İş birliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İş birliği örneği. Birleşmiş Milletler Genel Merkezi, Cenevre

İş birliği, bir görevi tamamlamak veya bir hedefe ulaşmak için birlikte çalışan iki veya daha fazla kişi veya kuruluşun sürecidir.[1] Emektaşlık da denilmektedir.[2] İş birliği ortak çalışmaya benzemektedir. Çoğu iş birliği liderlik gerektirir, ancak liderlik biçimi merkezi olmayan ve eşitlikçi bir grup içinde sosyal olabilir.[3] İş birliği içinde çalışan ekipler, sınırlı kaynaklar için rekabet ederken genellikle daha büyük kaynaklara, tanınma ve ödüllere erişir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Marinez-Moyano, I. J. Exploring the Dynamics of Collaboration in Interorganizational Settings, Ch. 4, p. 83, in Schuman (Editor). Creating a Culture of Collaboration. 28 Şubat 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Jossey-bass, 2006. 0-7879-8116-8.
  2. ^ PAÜ İngilizce Sözlük
  3. ^ Spence, Muneera U. "Graphic Design: Collaborative Processes = Understanding Self and Others." (lecture) Art 325: Collaborative Processes. Fairbanks Hall, Oregon State University, Corvallis, Oregon. 13 April 2006. See also 10 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  4. ^ Caroline S. Wagner and Loet Leydesdorff. Globalisation in the network of science in 2005: The diffusion of international collaboration and the formation of a core group 25 Ağustos 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..