İçeriğe atla

Kategori tartışma:Altın Portakal En İyi Film Ödülü sahipleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Selamlar @Maurice Flesier, sadece "En İyi Film"lerin eklenmesi gerekmez mi kategoriye? Şu an farklı kategorilerde ödül almış filmler de bulunmakta. "Altın Portakal Ödülü kazanan filmler" kategorisindeki filmler direkt katalitik ile eklenmiş. Bir ara el atalım buna da derim ben. Ama misal; En İyi Sanat Yönetmeni ödülü almış filmin kategori ismini nasıl adlandırabiliriz fikrin var mı? --Pragdonmesaj 15:27, 26 Mart 2017 (UTC)
Aaa..kategoride en iyi filmlerden başka farklı bir kategoride ödül alan film olduğunu bilmiyordum. Sanırım bunlardan biri "ilk film ödülü"? Aslında Altın portakal kategorilerinde bir düzensizlik var Pragdon. Mesela Kategori:Altın Portakal Ödülü sahipleri'nde yer alan 102 sayfanın burdan kaldırılıp ilgili alt başlıkların kategorileri eklenmesi gerekli. Dilersen ben bir Antalya FF'nin sitesinden ödül kategorilerini ve isimlendirmelerini inceleyim ona göre bir düzenleme yapalım. --Maurice Flesier message 15:38, 26 Mart 2017 (UTC)
Evet, İlk Film ödülü de var, misal Babamın Kanatları da vardı ama yeni bir kategoriye taşıyarak hallettim onu :) Evet bir el atmakta fayda var kesinlikle bu geceden itibaren ben de bir incelemeye başlayayım. Özellikle onur ödülleri, yaşam boyu onur ödülü gibi özel ödüller sıkıntılı gibi. Üzerine çalışıp düzenleyelim el birliği ile :) -- — Bu imzasız görüş Pragdon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Bu arada film maddelerine eklenecek kategoriler genel itibarıyla "... Ödülü kazanan filmler" şeklinde adlandırılmalı bence. Zira en iyi film ödüllerinin "sahipleri", haliyle o filmler değil, filmlerin yapımcıları oluyor. Kanımca en iyisi "... sahipleri" kategorisini tamamen kaldırıp, yerine şunun gibi "... En İyi Film Ödülü kazanan yapımcılar" kategorisi yaratıp eklemek. --Yabancım 16:55, 26 Mart 2017 (UTC)
Yabancı'nın fikrine katılıyorum aslında. "Sahibi" deyince direkt akıla birey geliyor. Ne dersiniz @Maurice Flesier?
Ben de hemfikirim. Bu şekilde hiç değilse anlam karmaşası oluşmaz. --Maurice Flesier message 10:10, 27 Mart 2017 (UTC)
Tamamdır o halde. Ben bu yöndeki değişikliklere başlıyorum. Kolay gelsin herkese. --Pragdonmesaj 12:41, 27 Mart 2017 (UTC)
Neden Tarkovski Olamıyorum? filmi sadece "En İyi Sanat Yönetmeni" ödülünü kazanmış. Bu ve benzeri kategorilerin isimlendirmesini "Altın Portakal En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü kazanan filmler" yapsak bir problem ve karışıklık yaratmaz sanırım @Maurice Flesier, @Yabancı?--Pragdonmesaj 13:12, 27 Mart 2017 (UTC)
Bu tür bir isimlendirme kategorik olarak hatalı olmaz mı? İlgili ödül, o filmdeki katkıları nedeniyle yönetmenine verilmiş bir ödül olmuyor mu @Pragdon ? Yoksa ben mi yanlış taraftan bakıyorum. Kafam karıştı gerçekten. --Maurice Flesier message 13:34, 27 Mart 2017 (UTC)
"En İyi Sanat Yönetmeni" ödülü filmin sadece sanat yönetmenine veriliyor. Ama bu ve benzeri ödüller (çalışanlarından bağımsız) filmin kendisine de verilmiş oluyor. Kategorilendirmeyi bu yönde yapmak "bence" bir problem yaratmaz @Maurice Flesier. Ödülü alan kişiler için de kategorilerimiz bulunmakta zaten. --Pragdonmesaj 13:52, 27 Mart 2017 (UTC)
Pragdon'un önerisine katılıyorum. "... Ödülü kazanan filmler" benzeri kategorilerde sorun yok; yeter ki "sahipleri" gibi bir ifade kullanmayalım. Benim kaygım ise şu: Her ödül için ayrı ayrı bu kategorileri ("X dalında Y ödülü kazanan filmler", "X dalında Y ödülü sahipleri", vb.) açmak gerekir mi? Elbette hayır. Peki nerede duracağız? Akademi (Oscar) Ödülleri, üzerine en çok yazılan sinema ödülleridir tahminen. Ona ait kategorileri açalım. Independent Spirits, Golden Globe, Critics' Choice, vb. ödüllerde her kategoriye gerek yok sanki. Altın Portakal gibi çok daha yerel düzeyde kalmış ödüllerde ise, sanat yönetmeni gibi kategorilere hiç gerek yok derim. Aksi halde her ülkenin altın portakalı için bu kategorileri açmamız gerekir. Diğer dil vikipedilerine, özellikle orada bu konularla ilgili yapılmış tartışmalara bir göz atalım isterseniz, @Pragdon, @Maurice Flesier. --Yabancım 15:41, 27 Mart 2017 (UTC)
@Yabancı Şimdilik Kategori:Altın Portakal En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü kazanan filmler açmış bulundum. Ama dediğin gibi bu tarz başlıkları açmazsak Neden Tarkovski Olamıyorum? gibi filmleri hangi kategoriye alacağız? Sonuçta film altın portakaldan ödül almış ama en iyi film değil. Bu tarz filmler için de bir alternatifimiz olmalı bence. --Pragdonmesaj 16:01, 27 Mart 2017 (UTC)
Son mesele çok sayıda kategoriyi ilgilendirdiğinden, daha geniş katılımlı bir tartışmayla karar verelim derim. --Yabancım 11:45, 28 Mart 2017 (UTC)
Haklısınız, tartışmayı köy çeşmesine taşıyalım oradan çıkacak sonuca göre hareket edelim. --Pragdonmesaj 11:55, 28 Mart 2017 (UTC)