Şablon tartışma:Lisanssız dosya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak belirsizliği ?![kaynağı değiştir]

Bu şablona yalnız telif durumu değil kaynak belirsizliği ile ilgili de bir uyarı ibaresi konulmalı.

Hasbel kader telif etiketleri tamamlanmış ama kaynağı belirsiz çok fazla resim yüklü ve kayanğı belirsiz olunca da telif etiketinin doğruluğu şüpheye açık hale geliyor.

Bu yüzden, kaynağı ve/veya telif durumu belirsiz resimlerin bu etiketi alması ve telif etiketi sağlanmış olsa da kaynağı belirsiz kalan resimlerin de silinmeye aday olması gerekir.

Bunu Köy Çeşmesi'ne yazamıyorum çünkü iş yerimdeki internet sisteminin "üstün" güvenlik ayarları nedeniyle, Köy Çeşmesi sayfasını açamıyorum.

--Doruk Salancı 10:59, 2 Haziran 2006 (UTC)

Belirsiz kaynaktan öte telif durumu için kullanılmalı, önemli olan telif durumu. Ama fair use ve kişinin kendi çalışması olduğu durumlar dışındaki her telif durumunda, kaynak belirtilmemişse belirsiz konması şart olsun. Niçin fair useye konmasın? Çünkü zaten fair useda içeriğin telifli olduğu, alıntı olduğu bariz, önemli olan nokta ise nereden alınmış olduğundan çok hangi sebeplerden dolayı fair use kapsamında görüldüğünün belirtilmesi. Belki bunu teşvik edebiliriz. Nitekim İngilizce Vikipedi'deki çoğu fair use işaretli resimlerde yükleyen niçin fair use kapsamında gördüğünü belirtmiş - şahsen ben bunu, Türk telif kanunlarındaki bazı benzeri maddelerdeki ifadeleri de kullanarak yapıyorum. - Noumenon 11:47, 2 Haziran 2006 (UTC)