İçeriğe atla

Bu Nasıl Sarışın 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu Nasıl Sarışın 2
Legally Blonde 2:
Red, White & Blonde
YönetmenCharles Herman-Wurmfeld
Yapımcı
SenaristKate Kondell
Oyuncular
MüzikRolfe Kent
Görüntü yönetmeniElliot Davis
KurguPeter Teschner
Stüdyo
DağıtıcıMGM Distribution Co. (United States)
20th Century Fox (International)[1]
Çıkış tarih(ler)i2 Temmuz 2003 (2003-07-02)
Süre95 dakika[1]
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$45 milyon[2]
Hasılat$125.9 milyon[2]

Bu Nasıl Sarışın 2 (özgün adı:Legally Blonde 2: Red, White & Blonde) Charles Herman-Wurmfeld tarafından yönetilen ve Kate Kondell tarafından yazılan 2003 yapımı bir Amerikan komedi filmi. Film, 2001 yapımı Legally Blonde filminin devamı ve Legally Blonde' serisinin ikinci filmidir. Filmin başrollerinde Reese Witherspoon (aynı zamanda filmin yönetici yapımcısı olarak görev yapmıştır) ve Sally Field, Regina King, Jennifer Coolidge, Bruce McGill'in yer aldığı ensemble cast bulunmaktadır, Dana Ivey, Mary Lynn Rajskub, Bob Newhart, Luke Wilson ve Bruce Thomas, Coolidge, Wilson ve Thomas ilk filmdeki rollerini tekrarlıyorlar.Hikaye Washington, D.C.'de geçmesine rağmen, film Salt Lake City, Utah'daki Delta Center ve Utah State Capitol ofislerinde ve Springfield, Illinois'deki Illinois State Capitol'de çekildi. Washington'daki binaların sözde "havadan görünümleri" ekip tarafından inşa edilen Maketlerdir.[3] Film 2 Temmuz 2003'te gösterime girdiğinde eleştirmenlerden genellikle olumsuz yorumlar aldı. Bununla birlikte, dünya çapında 125 milyon dolar hasılat elde ederek gişede başarılı oldu. Bunu, başrollerinde Jennifer Hall'un oynadığı 2003 yapımı ve başrollerinde Camilla ve Rebecca Rosso'nun oynadığı 2009 yapımı spin-off, Legally Blondes izledi; Witherspoon, Coolidge, Wilson ve Thomas'ın rollerini yeniden canlandıracağı bir devam filmi ise geliştirme aşamasındadır.[4]

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Harvard Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra,Elle Woods, Chihuahua'sı Bruiser'ın annesiyle yeniden bir araya gelmesini ister ve her iki köpeğin de nişanlısı Emmett ile düğününe katılacağını umar. Elle, Bruiser'ın annesini bulmak için bir dedektif tutar, ancak sahibinin Bruiser'ın annesini test için kullanan bir kozmetik şirketi olan C'est Magnifique olduğunu keşfeder. Hukuk firmasının şirketi temsil ettiğini öğrenince, firmayı onları müvekkil olarak bırakmaya çağırır, ancak reddedilir.

Elle, Bruiser'ın Faturası üzerinde çalışmak için Boston'dan Washington, D.C.'ye gitmeye karar verir. Elle, "konuşamayanların sesi" olmayı ve hayvan deneylerini yasaklamayı kendine görev edinir. Kongre Üyesi Victoria Rudd için çalışırken, Elle şüphecilik ve Washington siyasetinde yaygın olan diğer engellerle karşılaşır. Rudd'ın personel üyesi Timothy ona alaycı bir şekilde "Capitol Barbie". İş arkadaşlarının birbirleri hakkında iltifatlar yazıp "snap cup "a koymalarını sağlayarak çalışma ortamını iyileştirmeye yönelik başarısız bir girişim de dahil olmak üzere çeşitli iniş çıkışlardan sonra Elle, Washington siyasetine olan inancını kaybetmeye başlar.

Elle, Bruiser'ın gay olduğunu "The Paws That Refreshes: A Doggy Day Spa" tarafından çağrıldıktan sonra. Bruiser'ın Yasası üzerinde yargı yetkisi olan Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Kongre Üyesi Stan Marks'a ait bir Rottweiller olan Leslie ile yakınlaşmıştır. Elle ayrıca aynı komitenin Ranking Member üyesi olan Kongre Üyesi Libby Hauser'ın da Elle'in sorority üyesi olduğunu öğrenir. Delta Nu. Sonuç olarak, hem Marks hem de Hauser Elle'e ısınır ve sonunda Bruiser'ın Tasarısını desteklemeye başlarlar.

Elle ayrıca Kongre Üyesi Rudd'un aslında kendisine karşı çalıştığını keşfeder. "Bob" adında büyük bir kampanya bağışçısının (Rudd'un birkaç telefon görüşmesi yaptığı) çıkarlarını tatmin etmeye çalışmaktadır.

Ancak, Rudd sonunda Personel Şefi Grace Rossiter sayesinde Elle'in dilekçesini desteklemesi için şantaja maruz kalır. Rudd, Elle'e hayvanlar üzerinde test yapmaya devam etmek isteyen sponsorlarına yardım etmek için Bruiser's Bill'e karşı çalıştığını itiraf ettiği kayıtlı bir konuşma yapar.

Grace, Rudd'un Elle'e yalan söylemesi ve suçu onun üzerine atması karşısında dehşete düşse de, Grace ve Elle sonunda karşılıklı saygıya dayalı bir noktaya gelirler; özellikle de Grace'in Washington D.C.'ye Elle'inkinden farklı olmayan bir heyecanla geldiğini, ancak daha sonra siyasetin ne kadar kirli olabileceğini keşfettiğinde bu idealizmi kaybettiğini itiraf etmesinden sonra.

Arkadaşlarının yardımıyla Elle'in tahliye dilekçesi başarılı olur ve Bruiser'ın Yasa Tasarısı Meclis'e getirilir. Bruiser'ın annesi ve diğer köpekler C'est Magnifique Corporation tarafından serbest bırakılır.

Elle ve Emmett, planladıkları gibi Fenway Park'ta değil, Paulette'in kocası tarafından Washington'a getirilen ev plakasının üzerinde durarak Washington'daki bir parkta evlenirler. Emmett Elle'e artık evli bir çift olduklarından nerede yaşamak istediğini sorar ve Boston, Beverly Hills ve Washington DC şehirlerini önerir. Elle film biterken kameraya göz kırparak Beyaz Saray'a bakar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Legally Blonde 2 - Red White & Blonde (PG)". British Board of Film Classification. 27 Haziran 2003. 10 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2016. 
  2. ^ a b "Legally Blonde 2:Red, White and Blonde". Box Office Mojo. 16 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2015. 
  3. ^ "Legally Blonde 2: Red, White & Blonde Production Notes | 2003 Movie Releases" (İngilizce). 17 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2022. 
  4. ^ "Reese Witherspoon in Talks to Return for 'Legally Blonde 3'". variety.com. 26 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]