Tartışma:İHH İnsani Yardım Vakfı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Filistin (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Filistin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Filistin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Maddeye lütfen telifli içerik eklemeyiniz. --Hedda Gabler 16:08, 1 Haziran 2010 (UTC)

Bosna Hersek[kaynağı değiştir]

  • Bosna Hersek başlığına {{eksik}} şablonu ekledim çünkü: içerikte herhangi bir önbilgi olmayıp direkt sonuç belirtilmiş. --Hedda Gabler 09:56, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Burada ansiklopedik maddenin kalitesi İHH nın beraat ettiği bir olay ile boşuna düşürülmüş. Kaldırılmasını öneriyorum. İllede vikipedide bulunsun diyen varsa yazanın da vurguladığı Refah Partisi Mercümek v.s. bir yere yazsın. Çamur atma iz bırakma amaçlı görünüyor ilk bakıldığında. --Sezerpal 22:28, 11 Haziran 2010 (UTC)
Davada zaman aşımından da olsa suçlu bulunmadığından böyle bir iddia vikipedi de İHH maddesinde yer almamalıdır. Mahkeme sonucu bilgisi ile Refah yada Mercümek maddesine koyabilir isteyen. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=55753 Kaldırıyorum buradan. sEzErPaL 14:47, 16 Haziran 2010 (UTC)
    • Tarafsız bakış açısında dolayı her türlü gelişme yansıtılmalıdır. Deniz Feneri davasında olduğu gibi iddiaların doğru olduğuna inanan vardır inanmayan vardır ama bunları belirtmek zorundayız. Çünkü Vikipedi herşeye tarafsız ve eşit uzaklıktadır.--Reality 10:35, 17 Haziran 2010 (UTC)

İHH maddesinin geliştirilmesini teklif ediyorum. özellikle mavi marmara olayından sonra tüm dünyada konuşulan bir kurum olduğu için ve hakkında çok farklı iddialar olduğu için bu sayfanın geliştirimesi gerekiyor. kubracifci

  • Geliştirilebilir ama tarafsız ve başka sitelerden kopyalanmadan. --Hedda Gabler 13:08, 27 Temmuz 2010 (UTC)
  • Kurumun 2010 Pakistan selzedelerine yaptığı yardımları ekledim. Bu imzasız yazı Wakeup (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23 Ağustos 2010

konu maddelerinin daha derli toplu hale getirilmesi gerekir.

Konu maddelerinin daha derli toplu hale getirilmesi gerekir[kaynağı değiştir]

Konu ile ilgili, İhh nın yardımlar ve faaliyetler kısmını ayrılarak daha düzenli bir görünüm sağlanabilir. yapılan yardımların yıllarına göre alt başlıklarda sıralanması gerekir.

Hollanda'daki Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland ile İHH İnsani Yardım Vakfı'nın birbiriyle ilgisi olmadığına dair bir açıklama yapılmış.--Oğuzhan 21:15, 24 Mayıs 2011 (UTC)

Kuruluş kısaltması[kaynağı değiştir]

Sayfa kuruluşun kısaltmasından dolayı taşındı sanırım. Kuruluşun kısaltılmış ismi "İHH İnsani Yardım Vakfı". Uzun hali ise "İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı". Sadece İnsani Yardım Vakfı olarak kullanılırsa yanlış olur. Bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. --BekirArslan 12:19, 22 Eylül 2016

bir iki fikir alalım konuya ilişkin, tam ismin kullanılması da söz konusu olabilir çünkü. --kibele 09:31, 22 Eylül 2016 (UTC)
Sanırım İHH, İnsani Yardım Vakfı kısmının kısaltması olduğu düşünülerek taşınmış. Vakfın tanınan ve kullanılan adı, maddenin mevcut adı.--RapsarEfendim? 09:36, 22 Eylül 2016 (UTC)

Güvenilir kaynaklar gerekli[kaynağı değiştir]

Geliştirilen maddede, vakfın tarihçesi ve faaliyetleri hakkında kendi web sitesi ve raporları referans olarak gösterilmiş. Güvenilir kaynaklar kullanılmalı. — Pınar (mesaj) 03:33, 14 Ocak 2018 (UTC)

Güvenilir değil mi ki zaten? Bağımsız kaynaklar denilmek istenildi sanırım :)--RapsarEfendim? 04:37, 14 Ocak 2018 (UTC)
Hayır, birincil kaynaklar yerine Vikipedi:Güvenilir kaynaklar yönergesinde belirtilen ikincil ve üçüncül kaynaklardan sözediyorum. Neticede Vikipedi:Bağımsız kaynaklar, bir politika veya yönerge sayfası değil. — Pınar (mesaj) 05:14, 14 Ocak 2018 (UTC)
Politika ve yönerge sayfası olmasından ziyade, bu kavramın ne ifade ettiği önemli. İkincil ve üçüncül kaynaklar dediğin zaten bağımsız kaynak demek :)--RapsarEfendim? 05:59, 14 Ocak 2018 (UTC)
Akademik olmayan kaynaklarda güvenilirlik, bağımsızlıkla sınırlı değil. Yönergede detaylı olarak açıklanmış. Sırf yorum yapmak için yorum yapmak vakit çalmaktan başka işe yaramadığı için daha fazla uzatmıyorum. — Pınar (mesaj) 06:07, 14 Ocak 2018 (UTC)
Peki o zaman, vakfın kendi yayınları neden güvenilir kaynak değil? "Vikipedi'deki maddelerde, güvenilir bir kaynak tarafından yayımlanmış olmak koşuluyla ve yalnızca konu hakkında tanımlayıcı bilgi vermek üzere ana kaynaklar kullanılabilir" ifadesi bahsedilen politika sayfasında geçmekte. Yok eğer "bağımsız kaynaklar gerek" diyorsan ona zaten katılıyorum, ama maddede halihazırda güvenilir kaynaklar var zaten. Kavram karmaşasını çözmeye çalışıyorum yalnızca.--RapsarEfendim? 06:19, 14 Ocak 2018 (UTC)

maddeyle ilgilenen ve taraflı değişiklikler yapan kullanıcının eklemeleri gerek bu açıdan, gerekse telif yönünden incelenmeli.. --kibele 11:15, 15 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba. Maddeyle ilgilendiğim doğru ama taraflı değişiklikler demeyelim buna isterseniz. Olabildiğince bağımsız kaynakları kullanmaya ve dil açısından tutarlılık yakalamaya çalıştım geçtiğimiz süreçte. Kendi eklemelerimi üçüncül kaynaklar açısından gözden geçireceğim. Selamlar. Bekir Arslan (mesaj) 12:14, 15 Ocak 2018 (UTC)

Cihatçı/Aşırı sağ?[kaynağı değiştir]

Burada başlık olarak cihatçı mı yoksa aşırı sağ mı demek gerekir @BekirArslan, @Kibele? chanseyMesajYaz 13:25, 15 Ocak 2018 (UTC)

Açıkçası bunun genel bir ifade olmadığını düşünüyorum. Yapılan değişikliği geliştirmeye çalıştım ama geri alındı yazdıklarım. "Suçlamalar ve iddialar" demiştim, taraflı olduğu söylendi. "Hakkındaki iddialar" şeklinde değiştirdim sansür yaptığım düşünüldü. Olabildiğince genel bir tanımlamaya yapmaya çalıştım. Halihazırdaki kelimedense aşırı sağ bana daha mantıklı geliyor. Başkalarından da görüş almak gerekiyor sanırım. Bekir Arslan (mesaj) 13:57, 15 Ocak 2018 (UTC)
Tamamen çıkarmak kanaatimce de doğru değil, çünkü tek yanlı bir iddia var. Bu TBA ihlali doğurabilir. Görüş bekleyelim. chanseyMesajYaz 14:06, 15 Ocak 2018 (UTC)
İddialarda bahsi geçen örgütlerden El-Kaide ve ISİD, aşırı sağın faşizm veya ırkçılık gibi özelliklerinden ziyade cihatçı tanımını karşıladığı için başlığa bunu yazmıştım ama Hamas ve Müslüman Kardeşler'i de hesaba katarak Cihatçı, şeriatçı ve Sünni İslamcı örgütlerle bağlantı iddiaları diyebiliriz. — Pınar (mesaj) 01:58, 16 Ocak 2018 (UTC)
İslamcı da cihatçı da olur. İslamcının kapsamı daha geniştir. Cihatçı demek bu örgütler için daha uygun, zira daha dar kapsamlı.--RapsarEfendim? 02:09, 16 Ocak 2018 (UTC)