Tim Drake

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Timothy Jackson Drake, DC Comics tarafından yayınlanan çizgi romanlarda görünen kurgusal kahraman.

Tim Drake
Yayım bilgileri
YayımcıDC Comics
İlk görünümBatman #436 (1989)
YaratanMarv Wolfman, Pat Broderick
Hikâyedeki bilgileri
Tam adıTimothy Jackson Drake
TürüSüper kahraman
Takım üyelikleriTeen Titans
PartnerleriBatman
Güçleriİleri düzey dedektiflik

Hayatı ve trajik olaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Jason Todd'ın ölümünden sonra Batman'e yeni bir Robin'e ihtiyacı olduğunu söyleyerek yeni robin oldu. Jason'ın başına gelenlerden sonra Batman, Tim'e oldukça fazla göz kulak olur. Bruce, Tim'in kendisi ile çalışmadan önce Black Canary gibi isimler tarafınca eğitilmesini ister. Tim henüz yeni robin olmuşken annesini kaybeder. Daha sonraki aylarda ise Batman'in beli, Bane tarafından kırılır ve uzun süre Gotham'ı tek başına korur. Identity Crisis hikâyesinde ise babası Captain Boomerang tarafından öldürülür.

Sonralarda ise sevgilisi Stephanie Brown'da Black Mask ile girdiği kavga sonrası aldığı yaralar sonucu hayatını kaybeder. Üstüne çok sevdiği dostu Superboy'da yaşamını yitirdi.[1]

Batman'in ölümü sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

Tim, Batman'in ölümünden sonra Bruce'un yerine Batman olan Dick Grayson olduktan sonra, Red Robin kimliğine bürünür.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Çizgi Roman 101: Batman Ailesi #2". IGN Türkiye. 29 Aralık 2014. 15 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2020. 
  2. ^ "BATMAN'in Can Dostları: O Kırmızı Yeşil Üniformayı Üstlenmiş 8 Farklı ROBIN". Geekyapar!. 29 Eylül 2015. 1 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2020.