Özlem Yüksek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
F. Özlem Yüksek
Doğum adıF. Özlem Yüksek
Doğum8 Nisan 1969
İzmit, Kocaeli
UyrukTürk
Evlilik(ler)iSergio Satır
AlanıMüzik
Sanat eğitimiİstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı
EtkilendikleriBarış Manço
Ünlü yapıtlarıBallı Kaymak

F. Özlem Yüksek (d. 8 Nisan 1969; Kocaeli), Türk şarkıcı, vokalist.

Müzik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda okudu, Çalgı Eğitimi Bölümünde, Klasik Kemençe öğrencisi olarak 11 senelik bir eğitim gördü. Türk Müziği, Halk Müziği ve Batı Müziği dersleriyle küçük yaşta köklü bir müzik eğitimi aldı. Klasik kemençeyi, kemençe üstadı Kamuran Erdoğru, Türk Müziği derslerini Necdet Varol, Batı Müziği ve Armoni bilgilerini Nami Şenel ve Demirhan Altuğ’dan, Musiki Tarihini Haydar Sanal'dan, Kudüm derslerini Hurşit Ungay'dan, repertuvar derslerini Rahmi Sönmezocak ve Erol Sayan'dan aldı.

Okul dönemlerinde TRT Çoksesli Gençlik Korosu sınavlarını kazandı ve burada üç sene görev aldı. Çeşitli sanatçılara sahne ve albümlerinde vokalistlik yaptı, klasik kemençe çaldı.

Konservatuvarın son yıllarında Barış Manço ile tanıştı ve Manço'ya vokalistlik yapmaya başladı. Manço ile dünyanın birçok yerinde konserler verdi, kemençesiyle farklı ülkelerde ilgi çekti. Türkiye’den başka, Japonya, Amerika, Rusya ve Avrupa’da Kurtalan Ekspres’le birlikte ödüller aldı.

1996 senesinde Barış Manço desteği ile İlk Gözağrım adlı bir albüm çıkardı. Bu albümde Barış Manço bestesi olan Ballı Kaymak parçasıyla beğeni topladı.

Çeşitli mekanlarda orkestra solistliğinin yanı sıra vokal yapmaya da devam etti. 14 yıl Taksim Sanat Evi, daha sonra da Sinema Sevenler Derneği olan Çiçek Bar ve Polat Tower Çıt Çıt Bar’da sahne çalışmalarını sürdürdü.

Özel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1991 yılından beri müzisyen Sergio Satır ile evlidir.