Tartışma:Urduca

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Pakistan'da herkes urdunun Türkçe bir kelime olduğunu bilir.[kaynak belirtilmeli]"

Daha dogrusu, Pakistan'da urdunun Turkce bir kelime olmasi hic kimsenin umurunda degil.Bu imzasız yazı 124.169.240.17 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dünyada orjinal bir dil mi var?[kaynağı değiştir]

Urduca orjinal bir dil değil diye yazılmış. Allah aşkına dünyada orjinal bir dil mi var? Herhalde dünyada orjinal bir dile sahip tek kavim olsa olsa büyük okyanusun ortasında bir adada yaşayan yerlilerdir.

Resmi Terörist Dili[kaynağı değiştir]

İslam fanatiği teröristlerin, yaptıkları katliamları ve gereksiz ideolojilerini twitter üzerinde paylaşmak için çok sık kullandıkları dildir. Türkçe ile bağlantısı olması da beni ayrıca üzdü. Bu dili kullananların hepsi 3. dünya vatandaşlarıdırlar. Kafaları hem içten hem dıştan kapalıdır.


https://twitter.com/ISIS_Urdu


16:24, 23 Ağustos 2014 (UTC)

Türkçe ve Urdu ilişkisi hk.[kaynağı değiştir]

Sanırım ingilizce Vikipedi'den alınan şu pasaj konun ayrıntılanmasına/kaynaklanmasına yardımcı olacaktır:

  • "Although the word Urdu is derived from the Turkic word ordu (army) or orda, from which English horde is also derived,[24] Turkic borrowings in Urdu are minimal[25] and Urdu is also not genetically related to the Turkic languages. Urdu words originating from Chagatai and Arabic were borrowed through Persian and hence are Persianized versions of the original words. For instance, the Arabic ta' marbuta ( ة ) changes to he ( ه‬ ) or te ( ت‬ ).[26] [note 1] Nevertheless, contrary to popular belief, Urdu did not borrow from the Turkish language, but from Chagatai, a Turkic language from Central Asia. Urdu and Turkish borrowed from Arabic and Persian, hence the similarity in pronunciation of many Urdu and Turkish words.[27]"