Ölüm ilanı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
I. Dünya Savaşı'nda ölen Amerikalı bir askerin ölüm ilanı
Bulgaristan sokaklarındaki geleneksel ölüm ilanları

Ölüm ilanı, bir kişinin ölümünü üzerinden kısa süre geçmişken bildiren ve genellikle kişinin hayatına ilişkin açıklama ile yapılacak cenaze törenine ilişkin bilgi içeren kısa haber.[1] Büyük şehirlerde ve büyük gazetelerde yalnızca önemli sayılan kişilerin ölüm ilanlarına yer verilir.

Ücret karşılığı yayımlanan iki tür ölüm ilanı vardır. Bunlardan daha kısa olanları çoğu biyografik ayrıntıyı içermez ve bazı şartlar altında, halkın bilgilendirilmesine yönelik bir yasal zorunluluk niteliğindedir. Daha uzun ölüm ilanları ise, genellikle aile bireyleri ya da ölenin arkadaşları tarafından ve kimi zaman bir cenaze evinin yardımıyla yazılır.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Talk to the Newsroom: Obituaries Editor Bill McDonald". The New York Times. 25 Eylül 2006. 22 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. The paid notices are classified ads. They're gathered and placed in the paper or on the Web by the classified advertising department, which operates independently of the news department.... despite any misconceptions to the contrary, no one pays for an obit that appears as a news story.