Príncipe Pío

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Madrid'de 3 Mayıs 1808 ya da Príncipe Pío Tepesi'ndeki Vuruşma, Francisco de Goya, 1814.
Metrosu

La montaña del Príncipe Pío (Príncipe Pío Tepesi), Madrid'in batı yakasında bulunan tepenin ismi. Tepe, ismini orada mülk alan Prens Savoylu Pius'tan alır. Daha sonra tepeye kışlalar (Cuartel de la Montaña) inşa edildi. Napoleon'a karşı 2 Mayıs 1808 günü ayaklanan isyancılar, 3 Mayıs sabahı bu tepede infaz edildiler. Bu olayı Francisco de Goya resmetti.

1960'larda, kışlalar park olmak üzere boşaltıldılar. Parka "Batı Parkı" ismi verildi. Kışlaların yeri şu anda Debod Tapınağı'na ayrılmış durumdadır. Bu tapınak, İspanya tarafından Mısır devletine verilmiş olan bu arsada inşa edilmiş bir Mısır tapınağıdır.

İstasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Príncipe Pío, aynı zamanda banliyö tren istasyonudur. Estación del Norte (Kuzeydeki İstasyon) olarak bilinir ve kentin önemli istasyonlarından biridir. Ayrıca, 6 ve 10 nolu hatlarda çalışan bir metro durağıdır. Bu istasyon Madrid metrosunun ana hattı olarak bilinen Ramal'ın da bağlangıç durağıdır. Principe Pio ve Ópera durakları arasında sürekli gidip gelen metrolar vardır. Tünelleri kullanan bir otobüs istasyonu da vardır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Parkta bulunan 2 Mayıs kahramanları anıtı.