Avaaz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Avaaz
Slogan"Dünya eylemde"
KuruluşOcak 2007
TürSivil toplum kuruluşu
Konum
Hizmet bölgesiUluslararası
Önemli kişilerRicken Patel (yürütme kurulu başkanı)
Resmî sitewww.avaaz.org

Avaaz, New York, Amerika Birleşik Devletleri merkezli; iklim değişikliği, insan hakları, hayvan hakları, yolsuzluk, yoksulluk ve çatışmalarla ilgili İnternet üzerinden küresel çapta faaliyetler gösteren sivil toplum kuruluşu. Ocak 2007'de, aynı zamanda yürütme kurulu başkanı görevini sürdürmekte olan Ricken Patel tarafından kurulmuştur. Mart 2012'de, The Guardian'da yayınlanan haberde "dünyanın en geniş ve en güçlü çevrimiçi aktivist ağı" olarak tanımlanmıştır.[1] Patel, Nisan 2011'deki bir söyleşisinde "Herhangi bir ideolojimiz yok. Misyonumuz, sahip olduğumuz dünya ile insanların çoğunun istediği dünya arasındaki boşluğu azaltmak." ifadeleriyle kuruluşun herhangi bir ideolojiyi benimsemediğini ifade etmiştir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Pilkington, Ed (2 Mart 2012). "Avaaz faces questions over role at centre of Syrian protest movement". The Guardian (İngilizce). New York. 1 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2016. 
  2. ^ Pilkington, Ed (24 Nisan 2012). "Avaaz – the online activist network that is targeting Rupert Murdoch's bid". The Guardian (İngilizce). New York. 13 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]