Utku Ünal

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Utku Ünal
Genel bilgiler
Başladığı yerTürk
TarzlarCaz, rock, Anadolu Rock, Pop
MesleklerEğitmen, müzisyen
ÇalgılarBateri, perküsyon

Utku Ünal Türk müzisyen.

Profesyonel müzik kariyerine Bulutsuzluk Özlemi isimli grup ile adım atan Ünal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden 1995 yılında mezun olduktan sonra, kariyerine müzik yönünde devam etme kararı almıştır. Bu sebeple, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, müzik çalışmalarını akademik anlamda kuvvetlendirmek amacıyla yüksek lisans yapmıştır.

2006-2007 döneminde tamamladığı "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Beş ve On Zamanlı Ritimlerin Analizi" isimli teziyle yüksek lisansını tamamlayan Utku Ünal, akademik anlamdaki kariyerine, özel eğitim kurumlarında eğitmen olarak devam etmektedir. Çalıştığı özel eğitim kurumları arasında Robert Koleji, ENKA, Ulus Özel Musevi Okulları, Hisar Okulları gibi köklü kurumlar da yer almaktadır.

Halihazırda, kendi kurmuş olduğu Utku Ünal Müzik Atölyesi'nde eğitim çalışmalarını sürdürmekte olan Ünal, atölye sayesinde, profesyonel anlamda çok sayıda genci, uluslararası müzik okullarının sınavlarına hazırlamaktadır. Atölye'de, görülen yoğun ilgi üzerine, 2015 yılından  itibaren, davul ve perküsyon eğitimlerinin yanında piyano, keman, gitar, vokal koçluğu gibi eğitimler de eklenmiştir.

Utku Ünal, kurduğu atölyenin yanında, aynı zamanda Türkiye'nin ve uluslararası müzik sektörünün önde gelen isimlerinden Barış Manço, Moğollar, Sertab Erener, Edip Akbayram, Haluk Levent, Jozi Levi, Dream Theater'dan Kevin Moore, Gheorghe Zamfir, Bill Bruford, Billy Cobham, gibi başarılı müzisyenler ile çok sayıda albüm ve konser çalışmasına imza atmıştır. 50'nin üzerinde albümde müzisyen olarak Utku Ünal, Türkiye'nin tamamına yakınında konser vermiştir.

Çalıştığı bazı sanatçılar şu şekildedir: Bulutsuzluk Özlemi, Yankır, Bozkır, Barış Manço, Serdar Keskin, Ali Asker, Grup Yorum, Murat Evgin, Tahir Aydoğdu, Murat Kekilli, Murat Göğebakan, Edip Akbayram, Chroma Key, Ahmet Koç, Onur Akın, Murat Yılmaz Yıldırım, Erdal Güney, Mami, Serdar Öztop, Birol Can, Yakup, Arkabahçe, Cansu Koç, Haluk Levent, Koridor, Bülent Birinci, Onur Akın, Özgür Kıyat, Rock Sınıfı, Volkan Sönmez, Sertab Erener, Nurettin Rençber, Göksel, Moğollar, Göksel, Erdem Ergün, Nilüfer, Batuhan Mutlugil

Şu anda, bu alandaki müzik çalışmalarına, Türkiye'nin en büyük kadın vokallerinden biri olan Nilüfer ile devam etmektedir.

Gülin Terek Ünal ile evli olan Utku Ünal'ın, Cemre isimli bir kızı vardır.[1][2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2016. 
  3. ^ http://utkuunal.net/utkuunalhakkinda.html[ölü/kırık bağlantı]