İndirilebilir içerik

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İndirilebilir içerik (İngilizce karşılığı: downloadable content, kısaltması: DLC), internet aracılığıyla dağıtılan bir dijital medya şeklidir.

İndirilebilir İçerik ("DLC" olarak da bilinir), indirilebilen ve mevcut bir bilgisayar oyununa, yazılım programına, medyaya veya başka bir dijital ürüne eklenebilen ek dijital materyal anlamına gelir. Yeni seviyeler, görevler, karakterler, silahlar, kıyafetler, müzik, genişletmeler, yamalar, modlar ve daha fazlası gibi çeşitli biçimler alabilir.

İndirilebilir içerik, kullanıcılara bir ürünün işlevselliğini, oyun deneyimini ve yeteneklerini genişletme yeteneği sağlar. Ürüne ve geliştiriciye/yayıncıya bağlı olarak ücretsiz veya ücretli olarak sunulabilir. İndirilebilir içerik genellikle Steam, Epic Games Store gibi dijital dağıtım platformları, uygulama mağazaları veya doğrudan geliştiricinin/yayıncının web sitesinden sunulur.

İndirilebilir içerik, kullanıcıların en sevdikleri oyunları, yazılım programlarını veya medyayı özelleştirmesine ve kişiselleştirmesine olanak tanıyarak ürünün ömrünü ve eğlence değerini uzatır. Ayrıca, geliştiricilerin ve yayıncıların tamamen yeni bir ürün yayınlamak zorunda kalmadan mevcut müşterilere yeni içerik, özellikler ve güncellemeler sunmalarına olanak tanır.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Video oyunları için indirilebilir içerik oyunun çıkış tarihinden bağımsız olarak piyasaya sürülen ve özellikle oyun için oluşturulmuş bir içeriktir. Aynı zamanda indirilebilir içerik, internetten dağıtılmış herhangi bir dijital eğlence medyası anlamına gelmektedir. Ücretsiz olarak sunulabilir veya ücretli satılabilirler. Ücreti genellikle bağlı olduğu medyadan daha düşüktür. Video oyunları için sunulanlar oyunda yeni hikâye açabilir, oyunun hikâyesini uzatabilir, yeni karakterler, nesneler ekleyebilir ya da sadece ana karakterin görünümünü değiştirmeye yönelik olabilir. İçeriği indirilip, kullanıma hazır olduğu zaman içeriği internet üzerinden kullanmaya ve internete girmeye gerek yoktur.