Vikipedi:Günün kaliteli maddesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi'deki kaliteli maddeleri sembolize eden yıldız
Vikipedi'deki kaliteli maddeleri sembolize eden yıldız

Anasayfa, her gün bir kaliteli maddenin sergilendiği bir bölüme sahiptir. Herhangi bir maddeyi kaliteli madde adayı göstermek ya da mevcut adayları değerlendirmek için Vikipedi:Kaliteli madde adayları sayfasını inceleyiniz.

Anasayfaya çıkacak olan maddelerin düzeninden ve sistemin sağlıklı işleyişinden seçkin içerik sorumluları sorumludur. Konuyla ilgili bilgi almak veya herhangi bir sorun bildirmek için sorumlulara mesaj atabilirsiniz.

Bu ayın anasayfaya çıkan kaliteli madde listesi buradan görülebilir.

2024:
Bu sayfa için önbelleği boşaltınAnasayfa önbelleğini boşaltın.

Bugünün kaliteli maddesi

"Gizemli Sihir Numarası" (Orijinal adı: Magical Mystery Cure), Kanada-Amerika yapımı animasyon televizyon dizisi olan My Little Pony: Arkadaşlık Sihirlidir'in üçüncü sezonunun on üçüncü, tüm serinin ise altmış beşinci bölümüdür. James Wootton'ın yönettiği bölümün senaryosu M.A. Larson tarafından yazıldı, yapımcılığını ise Sarah Wall ve Devon Cody üstlendi. Bölümde, Twilight Sparkle'ın arkadaşlarının kaderleri ve sevimli işaretleri değişmekte ve düzeltmek için Twilight'ı kendi sihirli büyüsünü yaratmaya zorlamaktadır. Bölümün bir kısmında Twilight Sparkle'ın bir prenses olduktan sonra bir alicorn'a dönüşmesine odaklanıldı. The Hub, bölümün tanıtımını 2013'te gerçekleşen Miss America'nın kazananı Mallory Hagan'ın yer aldığı özel bir konser etkinliği, taç giyme töreni temalı bir reklam çekilişi kampanyası ve dokuz bölümlük bir maraton ile yaptı. 16 Şubat 2013'te The Hub'da yayımlanan bölüm, 2-11 yaş arası çocuklar kategorisinde ağın en yüksek reytingli yayını oldu. (Devamı...)

Yarının kaliteli maddesi

Beren ve Lúthien'in Hikâyesi, J. R. R. Tolkien'in birçok eserinde bahsedilen, ölümlü insan Beren ile ölümsüz elf bakiresi Lúthien'in aşkı ve maceraları ile ilgili hikâyedir. Orta Dünya'nın ilk çağında, Tolkien'in en ünlü eseri Yüzüklerin Efendisi kitabının geçtiği dönemden yaklaşık 6500 yıl önce geçer. Tolkien, hikâyenin birçok farklı versiyonunu yazmıştır, en son versiyon Silmarillion'da yer almaktadır. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi'nde de Beren ve Lúthien'den bahsedilmektedir. Tolkien, Beren ve Lúthien'in hikâyesinin Silmarillion'un ana hikâyesi olduğunu söylemiştir. Hikayenin ilk versiyonu olan the Tale of Tinúviel (Tinúviel'in Hikâyesi), 1917 yılında Kayıp Masallar Kitabı'na dahil olarak yazılmıştır. 1920'li yıllar boyunca Tolkien hikâyeyi yeniden şekillendirip The Lay of Leithian (Leithian Türküsü) adında bir epik şiire dönüştürmüştür. Tolkien 1931'de bu şiir/öykü üzerindeki çalışmalarını bırakmıştır. (Devamı...)