Vikipedi:Günün seçkin resmi/Mart 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikipedi:Günün seçkin resmi arşivi

2008: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2009: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2010: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2011: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2012: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2013: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2014: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2015: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2016: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2017: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2018: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2019: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2020: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2021: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2022: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2023: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2024: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık


Bu sayfada ana sayfaya çıkmış veya çıkacak olan seçkin resimler gösterilmektedir.

Günün seçkin resmini kullanıcı veya kullanıcı tartışma sayfalarınızda {{GSR}} şablonunu kullanarak çıkartabilirsiniz. Çıkacak olan resimlerle ilgili teklif, öneri düzeltme gibi istekleri Vikipedi tartışma:Günün seçkin resmi sayfasında belirtebilirsiniz. GSR şablonunun kullanılması ve oluşturulması hakkında bilgiyi Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge sayfasında bulabilirsiniz.





Domuz eti
Domuz eti
Domuz eti paketleme süreci; Öldürme, Etleri Parçalama, Yağı Çıkarma, Tuzlama, 1873 Viyana Dünya Fuarı'nda Cincinnati Pork Packers' Association tarafından sergilenen çizim (Kromolitografya, Ehrgott & Krebs, 1873).

Üreten: Ehrgott & Krebs


Škoda Superb
Škoda Superb
Škoda Superb B6, Škoda Auto'nun Superb B5 (2001 - 2008) modelinin ardılı olan Superb B6 Çek Cumhuriyeti'nin Královéhradecký bölgesinde bulunan Škoda Kvasiny Fabrikası'nda üretilmektedir. Bu son model de B5 gibi Volkswagen Passat temel alınarak geliştirilmiş uzun tekerlek açıklıklı versiyondur.

Üreten: Michel de Vries


Rushmore Dağı Anıtı, (soldan sağa) George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ve Abraham Lincoln olmak üzere dört eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanının başlarından ibarettir (Keystone yakını, Güney Dakota, Amerika Birleşik Devletleri).

Üreten: . John Gutzon Borglum


Ren geyiği
Ren geyiği
Rusya İmparatorluğu'nun Arhangelsk bölgesinde ren geyiği kızağı ile seyahat edenler (Detroit Publishing Co., 1890-1900 yılları arasında).

Üreten: Detroit Publishing Co.


NGC 4594
NGC 4594
Sombrero Gökadası (ayrıca M104 veya NGC 4594 olarak da bilinir) Başak takımyıldızı yönünde bulunan bir Çubuksuz sarmal gökadadır. 1781'de Charles Messier tarafından keşfedilmiştir. Parlak bir çekirdeği, alışılmadık derecede büyük bir merkezi şişlik ve eğik diskinde önemli bir toz şeridi vardır. Karanlık toz şeridi ve şişkinliği bu gökadaya sombrero görünümünü verir. Bu gökada, +9.0 görünür parlaklığı ile amatör teleskoplarla kolayca gözlemlenebilir. Büyük şişkinliği, merkezindeki süperbüyük kütleli kara delik ve toz şeridiyle tüm profesyonel gökbilimcilerin dikkatini çekmiştir. (Hubble Uzay Teleskobu, NASA, ESA.)

Üreten: NASA, ESA


Alamo
Alamo
1718 yılında San Antonio de Bexar'da Antonio de Olivares lideliğindeki İspanyol misyonerler tarafından kurulmuş olan Alamo Kalesi. Alamo, Teksas'ın Meksika'dan ayrılma mücadelesi sürecinde 23 Şubat 1836 tarihinde Antonio López de Santa Anna komutasındaki Meksika askerler tarafından kuşatıldı ve 6 Mart 1836'da düştü. Bu arada 2 Mart 1836 tarihinde Texas Cumhuriyeti bağımsızlığını ilan etti (San Antonio, Teksas, ABD).

Üreten: Dschwen


Midas (7 Mart 1968)
Midas (7 Mart 1968)
Kral Midas efsanesini anlatan, Nathaniel Hawthorne tarafından yazılmış 1893 tarihli bir kitaptan bir illüstrasyon (1893). Yunan mitolojisine göre, tanrı Baküs, Midas'a dokunduğu herşeyi altına dönüştürme yeteneğini vermişti. Ancak Midas kısa sürede görmüştü ki yemek dahi yiyememektedir. Baküs ona Pactolus nehrinde (Sart Çayı) yıkanmasını söyler ve nehrin içine altın tozu akar. Sonraki yıllarda nehirde altın bulunmasının nedeni buna atfedilir. Resimde Midas kızına dokunmuş ve onu altına çevirmiştir.

Üreten: Walter Crane


Merkatör projeksiyonu
Merkatör projeksiyonu
Merkatör projeksiyonu kullanılarak elde edilmiş bir dünya görüntüsü.

NASA (Birleştiren: Mdf)



Mazda RX-8 (10 Mart 2008 "Minor Change")
Mazda RX-8 (10 Mart 2008 "Minor Change")
Mazda RX-8, 2003'ten tarihinden beri Hiroşima'da bulunan Mazda Ujina 1. Fabrikası'nda üretilen dört kapılı aile spor coupédir. Toplam 1308 cc (654 cc x 2)'lik çift Wankel motoru kullanılmakta olup 210 - 250 HP motor gücüne sahiptir (Melbourne, Ağustos 2008).

Üreten: Fir0002


Havoc
Havoc
Bakımı yapılmakta olan bir Douglas A/20C-BO Havoc (Temmuz 1942). Bu uçaklar, 11 Mart 1941 tarihli Lend-Lease Sözleşmesi gereği ABD'de üretilmiş ve Britanya Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne verilmişti. Ancak daha sonra büyük bir çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Hava Kuvvetleri'ne geri aktarıldı.

Üreten: Alfred T. Palmer


Tuz Yürüyüşü
Tuz Yürüyüşü
Tuz vergisini protesto etmek amacıyla gerçekleşen ve gerek pasif direnişin gerekse Hindistan bağımsızlık hareketinin önemli adımlarından olan Tuz Yürüyüşü sırasında Mohandas K. Gandi ve diğer pasif direnişçiler.

Üreten: Bilinmiyor


Martha Argerich
Martha Argerich
Piyanist Martha Argerich, 1962 yılında 21 yaşında.

Üreten: Dick DeMarsico


Kano yarışı
Kano yarışı
Kano yarışları, durgun su sürat yarışları arasında yer almaktadır ve pek çok alt disipline sahiptir. Resimde Fransa'da 2006 yılında yapılan bir turnuvada yarışan ikili kano takımları görülmektedir.

Üreten: Vincent Lecrubier et Ronan Tastard


Menü
Menü
New York'ta bir kulüpten tabldot menüsü, 1893.

Üreten: Bilinmiyor


Makara (olta)
Makara (olta)
Amatör balıkçılıkta daha çok kullanılan, kamış ve makara ana parçalarından oluşan makara düzeneği ve parçaları. 1:Tutucu 2: Kamış 3: Makara ayağı 4: Kol 5: Destek bağlantısı 6: Geri-dönüş engelleme manivelası 7: Kapalı bobin 8: Misina 9: Fren ayarı

Üreten: Jan Tik


Dún Laoghaire
Dún Laoghaire
Dublin'in 12 kilometre güneyinde bulunan Kingstown (Dún Laoghaire'nin 1821 - 1921 yılları arasındaki adı) limanı (Fotokrom, 1895).

Üreten: Detroit Publishing Co.


Banksy'nin Betlehem'deki graffitilerinden biri
Banksy'nin Betlehem'deki graffitilerinden biri
İngilizce Guerilla Artist yani "Gerilla Sanatçı" olarak ünlenen İngiliz sanatçı Banksy'nin Betlehem'de yer alan siyasî içerikli bir graffiti çalışması.

Fotoğraf: Pawel Ryszawa, Eser: Banksy


Sadu
Sadu
Nepal'ın başkenti Katmandu'da bulunan Pashupatinath Tapınağı yakınlarında yere oturan iki sadu (2006).

Üreten: Lucag


Kayısı kurutma işi
Kayısı kurutma işi
Kurutulması için "halı" gibi yere serilen kayısılar: Kayısılar, yaz mevsimde güneş altında iki gün kurumaya bırakılır. (Göreme yakınında, 2 Ağustos 2009)

Üreten: Uspn


Himba
Himba
Namibya'nın kuzeybatısında Kunene bölgesinde göçebe hayvancılıkla uğraşan Himbalardan bir genç kadın. Himbalar, 1904 yılında Lothar von Trotha komutasında gerçekleştirilen Herero ve Namaqua'ya karşı imha harekâtında öldürülen Hereroların kollarından bir etnik grup olup günümüzde yaklaşık 20.000 - 50.000 nüfusa sahip olduğu tahmin edilmektedir.

Üreten: Yves Picq


FM
FM
17. yüzyılın başında Frankfurt: resimde yer alan yazı (soldan sağa): 16. ve 17. yüzyılın en iyi yazarlarına göre / eski / Reichs-Stadt / Frankfurt / çevresindeki manzara ile / çizme ve boyama. Peter Becker Anno Domini MDCCCLXXXVII.

Üreten: Peter Becker


M4 Karabina
M4 Karabina
M16 piyade tüfeğinin Karabina versiyonu olan M4 Karabina: atışının hemen sonra, havaya fırlatılan kartuş görünmektedir. (23 Mart 2005).

Üreten: Staff Sgt. Suzanne M. Day, U.S. Air Force


Allende destekçileri
Allende destekçileri
Şili'de 1958-64 yılları arasında Alessandri Hükümetinin uyguladığı politikalara karşı oluşan tepki özellikle işçi sınıfına yönelik politikaları ile öne çıkan Salvador Allende'nin etkinliğini arttırmıştır. Sosyalist politikaları ile ön plana çıkan Allende'nin siyasi arenadaki pozisyonu, kırsal nüfusun eğilimleri ve rakip parti olan Hristiyan Demokrat Parti'nin politikaları ile şekillenmiştir. Bu süreç içerisinde 1964'te yapılan seçimlerde Şilili işçiler Salvador Allende'yi destekleyen yürüyüşler düzenlemişlerdir.

Üreten: James N. Wallace


Titan
Titan
Titan (Satürn VI), Satürn'ün en büyük uydusudur. Hacmi Merkür'ün hacminden fazladır. Yoğun atmosferi olan tek bilinen uydu olan Titan'ın bu özelliği yüzeyinin doğrudan görüntülenmesini engeller. Ancak polarize kızılötesi dalgaboylarına duyarlı filtrelerle azot ve metan tabanlı atmosferinin ötesine geçilip yüzey görüntü alınabilmiştir. (Cassini uzay aracı, 2005).

Üreten: Cassini, NASA/JPL/Space Science Institute


Sarah Bernhardt
Sarah Bernhardt
Yazık, zavallı Yorick, Sarah Bernhardt Hamlet rolünde. Oyunun V. Bölüm, I. Kısımında elindeki Yorick'in kafatasına bakarken. (James Lafayette, yaklaşık 1885–1900).

Üreten: James Lafayette


NGC 5457
NGC 5457
Pierre Méchain tarafından 27 Mart 1781 tarihinde keşfedilmiş ve Charles Messier tarafından konumu doğrulanarak kataloğuna eklenmiş olan, 27 milyon ışık yılı uzaklıkta Büyük Ayı yönünde bulunan tam karşıdan görülen sarmal gökada olan Fırıldak Gökadası (ayrıca Messier 101 veya NGC 5457 olarak da bilinir).

Üreten: NASA/ESA


Römorkör
Römorkör
Bir liman römorkörünün şeması. Römorkör, büyük tekneleri iterek veya çekerek manevra yapmalarına yardımcı olur. Bu işlev için yüksek manevra kabiliyetine, dayanıklı bir yapıya, alabora olmamasını sağlayan alçak bir ağırlık merkezine, güçlü bir vince ve ittiği gemiye yaslandığı zaman üst yapısına zarar gelmemesini sağlayan bir profile sahiptir. Teknenin arkasındaki hidrolik pin, içinden geçen çekme halatı veya kablosundaki ânî kuvvetleri tamponlayarak onun kopmasını engeller. Pervaneyi çevreleyen Kort nozul düşük hızda pervaneden daha çok güç elde edilmesini sağlar.

Üreten: Al2


Avrupa eşekarısı
Avrupa eşekarısı
Avrupa eşekarısı

Üreten: Alvesgaspar


Ronald Reagan
Ronald Reagan
Amerika Birleşik Devletlerinin 40. Devlet Başkanı Ronald Reagan 'ın resmî portresi. ABD'nin en yaşlı devlet başkanı Reagan, aynı zamanda eşinden boşanmış olan tek ABD devlet başkanı idi.

Üreten: Belirtilmemektedir.


Kabil'de çocuklar
Kabil'de çocuklar
Afganistan'da nüfusun %44,6'sını 0-14 yaş grubu oluşturmaktadır. Ortalama çocuk sayısı her 1 kadına 6,69 çocuk şeklindedir. Kâbil, Afganistan'da çocuklar.

Üreten: Paulrudd



Vikipedi:Günün seçkin resmi arşivi
2008: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2009: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2010: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2011: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2012: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2013: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2014: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2015: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2016: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2017: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2018: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2019: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2020: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2021: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2022: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2023: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2024: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık



Bugün 25 Nisan 2024, Perşembe ; saat 13.41 UTC