Anasayfa

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi

"Talk That Talk", Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın 2011 çıkışlı aynı adlı stüdyo albümünden bir şarkıdır. Rap kısımlarında Rihanna'nın daha önceden 2007'de "Umbrella" ve 2009'da "Run This Town" şarkılarında iş birliği yaptığı Amerikalı hip hop sanatçısı Jay Z konuk olarak yer alır. Ester Dean, Shawn Carter, Christopher Wallace, Anthony Best, Sean Combs, Chucky Thompson ve Mikkel S. Eriksen ile Tor Erik Hermansen'den oluşan Norveçli yapım ikilisi StarGate tarafından yazılıp bestelenmiştir. R&B vuruşları, sert davullar ve ham synthler içeren bir hip hop şarkısı olan "Talk That Talk", 17 Ocak 2012'de Def Jam Recordings tarafından Talk That Talk albümünün üçüncü single'ı olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki radyolara dağıtılmasının ardından, 26 Mart 2012'de Fransa'da CD single olarak yayımlandı. Şarkı genel anlamda eleştirmenlerden olumlu geri dönüşler aldı. Bazıları Rihanna'nın sesini överken bazıları da Jay Z ile iş birliğine gidilmesini olumlu yönde eleştirdi. 2013 Grammy Ödülleri'nde En İyi Rap/Sung İş Birliği kategorisinde aday gösterilen şarkı, dünya genelinde çeşitli ülkelerin listelerine de giriş yaptı. (Devamı...)
"Simpson and Delilah", Amerikan animasyon dizisi Simpsonlar'ın ikinci sezonunun ikinci bölümüdür ve ilk kez 18 Ekim 1990 tarihinde Fox Broadcasting Company'da yayımlanmıştır. Bölümde, Homer çalıştığı Springfield Nükleer Enerji Santrali'nin sigorta şirketini kullanarak mucizevi saç çıkarma ilacı Dimoxinil'ı satın alır. Saçları uzayınca iş yerinde terfi eder ve Karl adında bir yardımcı tutar. Bölüm, Rich Moore tarafından yönetildi ve Jon Vitti tarafından yazıldı. Karl rolüyle Harvey Fierstein konuk oyuncu olarak yer aldı. Simpsonlar'ın ilk sezonunun başarısı nedeniyle Fox kanalı dizinin yayın saatini değiştirerek perşembe akşamı 20.00'ye (EST) aldı. Dizi, böylece aynı saatte NBC'de yayınlanan ve Nielsen reytinglerine göre o dönemin bir numaralı şovu olan The Cosby Show'a rakip hâle geldi. (Devamı...)

28 Mart:

Dürbün
Dürbün
USS Harry S. Truman uçak gemisinin sinyal köprüsündeki Amerikan denizci dürbünü. Dürbünün merceklerinde, ABD Donanması tarafından da kullanılan MH-60S Seahawk hava destek helikopteri, USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) uçak gemisine ikmal görevini yerine getirirken görülmektedir. (4 Kasım 2005)

Üreten: U.S. Navy photo by Airman Ricardo J. Reyes

4 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
2 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
1 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
500 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri:
250 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri: