Jenny Greene

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jenny Greene (d. 9 Ekim 1978), Amerikalı astrofizikçi ve Princeton Üniversitesi'nde profesördür.[1] Süper kütleli kara delikler ve içinde bulundukları galaksiler üzerindeki çalışmalarıyla geniş kitleler tarafından tanındı.

İlk yılları ve eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Greene, 2000 yılında Yale Üniversitesi'nden astronomi ve fizik (summa cum laude) alanında lisans derecesi aldı. Daha sonra astronomi alanında doktora yapmak üzere Harvard'a katıldı, The Growth of Black Holes: From Primordial Seeds to Local Demographics başlıklı tez yazdı.[2]

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Princeton'daki doktora sonrası bursundan sonra, bir yıl boyunca Austin Teksas Üniversitesi'nde Astronomi Yardımcı Doçenti oldu. 2011 yılından itibaren Princeton'da Astrofizik Bilimleri bölümünde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır.

Geniş araştırma ilgi alanları arasında kara delik kütlelerinin ölçümleri, süper kütleli kara delikler ile galaksiler arasındaki bağlantı, galaktik çekirdeklerin yıldız ve gaz kinematiği ve galaksi kümelerindeki dağınık ışık yer almaktadır.[3]

Greene, Princeton Üniversitesi Hapishane Eğitimi Girişimi'nin Liderlik Komitesi'nde görev yapmaktadır.[4]

Ödülleri ve onurları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Princeton University's Astronomy Faculty and Research Staff List". Princeton University. 28 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Greene (December 2005). "The Growth of Black Holes: From Primordial Seeds to Local Demographics". American Astronomical Society Meeting Abstracts. 207: 197.03. 19 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2022. 
  3. ^ "Astrophysicist Greene studies the bright side of black holes". Princeton University. 9 Temmuz 2015. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "PTI Leadership". ptiweb. 26 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]