Katja Keul

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Katja Keul
Keul, 2013
Alman Federal Meclisi üyesi
Görevde
Makama geliş
2009
Kişisel bilgiler
Doğum 30 Kasım 1969 (54 yaşında)
Batı Berlin
Milliyeti Alman
Partisi Yeşiller
Çocuk(lar) 3
Bitirdiği okul Heidelberg Üniversitesi
İmzası

Katja Keul (d. 30 Kasım 1969, Berlin) Alman siyasetçi (Birlik 90/Yeşiller)

Eğitim ve Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

1989-1994 yılları arasında Heidelberg Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. Brandenburg’da tamamladığı kamu stajını müteakiben 1997 yılında Potsdam’da merkezi hukuk sınavlarını başarıyla geçti ve Eyalet Mahkemesi Verden Bölgesinde avukat olarak çalışmaya başladı. 2000 yılında Marklohe’de kendi hukuk bürosunu kurdu ve ayni yıl Aile Hukuku Uzman Avukatı unvanını aldı. 2009 yılına kadar Almanya Avukatlar Birliği’ne bağlı Nienburg Avukatlar Birliği’nin başkanlığını yürüttü. 2007-2011 döneminde Federal Avukatlar Odası Genel Kurulu’nda Celle Avukatlar Odası’nı temsil etti.

Milletvekilliği[değiştir | kaynağı değiştir]

17. Yasama Döneminde Almanya Federal Meclisi üyeliğine seçildi. Savunma Komisyonu asil ve Hukuk Komisyonu yedek üyeliği görevlerini yürüttü. Birlik 90/Yeşiller Partisi siyasi grubunun dört başkanvekilinden biri olarak görev yaptı. 18. Yasama Döneminde de Almanya Federal Meclisi üyeliğini sürdürmektedir. Söz konusu göreve partisinin Aşağı Saksonya eyaletinin birinci sıradaki adayı olarak seçilerek gelmiştir.

Üyelikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Almanya Federal Meclisi Avrupa Birliği Dostluk Grubu, Birlik 90/Yeşiller Partisi Nienburg Secim Bölgesi Yönetim Kurulu ve Birlik 90/Yeşiller Partisi Aşağı Saksonya Eyaleti Avrupa ve Uluslararası Politika Çalışma Grubu üyesidir.

Özel Hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Evli ve üç çocuk annesidir. Marklohe, Nienburg’da ikamet etmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]