. Ben maddeyi kullanıcı alan adına taşıdım, Lütfen tamamladığın zaman açar mısın?

Anlayışla karşılayacağını umuyor, iyi çalışmalar diliyorum. -Tembelejderha 13:56, 16 Aralık 2006 (UTC)

Böyle yürüyorsa neden olmasın. Yanlız bir şey sormak istiyorum. Çeviri bittikten sonra nasıl geri taşıyacağım maddeyi? İçeriğini copy paste yaparak mı? --Jimqode 18:08, 16 Aralık 2006 (UTC)

Tabii, iş bitince Paul A.M. Dirac maddesini açıp içeriği kopyala. Sonra benim açtığım Kullanıcı:Jimqode/Paul A.M. Dirac maddesine "sil" koyarsan silerim. -Tembelejderha 18:28, 16 Aralık 2006 (UTC)


Merhaba Jimqode,

Biliyorum maddeye taşıdığını içeriği. Emeklerin kaybolmasın diye iki sayfanın geçmişini birleştirdim ve hepsinin şu anda maddede toplanmasını sağladım. Şu anda herşeyin istediğin gibi olmuş olması lazım.

Sevgiler

Vito Genovese 17:36, 17 Aralık 2006 (UTC)

Sağol, unutmuşum onu koymayı. Çeviri beynimi muşmulaya çevirdi.

Rica ederim, ne demek.. Katkılarını zevkle izliyorum. Kolay gelsin. Sevgiler. --Metal Militia 15:32, 17 Aralık 2006 (UTC)

Arkadaş Düzgün Bilgiler Verelim[kaynağı değiştir]

Burası keyfi uygulamalar yeri değildir.

Katkıda bulunduğun konulara bakarsan anlarsan Mesela Hidrosfer bir bakta neden olduğunu anla By Yunusberkan

Hadi öyle olsun bari

Mutlak sıfır[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bu konudaki bilgi yanlışlıkla Mutlak Sıfır altına girilmiş. Lütfen Mutlak sıfır maddesini silip Mutlak Sıfır'ın içeriğini oraya taşıyabilir misin? --Jimqode 18:45, 17 Aralık 2006 (UTC)

Hallettim. Kolay gelsin. -Tembelejderha 19:22, 17 Aralık 2006 (UTC)

Selamlar, teşekkür ederim öncelikle ve Viki'ye hoşgeldiniz diyeyim ben de. Birşeyler yapmaya çalışıyorum vakit buldukça. İlgilenirseniz, biyoloji alanında eksik olan bütün maddelerde yardımınızı beklerim/z. İyi çalışmalar :) The cat 20:11, 17 Aralık 2006 (UTC)

hoş geldinler[kaynağı değiştir]

hay allah o hoş geldinleri ben yaptım galiba. daha doğrusu sanırım script öyle basıyormuş. üzgünüm. Scripti nasıl düzeltebileceğim hakkında bi fikrin var mı? --Jimqode 20:57, 18 Aralık 2006 (UTC)

Hayır Jimqode, sen değil başkaları yapmış. Hoşgeldin şablonunu {{yk:Hoş geldin}} şeklinde kullanmak lazım, senin script doğru çalışıyor. Bir sorun yok yani :) Kolay gelsin. -Tembelejderha 21:05, 18 Aralık 2006 (UTC)
  • Pratik olarak nesli tükendi diye aralık ayının ortasında açıklama yaptılar, ingilizce vikiden çeviriyorum. --Mskyrider 10:00, 19 Aralık 2006 (UTC)

Siz isminimi değiştirmek istiyordunuz ben yanlış anladım. Bu şekilde kopyala yapıştır yaparsanız sayfanın geçmişi gider tamam ben düzelteceğim. --Karduelismsj 13:21, 19 Aralık 2006 (UTC)

Bir maddenin adını değiştirmek istiyorsanız üstteki adını değiştir sekmesine basıp vermek istediğiniz ismi yazmalısınız. Kolay gelsin. --Karduelismsj 13:26, 19 Aralık 2006 (UTC)

Önceden silmemize gerek yok. Eğer var olan bir maddenin isimini verekseniz değiştir sekmesini tıklayarak oradaki sil seçeneğini işaretlemeniz yeterli. --Karduelismsj 13:37, 19 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba! Kategori:Birimler kategorisinin altındaki tüm maddeleri Kategori:Ölçü birimleri kategorisine taşımalıyız. Bu iş için illa bot mu yazmalı? Bir önerin var mı? --Jimqode 14:43, 19 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba öncelikle hoşgeldin, umarım katkıların artarak devam eder. Bu işe gönül vermiş ve Vikipedi ile ilgilenen kullanıcılara gerçekten çok ihtiyaç var. Soruna gelince, bot yazarak bu işi yapmak, kolay yollardan birisi muhakkak.

  • Diğer yollar ise,
    • Tek tek uğraşarak yapmak (Bu zor)
    • Bir işbirliği projesi içinde diğer kullanıcılarla organize olarak yapmak
    • Mevcut botu olan kullanıcılardan birinden destek almak (Benim bildiğim Kullanıcı:Dbl2010 ve Kullanıcı:Ugur Basak'ın topluluktan onay almış botları var, bu işi yapabilirler mi bir sormak lazım).--renegademsj 14:55, 19 Aralık 2006 (UTC)
Bot ile taşımayı yaptım. Kategori:Birimler boş olarak Fizik kategorisine bağlanmış şekilde duruyor. Bilgine. Kolay gelsin. --Dbl2010 16:52, 19 Aralık 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Rica ederim, işine yaradıysa ne mutlu bana!

Sevgiler

Vito Genovese 05:09, 21 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Jimqode,

Resimler kaynak belirsizliği nedeniyle silindi. Resimleri eklerken diğer wikilerdeki resim sayfalarına link verirsen bu sorun ortadan kalkacaktır.

Sevgiler

Vito Genovese 09:46, 28 Aralık 2006 (UTC)


Aynen! Ellerine sağlık. İyi bayramlar, tatiller, sevgiler!

Vito Genovese 09:53, 28 Aralık 2006 (UTC)

Haftanın işbirliğine çağrı[kaynağı değiştir]

Sizin de seçilmesi yönünde oy kullandığınız "Temel bilim maddelerinin oluşturulması, düzeltilmesi, düzenlenmesi", bu haftanın işbirliği projesi seçildi. Katılımınızı bekliyoruz. denisutku *:!? 21:57, 1 Ocak 2007

Lütfen bu konuda görüş belirtiniz[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_maddeler/Fener_%C4%B0%C3%A7in_Opera

Mrb,

Yöneticiliğe aday oldum. Seçilirsem daha güzel bir Sünger Bob resmi yapacağım.

Oyunuzu bekliyorum.

kızılsungur® 00:29, 2 Eylül 2007 (UTC)

Silme scriptleri[kaynağı değiştir]

Burdaki kodları kopyalayıp şu sayfaya aktarın. Sayfayı oluşturduktan sonra, tarayıcınızın belleğini de temizlemeniz gerekmektedir: Mozilla / Firefox / Safari: Shift e basılıyken sayfayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak (Apple Mac için Cmd-Shift-R);, IE: Ctrl-F5, Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak.

Sayfaları değiştiriken solda ve üstte hızlı sil şablonlarıu çıkacaktır.--Hedda Gabler 13:33, 25 Aralık 2008 (UTC)

  • Rica ederim, kolay gelsin. --Hedda Gabler 13:39, 25 Aralık 2008 (UTC)

PyWikipedia kullanıyormuşsunuz. Değişikliklerinizin özetleri ingilizce, Türkçe'ye tercüme etmeniz güzel olur. Benim botta gerekli değişiklikleri yaptım, güzel çalışıyor. Bir de PyWikipedia Windows altında Türkçe karakterlerde sorun yaşıyor, bu sorunu çözebildiniz mi? Ben mecburen Pardus altında yapıyorum bazı değişiklikleri. Tercüme için yardım gerekirse bana mesaj atabilirsiniz, zaten php, sql ve assembly bilen birisinin 10 saniyesini alır. Khutuckmsj 17:26, 26 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba, PyWikipedia'yı ubuntu altında kullanıyorum. Türkçe karakter sorunu yaşamadım. Tam olarak nerede çıkıyordu bu sorun? İsimlerinde türkçe karakterler olan kategorileri sorunsuz taşıyabildim mesela. Özetlerin Türkçe olması iyi olur gerçekten de. Ben ilk kez dün indirip kullandım, o yüzden de vaktim olmadı. Aslında bir standart olması açısından sizin tercüme ettiğiniz dosyaları alırsam daha iyi olur gibi sizin için de sakıncası yoksa. --Jimqode 10:03, 27 Aralık 2008 (UTC)

Örneğin
replace.py -ref:"Çanakkale Savaşı" "Çanakkale Savaşı" "Çanakkale Savaşı"
kodunu yazdığımda hata veriyor, veya bu tarz hatalar yaratıyor. Pardus altında böyle bir sorun yok. Türkçeleştirdiğim kısımları yollamaya çalışacağım, ama benim tercümem de tam değil, ayrıca
(Bot yardimiyla anlam ayrim : eski Kadıköy - oldu bize Kadıköy, İstanbul)
formatında :). Khutuckmsj 16:44, 27 Aralık 2008 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 01:14, 28 Aralık 2008 (UTC)

  • Merhaba,
    Şu an için artık resimde eksiklik yok gibi gözüküyor. Ancak, daha önce fark etmediğim başka bir durum var. Biliyorsunuz, adil kullanım resimlerini mümkün olduğu ölçüde düşük çözünürlükte kullanmak esastır. Fakat svg formatındaki dosyalar teorik olarak çözünürlükten bağımsızdır ve herhangi bir bozulma olmadan istenen boyutlarda büyütülebilir. Bu yüzden, Vikipedi:Adil kullanım#SVG ve diğer vektörel formatlar bölümüne Adil kullanım altındaki logoların ve benzeri görsel içeriklerin SVG ya da diğer vektörel formatlara çevrilmesi ve SVG ya da diğer vektörel formatlarda Vikipedi'ye yüklenmesi genel olarak yasaktır. Bununla birlikte bazı logoların (örneğin çok basit geometrik şekillerden veya sade yazılardan oluşanların) çeşitli ülkelerin kanunlarınca farklı teliflere sahip olduklarını, bunların bir kısmının telif haklarının serbest olduğunu göz önünde bulundurarak bu tip logoların SVG formatına dönüştürülebilmesinin mümkün olabileceğini de unutmayınız. ifadesini eklemiştik. Sizin yüklediğiniz logonun burada bahsedilen istisnaya dahil olup olmadığı konusunda kararsız kaldım. Eğer bulunabiliryorsa, aynı logonun diğer resim formatlarındaki bir versiyonunu yüklemek, daha doğru olabilir. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:15, 28 Aralık 2008 (UTC)
Logonun png versiyonunda sorun yok. Ufak eklemeler yaptım sadece. Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:08, 28 Aralık 2008 (UTC)

Uyarı mesajları[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Yıkıcı hareketlerde bulunan kullanıcılara her türlü uyarıyı yapabilirsiniz, son uyarı için hizmetli olmaya gerek yok. Zaten o uyarıyı yaparak, kullanıcıyı bu eyleminin sonuçları hakkında bilgilendirmiş oluyorsunuz, ki bu durum hizmetlilerin ilgili vandalı fark ve takip etmelerini kolaylaştırır. Yani zarar değil, bilakis yararı var. Sizin gibi son değişiklikleri gözetleyip gerekli düzeltileri yapan, kullanıcıları uyaran deneyimli vikipedistlere (ne yazık ki) çok ihtiyacımız var. Bu konularla ilgilendiğiniz için teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 12:10, 29 Aralık 2008 (UTC)

minik hatırlatma[kaynağı değiştir]

Merhabalar, SD devriyeliğinde yararlı katkılarınızı görmek gerçekten hoş. Yalnız, şurada olduğu gibi bazen maddenin geçmişine bakmadan sil etiketi koymak, silme işlemini yapacak olan hizmetliler için yanıltıcı olabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 13:06, 29 Aralık 2008 (UTC)

  • Sahiden takviye SD kuvvetleri her zaman sevindiriyor, uğraşınız için teşekkürler. Bu arada şu değişikliğinizi yanlışlıkla olduğunu düşünerek geri aldım. Bot interwiki eklemiş, geri almak yanlış olacaktır. Kolay gelsin. --Yabancımsj 13:11, 29 Aralık 2008 (UTC)
  • Siz bilirsiniz, SD bazen baş döndürücü olabiliyor. Ancak buralarda sizin gibi devriyelere ihtiyaç olduğunu unutmayın lütfen. Kolay gelsin. --Yabancımsj 13:16, 29 Aralık 2008 (UTC)

Bilim Takımı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Bilim Takımı bir proje niteliği de taşımaktadır, bu birimde bilimin dahil olduğu tüm alanların uzmanları toplanarak katkılarını sürdürebilmektedirler, takım dahilinde bilimsel projeler yürütülebilinir, tebriğiniz için teşekkürler, sevgilerimle... e.c. 13:44, 29 Aralık 2008 (UTC)

Kullanma talebi istedğiniz bot gerekli desteği alarak onaylanmıştır, sevgilerimle... e.c. 16:22, 1 Ocak 2009 (UTC)

Selamlar Jimqode, {{SM}} olması için önerdiğin Kızılötesi maddesi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SM olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:26, 11 Şubat 2009 (UTC)

Sizi özledik Jimqode![kaynağı değiştir]

Jimqode, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:16, 24 Ağustos 2017 (UTC)
















Sizi özledik Jimqode![kaynağı değiştir]

Jimqode, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, SakhalinioBuyrun beniiiim? 04.45, 10 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla

Beyaz liste[kaynağı değiştir]

Merhabalar, lütfen bir hizmetliden sizi beyaz liste yapmasını rica eder misiniz? Teşekkürler. Cem 53 mesaj 09.46, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Beyaz liste haklarını mesajla isteyebilirsiniz. Khutuck, Vikiçizer ve Superyetkin aktif hizmetlilerimizden bazıları. Kolay gelsin. Cem 53 mesaj 10.01, 17 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Robot çeviri[kaynağı değiştir]

Merhabalar, açtığınız maddeler büyük ölçüde google translate ile çevrilmiş gibi duruyor. Sizden ricam maddeleri yazdıktan sonra yazdıklarınız en azından 1-2 kere okumanız ve anlaşılabilir hale getirmeniz. Maddedeki her detayı çevirmek zorunda değilsiniz. Önemli olan maddenin düzgün Türkçe ile yazılması ve doğru bilgiler içermesi. Size tavsiyem maddeleri daha kısa ama doğru çevirmeniz. İyi günler. Cem 53 mesaj 19.27, 18 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]


İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]


İyi vikiler[kaynağı değiştir]

Sevgili Jimqode, Vikipedi'ye katkılarınız için çok teşekkürler. Covid-19 önlemleri kapsamında pek çoğumuzun evinden çıkmadığı şu dönemi elimizden geldiğince Türkçe Vikipedi'ye katkı için kullanmak en güzel uğraş! Türkçe Vikipedi'nin her alanda uzman kişilerin bilgisine, emeğine çok ihtiyacı var ve katkılarınız çok değerli. Elinize sağlık.

Eğer Vikipedi'ye katkılarınız sırasında sorunuz, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir konu olursa deneyimli bir vikipediste veya Köy Çeşmesi'ne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca birine hızlıca ulaşabilmek için Wiki-dışı bir ortamı kullanmak isterseniz şu adresteki Telegram grubuna da katılabilirsiniz.

Size Türkçe Vikipedi' başta olmak üzere Türkçe özgür bilgi ve içeriğin gelişimi ve desteklenmesi için çalışan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) adlı oluşumu da tanıtmak isterim.

WMTR üyeleri üniversiteler, kütüphaneler ve müzelerle çalışarak Vikipedi'yi geliştirmeye, katkıları arttırmaya çalışmakta. Bir süre önce İstanbul'da Salı akşamları düzenli olarak vikipedistler arasında sosyal buluşmalar gerçekleştirilmeye başladı. Şimdi bu buluşmalar çevrimiçi olarak İstanbul ve İstanbul dışından dileyen tüm vikipedistlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Müsait olduğunuz bir zaman dilerseniz bu toplantılara da bekleriz. Tarafıma e-posta ile ulaşabilirseniz adresinize davet göndermek isteriz.

Kolay gelsin ve iyi viki'ler, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 23.00, 30 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla

İBP - Teslim Edilememiş Yıldızların Tespiti Çağrısı[kaynağı değiştir]

Merhaba Jimqode.

2020'nin son haftalarına gelmekte olduğumuz şu günlerde, geçmiş bazı haftalarda İBP katılımcılarının hakettikleri bazı yıldızların arşive ve yıldız koleksiyonuna eklenmemiş olduğunu şans eseri farkettim. Takdir edersiniz ki, unutulan yıldızları bulmak için geriye dönük 40+ haftanın tek kişi tarafından kontrol edilmesi oldukça zor. Bu sebeple, herkes kendi kontrolünü kendisi yapıp, hak ettiğini düşündüğü ama alamadığı yıldızları haftasıyla birlikte bildirirse geriye dönük tekrar kontrol edip güncelleme yaparak yıl bitmeden herkesin koleksiyonunu olması gerektiği haline getirebiliriz.

Yıldızıma kavuşmak istiyorum diyen herkesi kendi eksik yıldızlarını tespit etmeye davet ediyorum. Tespitlerinizi bana mesaj bırakarak bildirebilirsiniz.

Geriye dönük yıldızlar şöyle dursun, bundan sonrasına bakalım diyenleri ise haftalık İBP'lerimize bekliyorum. Bu haftanın projesi "Meksika mutfağı maddelerinin oluşturulması" olarak belirlenmiştir ve projeyi ilk beş sırada tamamlayan kullanıcılar, Yeme-İçme Yıldızı ödülünün de sahibi olacaktır.

Sevgiler, iyi vikiler. LostMyMind (mesaj) 21.37, 27 Ekim 2020 (UTC)Yanıtla

Vikiproje Özgür Yazılım'a davetlisiniz![kaynağı değiştir]



Merhaba Jimqode,

Vikipedi'deki Özgür yazılım ile ilgili maddeleri oluşturmayı ve geliştirmeyi amaçlayan Özgür Yazılım Vikiprojesi'ne davetlisiniz.

Vikiprojeye katılmak için katılımcılar listesine kullanıcı adınızı ekleyebilir, Özgür Kafe'de proje hakkındaki görüşlerinizi belirtebilir ve her ay düzenlenen İş birliği projelerine katılarak pek çok ödül kazanabilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Turk ansiklopedici ☎️ 09.23, 1 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla