Karlar Ülkesi: Kutlama

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Karlar Ülkesi: Kutlama
Frozen Fever
Yönetmen
  • Chris Buck
  • Jennifer Lee
Yapımcı
  • Peter Del Vecho
  • Aimee Scribner
Hikâye (eser)
  • Chris Buck
  • Jennifer Lee
  • Marc E. Smith
Oyuncular
MüzikChristophe Beck[1]
KurguJeff Draheim
Stüdyo
DağıtıcıWalt Disney Studios Motion Pictures
Çıkış tarih(ler)i13 Mart 2015 (2015-03-13)
Süre7 dakika[2]
ÜlkeABD
Dilİnglizce

Karlar Ülkesi: Kutlama, Walt Disney Animation Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan bir 2015 Amerikan bilgisayar animasyonlu müzikal fantezi kısa filmidir. 2013 uzun metrajlı filmi Karlar Ülkesi'ne dayanıyor Anna'nın Kristoff, Sven ve Olaf'ın yardımıyla Elsa tarafından verilen doğum günü partisinin hikayesini anlatıyor.

Karlar Ülkesi: Kutlama'nın prodüksiyonu Haziran 2014'te başladı ve tamamlanması altı ay sürdü. Film, 13 Mart 2015'te Walt Disney Pictures'ın filmi olan Sindirella'nın canlı aksiyon versiyonuyla birlikte sinemalarda gösterime girdi. Eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve Kristen Anderson-Lopez ve Robert Lopez'in yeni şarkısı "Making Today a Perfect Day" için övgü aldı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Karlar Ülkesi'ndeki olaylardan bir yıl sonra Kraliçe Elsa, küçük kız kardeşi Anna'ya mükemmel bir sürpriz doğum günü partisi vermeye kararlıdır ve partinin devam etmesini sağlamak için Kristoff, onun ren geyiği Sven ve sevimli kardan adam Olaf'tan yardım ister.

Anna, farklı hediyelere yol açan bir ip parçasını takip ederek Elsa tarafından oluşturulan bir parti hazine avına yönlendirilir. Gün güzel başlar ama Elsa aniden soğuk algınlığı semptomları göstermeye başlar Bilmeden her hapşırmada bir grup "Snowgies" üretir, doğum günü partisinin süslerini sökmeye başlayan küçük kar bebekleri Kristoff durdurmaya çalışır.

Anna'nın endişesi Elsa'nın sürekli hapşırmasından dolayı artarken, Elsa ona hasta olmadığını ve üşümediğini söyleyerek güvence verir böylece hazine avına coşkuyla devam ederler. Kristoff, Sven ve Olaf, Anna ve Elsa'nın dönüşü için kardan bebekleri kontrol etmeye ve süslemeleri zamanında düzeltmeye çalışırlar.

Bu arada Anna, avdan bulduğu tüm abartılı hediyelerin ağırlığı altında gözle görülür bir şekilde mücadele eder ama Elsa'nın durumu hızla kötüleşmektedir. Anna, iki kız kardeş figürü olan Elsa'nın armağanına ulaşmak için saat kulesine tırmanırken, kardeşinin ateşler içinde olduğunu fark eder. Düşmek üzere olan Elsa, düşmeden önce tehlikeli bir şekilde platformun kenarına yakın bir yerde sallanmaya başlar. Anna ileri atılır ve kız kardeşinin bileğini yakalayarak onu güvenli bir yere geri çeker. Daha sonra Elsa isteksizce soğuktan acı çektiğini ve eve gidip yatağında dinlenmesi gerektiğini kabul eder.

Elsa Anna'dan doğum gününü "mahvettiği" için özür diler, ancak Anna, ateşi olmasına rağmen hiçbir şeyi mahvetmediğini söyler. Anna, Elsa'yı yatağına götürmeye giderken, sarayın kapıları açılır ve Kristoff, Olaf, Sven ve Anna'yı şaşırtan bir Snowgies dağı ortaya çıkar. Elsa tekrar hapşırır ve sonunda bütün gün istemeden yaptığı küçük kar bebekleri fark eder. Pasta servis edilir ve herkes Prenses Anna'nın doğum gününü kutlar. Kız kardeşinin itirazlarına rağmen, Elsa partiyi bir borazana üfleyerek bitirir. Ancak, üflemek yerine hapşırır ve hem Anna'yı hem de Elsa'yı öldürme ve Arendelle'i ele geçirme girişiminin cezası olarak ahırları temizleyen Hans'a çarpan dev bir kartopu oluşturur.

Elsa, Anna'nın gözetimi altında yatağında dinlenirken, Anna sevgili ablasına bakmanın kendisine verilebilecek en iyi doğum günü hediyesi olduğunu söyler.

Olaf, Kristoff ve Sven Snowgies'e Elsa'nın eski buz sarayına kadar eşlik eder ve onları sarayın kar devi kapıcısı ve şu anki sahibi Marshmallow'a bırakırlar.

Seslendirenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'Frozen Fever' to Feature Music by Christophe Beck". Film Music Reporter. 6 Şubat 2015. 7 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2015. 
  2. ^ "Exclusive First Look at Disney's 'Frozen Fever' Trailer". ABC News. 16 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]