İmparatorluk Donanması

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İmparatorluk Donanması
Kaiserliche Marine
Donanma Bayrağı (1903-1918)
Etkin1871-1918
Ülke Almanya
SınıfıDonanma
SavaşlarıSamoa İç Savaşı
Samoa Krizi
Abuşiri İyanı
Boxer Ayaklanması
Venezuela Krizi
Sokehs İsyanı
I. Dünya Savaşı
Komutanlar
Ünlü
komutanları
Alfred von Tirpitz
Nişanlar
Savaş Bayrağı (1903-1918)
Savaş Bayrağı (1892-1903)
Savaş Bayrağı (1871-1892)
Hochseeflotte gemisi

Kaiserliche Marine (Türkçe anlamı: İmparatorluk Donanması), Alman İmparatorluğu'nun oluşumu ile teşkil edilen Alman deniz kuvvetleriydi. Kaiserliche Marine 1871 ve 1919 yılları arasında var oldu ve Prusya'ya ait Deniz Kuvvetleri ve Norddeutsche Bundesmarine'nin dışında büyüdü. İmparator II. Wilhelm, Deniz Kuvvetleri'ni genişleterek, Alman İmparatorluğu ile İngiliz İmparatorluğu arasında denizlerde bir silahlanma yarışına sebep oldu. Öyle ki Alman Deniz Kuvvetleri, II. Wilhelm dönemi sırasında dünyada en büyük deniz kuvvetlerinden biri olmayı sürdürerek İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetlerin ardından ikinci sırayı aldı.

I. Dünya Savaşı'nda Kaiserliche Marine[değiştir | kaynağı değiştir]

I. Dünya Savaşı'nın başlangıcında 22 savaş gemi, 19 savaş gemisi ve 7 savaş kruvazörüne sahipti.[1] Amiral Alfred von Tirpitz Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu. Deniz Kuvvetleri'nin en önemli savaşan kuvvetleri, Açık Deniz Filosu ve U-Boot filosuydu. Daha küçük filolar Alman denizaşırı bölgelerine konuşlandırıldı ve bugün Çin'de bulunan Tsingtao'da Alman Doğu Asya Filosu'na gönderildi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fleet Sizes - Forgotten Wrecks of the First World War". maritimearchaeologytrust.org. 18 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016.