İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:DinBilimcisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - ki bl 08:12, 21 Ağustos 2010 (UTC)


Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- ki bl 08:06, 22 Ağustos 2010 (UTC)



Az önce yaptığınız değişiklik, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasını ihlâl ettiği için geri alındı ya da silindi. Vikipedi özgür ansiklopedidir, ancak bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Vikipedi'de herhangi bir kişi, kuruluş, örgüt, dernek ya da kurumun propagandası yer alamaz. Lütfen tarafsız bakış açısı politikasını inceleyiniz. Bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engellenebilirsiniz. --ki bl 08:06, 22 Ağustos 2010 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. ki bl 21:16, 22 Ağustos 2010 (UTC)


Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:53, 23 Ağustos 2010 (UTC)
Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. ki bl 20:45, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Hatırlatma.[kaynağı değiştir]

Çok iddialı bir rümuz seçmişsiniz. Şu halde, yazdığınız ayet ve dinî bilgilerin yanlış anlaşılması halinde (en azından Allah huzurunda) sorumluluğunuzun herkesten daha fazla olacağının bilincinde olmanız gerektiğini düşünerek bir hatırlatma yapmak istedim.

Vikipedi sayfalarında (Cihad) yazdığınız, Kur'an'dan cımbızla çekilerek verilmiş ayetlerle, Kur'an'ın bütünlüğünü bozarak yanlış anlaşılmasına ve din bilgisi yetersiz olanların İslam'a düşman olmalarına neden olacak bir tavır sergilediğinizi fark ediyorum.

Bunu; bilgi yetersizliğiniz veya okuduğunuzu anlamakta zorluk çektiğinizi varsayarak, bazı hatırlatmalar yapmak isterim. Yok, böyle değil de, kasten bu tavrı sergiliyorsanız, konu benim dışımda, Allah'la aranızdadır. O zaman Allah yardımcınız olsun demekten başka yapabileceğim bir şey yok.

Vikipedi'de ısrarla kalmasını istediğiniz ve silinmesinden şikâyetçi olduğunuz hususları, bir Vikipedist olmanın dışında, bir Müslüman olarak netleştirmek isterim:

Özellikle kaynak gösterdiğiniz Tevbe suresindeki ayetlerde

  1. (5. ayet) "... müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin..." ve "Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın." hükümlerinin en başındaki 1. ayeti görmezden gelmişsiniz. Surenin anahtar hükmündeki bu ayet, ilk ayettir: "Allah ve Resûlünden kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ihtar!"... Diğer bütün hükümleri bağlayıcı olan bu ayet, yazılarınızda yok. Hem de 1. ayet olmasına rağmen...
  2. (4. ayet) Aynı surenin 4. ayeti olan "Ancak kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklerden (antlaşma şartlarına uyan) hiçbir şeyi size eksik bırakmayan ve sizin aleyhinize herhangi bir kimseye arka çıkmayanlar (bu hükmün) dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayınız. Allah (haksızlıktan) sakınanları sever." hükmünü görmezden gelmişsiniz.
  3. (6. ayet) "Ve eğer müşriklerden biri senden aman dilerse, Allah'ın kelâmını işitip dinleyinceye kadar ona aman ver, sonra (müslüman olmazsa) onu güven içinde bulunacağı bir yere ulaştır. İşte bu (müsamaha), onların, bilmeyen bir kavim olmalarından dolayıdır." ayetini de görmezden gelmişsiniz.
  4. (7. ayet) "... Onlar size karşı dürüst davrandıkları müddetçe siz de onlara dürüst davranın. Çünkü Allah (ahdi bozmaktan) sakınanları sever." ayetini de gözden kaçırmışsınız.
  5. (12. ayet) " Eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozarlar, ve dininize saldırırlarsa, küfrün önderlerine karşı savaşın. Çünkü onlar yeminleri olmayan adamlardır. (Onlara karşı savaşırsanız) umulur ki küfre son verirler.". Bu ayet hükmünü de gözden kaçırmışsınız.
  6. (13. ayet) "(Ey müminler!) verdikleri sözü bozan, Peygamber'i (yurdundan) çıkarmaya kalkışan ve ilk önce size karşı savaşa başlamış olan bir kavme karşı savaşmayacak mısınız; yoksa onlardan korkuyor musunuz? Eğer (gerçek) müminler iseniz, bilin ki, Allah, kendisinden korkmanıza daha lâyıktır.". Bu ayeti de görememişsiniz.
  7. (Bakara 190. ayet) " Size karşı savaş açanlara, siz de Allah yolunda savaş açın. Sakın aşırı gitmeyin, çünkü Allah aşırıları sevmez.". Genel hüküm ifade eden bu ayeti de gözden kaçırmışsınız.

Özetle, "Dinbilgini" rümuzunu seçmenizin ağırlığını taşımanız gerekir.

Aksi halde, özellikle Kur'an hakkında yanlış bir imaj uyandırır, "Saldırgan" bir dinin kitabıymış gibi duygular uyandırarak hem Kitap'a hem de İslam dinine büyük zarar vermiş olursunuz.

Hatırlatmayı görev bildim. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:10, 19 Eylül 2010 (UTC)